Adressi Tuomelan koulun lakkauttamista vastaan

Kommentoitu viesti

Hallinto matalammaksi

#56 Re:

24.08.2013 04:30

Vantaan kaupungin hallinto on liian laaja. Siellä on johtajaa toisensa perään ja kun näitä ja ylempiä virkamiehiä lomauttelee / lakkauttaa toimia niin siitä saattaa kertyä sievoinen summa koulujen korjaukseen. Pitäisi tietää palkat niin siitähän sen laskutoimituksen voisi alakoulumatikalla heittää.

Ongelma on siinä, että oikeita asioita ei uskalleta ottaa pöydälle. Kun talous on kuralla, säästetään. Vantaalla menee varmaan rahaa paljon turhanpäiväisempäänkin kuin remontoitaviin kouluihin. Tämä oli tietenkin vain olettama.

Vastaukset

Hallinto osaa surfata

#57 Tällainen 15 milj. säästö löytyy

2013-08-24 06:10:04

#56: Hallinto matalammaksi - Re:

Kuinka Vantaa voi säästää 15 miljoonaa? Helposti, me kaikki tiedämme jo systeemin. Ensimmäiseksi suunnitellaan 10 miljoonan remontti Kielotien virastotaloon. Sillä se on tiettävästi huonossa kunnossa, siellä on huono "ilmapiiri" ja remonteja pitää aina tehdä. Tämä vaihe yksi.

Seuraavaksi päätetään, että panostetaankin virkamiehiin, ei seiniin. Kielotien virastotalo lakkautetaan ja myydään - sääst...ö 10 miljoonaa tekemättömästä remontista. Ja vielä 5 miljoonaa kun kiinteistö myydään asuin- ja liikekäyttöön. Mutta virkamiehiä ei tarvitse vähentää, sillä ihmiset ovat tärkeämpiä kuin seinät. Virkamiehet voidaan hajauttaa muihin kaupungin omistamiin tiloihin, niitä kyllä löytyy. Siitähän tulee heille aktiiviliikuntaa, tekee hyvää istumatyöläisille.

Virkamiehet voivat käyttää vaikka iltaisin vapaana olevia kouluja työpisteinä. Tai miksi heidän oikeastaan tarvitsisi tulla työpaikoille lainkaan? Hehän voivat käyttää nykyaikaisia etäyhteyksiä ja hoitaa hommia vaikka kotoaan. Samalla liikenneruuhkat vähenevät ja sitä myötä tulee lisää säästöjä koko yhteiskunnalle. Ja itse asiassa työtyytyväisyyskin paranee etätyön myötä ja sitä myötä syntyisi parempia päätöksiä, meidän kuntalaisten eduksi.