Lähipalvelujen ja lähidemokratian puolesta

Kommentoitu viesti

Noeiramase!

#3

11.02.2014 09:17

Ilmeisen edistyksellisenä itseään pitävä kommentoija on - juuri niinkuin nimimerkkinsäkin - malliesimerkki siitä, miksi suomessa eletään edelleen antikommunistista aikaa. Aivan kuin Neuvostoliitto edelleen loisi stalinin ajan varjon maamme ylle. Suomessa vasemmistolainen politiikka (ei se periaatteensa myynyt parlamentaarinen vasemmisto/demarit) on päivitetty ajat sitten vastaamaan nykyajan yhteiskunnallisia vaatimuksia ja kansalaisten tarpeita. Ajan olisi jo pitänyt ajaa antikommunismin ohi suomessa ja itse asiassa tämä (antikommunismi)on eräs seikka joka eniten - ja negatiivisesti - vaikuttaa ihmisten tapaan valita ja vaikuttaa äänestymiskäyttäytymiseensä. Tai paremmin jättää vaikuttamatta, koska mikään nykyisistä parlamenttipuolueista ei kykene ajamaan demokraattista, ihmislähtöistä politiikkaa, joten tuntuu ymmärrettävistä syistä yhdentekevältä ketä äänestää.

Ympäri eurooppaa on vasemmistolaisuus nousussa. Juuri sen vuoksi, että ihmiset ovat saaneet tarpeekseen markkinajohtoisesta oikeistolaisesta uusliberalismista. Muualla euroopassa kansalaisilla (lukuunottamatta ehkä juuri entisiä varsovan liiton maita) EI ole kannettavaan antikommunistista taakkaa kuten meillä, vaan vasemmistolainen vaihtoehto on varteenotettava vaihtoehto vaikuttaa. Mikäli ihmiset todella ottaisivat selvää mitä esimerkiksi euroopan vasemmisto - ja varsinkin suomessa SKP - ehdottaa, heittäen samalla sen kauhtuneen nationalistisen antikommunistimanttelin päältään, asioihin voitaisiin todellakin saada parannus. Kuinka voi oikeasti olla paha asia se, että pyritään toimimaan ympäristöarvoja kunnioittaen niin, että talous on ihmistä varten eikä päinvastoin.

Vastaukset

Käännän kylkeä haukotus

#6 Vasemmisto nostaa päätä Euroopassa

2014-02-11 19:07:46

Antikommunistien määrä nähdään ensi Euro-vaaleissa. Jostain syystä kommunistit tuntevat olevansa vainon kohde. Sehän kuuluu puolueen profiiliin niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Säälistä ei heitä kuitenkaan äänestetä. Pienten mikropuolueiden voima kapitalismin kääntämiseksi sosialismiksi ja EU:n purkamiseksi ei taida riittää. Epärealistiset ehdotukset vievät pohjan asialliselta keskustelulta-Toiveet ja utopiat ovat tervetulleita. Konkreettiset aivoitukset tuntuvat puuttuvan kovakalloisten tovereiden ajatuselimistä !