Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Kommentoitu viesti


Vieras

#121 Minimipalkka?

18.03.2014 17:53

Minä en halua mitään minimipalkkaa, vaan vähintään ammattiliittojen määrittelemän palkan asianmukaisineen taito- ja vaatimus- ja haitta- ja ikälisineen. Mitä me tehdään millään minimipalkalla, millä ei voi maksaa edes pakollisia kiinteitä elämän kuluja. Liittyisitte kaikki ammattiliittoihin, niin ei tarvitsisi itkeä minkään minimipalkan perään. Jos ammattiliitoissa olisi riittävästi jäseniä, niin ei täällä voisi kenellekkään maksaa alle liittojen ja työnantajien edustajien yhdessä määrittelemiä palkkoja, koska työehtosopimuksista tulee eduskunnassa aina laki. Jos et kuulu liittoon, niin yleensä sinulle ei myöskään makseta edes sitä liiton työehtosopimuksen mukaista palkkaa, vaan olet pelkkä "ääliö", jolle voi tehdä yleensäkin lähes mitä vain. Liity ensitöiksesi liittoon ja vaadi palkkojasi liiton kautta.

Vastaukset


Vieras

#123 Re: Minimipalkka?

2014-03-21 15:29:00

#121: - Minimipalkka?

Kaikissa liitoissa ei vieläkään  juuri kuunnella pitkäaikaistyöttömiä, vaikka liitoissa on entistä enemmän toimihenkilöitä.

Työllistämistöissä taas  ollaan useinkin tavalla tai toisella eristettyinä ja myös oman alan edunvalvontaa ajatellen passivoituja.

Työnantajapuoli osaa käyttää tilannetta hyväkseen. Hyvä, että metalli on ottanut osallistavan esille, muuten siitä ei ole juuri puhuttu.

Eräs ex-ministeri ehdotti vuosia sitten eläkeläisten lumitöitä työttömien työllistämiseksi. Sitäkin varten pitäisi tehdä joku täyspalkkainen työttömäksi. Pienituloiset eivät  voi kuluttaa paljon, vaikka kuinka tekisivät raataisivat ja sopeutuisivat muiden malleihin.

Hyvästä palkasta olisi kiva kuluttaa ja maksaa verojakin...saisi myös paremmin verohelpotuksia.