Emme lopeta Helsingin Yhtenäiskoulua YNK

Kommentoitu viesti

Terveisiä Niemenmäestä

#36 Tasa-arvoa?

22.04.2014 20:07

Jossain opetusviraston paperissa luki, että "ehkäistään syrjäytymistä ja alueellista eriarvoisuutta". Meillä ei ole Niemenmäessä yhtään koulua, miksi teillä Käpylässä pitäisi olla kaksi? Kuka näitä päätöksiä tekee? se joka valtuustossa tai lautakunnassa kannattaa kahden koulun säilymistä Käpylässä ei totisesti ole sisäsitänyt alueellisen eriarvoisuuden ehkäisemisen periaatetta.

Vastaukset


Vieras

#37 Re: Tasa-arvoa?

2014-04-23 00:47:32

#36: Terveisiä Niemenmäestä - Tasa-arvoa?

kannatan lähikouluja kaikkialle, mutta Niemenmäki ja Käpylä painivat kyllä hiukan eri kokoluokassa. Käpylässä on NYT 1059 peruskoululaista. Jos heidät laitetaan samaan kouluun, saadaan aikaiseksi yksi Suomen suurimmistä kouluista kahden valtaväylän taitteeseen. Ei kunnon pihoja, vanhat rakennukset sokkeloinen ja remontit tulossa 10 vuoden kuluttua. Mihin nämä 1000 sitten väistävät? Sekin maksaa, varmaan näiden nyt säästettävien investointikustannusten verran... Lisäksi väestöennusteet ovat alueella tasaisen nousevat.

Kaksi koulua yli 1000 lapselle on mielestäni ihan perusteltua myös Helsingin sisällä. Täällä on kuitenkin ihan jonkun verran noin 300-400 oppilaan kouluja. Ja paljon pienempiäkin.  Kumpula vertautuu ehkä Niemenmäkeen ja heiltä on valitettavasti viety oma koulu. Toivottavasti ei kuitenkaan iäksi. Kumpulalaisten koulusuunnitelmat ovat hyviä ja yksilöityjä ja läpsimäärät ovat kasvussa. Ken elää näkee, itse näkisin mielelläni lähikoulun ainakin pienimmille koululaisille niin Kumpulassa kuin Niemenmäessäkin. Ja 2 koulua Käpylässä.