Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti


Vieras

#178

23.10.2013 08:03

Kaikki kkemukseni tähän asti eReseptistä ovat olleet hyviä. Olen saanut lääkkeeni mistä tahansa apteekista, eikä tarvitse huolehtia, että resepri ei katoa. Reseptit ovat voimassa kuitenkin sen vuoden, joten on hyvin mahdollista, että ne hukkuvat tai saattaa myös unohtaa koko reseptin olemassa olon. Kanta-järjestelmässä se säilyy ja voin hakea sen, kun tarvitsen. Oma mummonikin on oppinut käyttämään eReseptiä, sekä huolehtimaan siitä, koska reseptit tulee uusia ja osaa olla asiasta yhteydessä omaan lääkäriin/hoitajaan.

Terveydenhuollon ammattilaisen näkökulmasta on toki törkeää se, että lääkärit joutuvat maksamaan luvista. Mutta iso plussa on se, että lääkkeiden väärinkäyttö tulee vähenemään ehdottomasti. eReseptin myötä lääkehakuiset ihmiset eivät pysty kiertämään eri lääkäreillä hakemassa montaa reseptiä (potilaan ei tietenkään tarvitse antaa läkärille lupaa katsoa Kanta-järjestelmästä voimassa olevia reseptejä, mutta tämä kertooo jo jotain lääkärille!). Viiemsitään apteekissa nähdään, että potilaalle on kirjoitettu samaa lääkettä eri lääkäreiltä ja apteekeissa pystytään myös seuraamaan, koska edelliset lääkkeet on luovutettu ja näin ollen pystytään estämään väärinkäyttö.

eReseptil on ehdottomasti hyvä uudistus ja sen käytön sujuvuus lähtee osaavista ammattilaisista terveydenhuollossa. Tietojärjestelmän pettäessä on vain oltava keinot toimia. En kuitenkaan allekirjoita adressia.

Vastaukset

lääkäri minäkin

#181 Re:

2013-10-23 10:10:22

#178: -  

" eResepti on ehdottomasti hyvä uudistus ja sen käytön sujuvuus lähtee osaavista ammattilaisista terveydenhuollossa. Tietojärjestelmän pettäessä on vain oltava keinot toimia. En kuitenkaan allekirjoita adressia"

No nimenomaan on oltava keinot toimia, ja siksipä tämä adressi juuri onkin. Ei  tämä adressi vastusta e-reseptiä vaan sitä että se olisi ainoa tapa toimia. Me jotka toimimme kentällä (lääkäreinä)  työksemme, törmäämme niihin lukemattomiin tilanteisiin ja tietojärjestelmien heikkouteen, jolloin e-resepti ei pelitä ja siksipä olisi sulaa hulluutta että e-resepti olisi ainoa vaihoehto. Siksipä toivoisi  realismia niin päättäjiltä kuin e-reseptipakon puolesta lobbaaville apteekkilaisillekin.

Allekirjoitin

#193 Re:

2013-10-25 09:48:11

#178: -

Farmaseuttiliiton mainos? ...

Kuinka monta prosenttia meistä lääkkeiden käyttäjistä olikaan noita väärinkäyttäjiä, joilla tätä järjestelmää perustellaan? He tulevat saamaan mömmönsä ihan riippumatta siitä, kuinka hankalaksi lääkkeiden saaminen voidaan järjestää meille tavallisille lääkkeiden käyttäjille.