Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26638 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

03.01.2014 17:25

#26632: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:






Genewen sopimus on ollutkin äärettömän tärkeä Toisen Maailmansodan melskeissä.  Tässä lainaamassani artikkelissa (Baker) otetaan kantaa siihen onko juuri tämä sopimus sovellettavissa Israelin siirtokuntiin.   Lähinnä asukkaiden omaehtoisen toiminnan vuoksi niitä ei pidetä  vertauskelpoisina asioina ankariin sotaolosuhteisiin ja niissä tehtyihin asukas- siirtoihin nähden:



"Mainittu artikla kieltää miehittävää valtiota väkisin siirtämästä omia asukkaitaan miehitetyille alueille. Artikla laadittiin toisen maailmansodan jälkeen, jolloin yli 40 miljoonaa ihmistä oli väkivalloin siirretty kodeistaan muilta valtioilta miehitetyille alueille.  Israelilaisia siirtokuntalaisia ei kuitenkaan ole siirretty Länsirannalle väkisin. 



Israelin siirtokuntapolitiikalla ei Bakerin mukaan siten ole "mitään yhtymäkohtaa" toisen maailmansodan kaltaiseen tilanteeseen, joka huoli oli Geneven sopimuksen takana.

Tarkasti ottaen kyse on kansainvälisoikeudellisesti kiistanalaisesta alueesta."


Mutta jäi pikkusen keskeneräiseksi tämä kun ei ole nyt mahdollisuutta enempään.:)


" Ja kukin ihmisten hakkaaminen, uhkailu puskutraktorin kaatama talo ja eläinsuoja ovat rikoksia henkilöitä ja heidän omaisuuttaan vastaan.   


Jos tästä vielä myöhemmin  myös?

Vastaukset


Vieras

#26640 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-03 18:10:55

#26638: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ote Geneven 4. yleissopimusen 49 artiklasta:  ”Valtaajavalta ei saa valtaamalleen alueelle karkoittaa tai siirtää osaa omasta siviiliväestöstään.”

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1955/19550008/19550008_5

Missä tuossa puhutaan siitä, että paikalle on siirrettävä ihmisiä vasten heidän tahtoaan....? Ja se, että asukkaat itse sinne menevät, ei poista sen mahdollistavan valtion vastuuta toiminnasta - onhan se todellisuudessa antanut sikailulle täyden henkisen, materiaalisen ja sotilaallisen tukensa.

En tunne herra Bakeria, mutta jättäisin kyllä käytetyn auton ostamisen häneltä. Palestiina on valtio, jonka kansainvälispoliittista statusta ei poista se, että sen osittainen miehittäjä Israel ei ole sitä tunnustanut.