Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Kommentoitu viesti

köyhyys ei ole valinta

#69 Perusturvaa vai kansalaispalkka? Mitä eroa ?

20.01.2014 00:44



Perusturvakampanja

SKP kampanjoi perusturvan uudistamiseksi niin, että taataan 1200 euron perusturva kuukaudessa jokaiselle sitä tarvitsevalle täysi-ikäiselle. Uudistus toteutetaan SKP:n esityksen mukaan asteittain. Siihen liittyy myös aloite 1 800 euron minimipalkasta kuukaudessa ja esitys verotetuksen muuttamisesta oikeudenmukaisemmaksi.

SKP on hahmotellut uudistuksen lähtökohtia, toteutusta ja rahoitusta jo aiemmin tekemässään konkreettisessa lakialoitteessa, jonka euromääriä on sittemmin tarkitettu.

Vastaukset

vain elämää

#100 Re: Perusturvaa vai kansalaispalkka? Mitä eroa ?/ollako vai eikö olla

2014-02-06 08:03:39

#69: köyhyys ei ole valinta - Perusturvaa vai kansalaispalkka? Mitä eroa ?

Jos tällä hetkellä toteutuisi 1200-1800 e/kk kansalaispalkka, perusturvalaiset ja toimeentulotuella elävätkin olisivat onnellisia, todennäköiseltä se ei vielä näytä.

Ay-väen ja kaikkien (ns suurienkin) puolueiden olisi ajettava entistä enemmän koko kansan asiaa työ- ja talousstatuksesta riippumatta. Kreikan pankkien tukemisen voisi ulkoistaa muille maille (ellei sitten sieltä aiota hankkia ranta-aluetta, jolla köyhät suomalaiset eläisivät pienemmälläkin rahalla). Eläköön sanan- ja mielipiteenvapaus kaikille suomalaisillekin.

Toisaalta, työ, eläke, euro, julkisuudessa ja sieltä poissa olevat "näyttelijät" ym vaikuttavat joskus yhtä lailla "harhalta" kuin alennusmyyntitarjoukset ja ilmaislounaat. Vain elämä on, oikea kysymys kuuluukin: ollako vai eikö olla.