Emme lopeta Helsingin Yhtenäiskoulua YNK

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Emme lopeta Helsingin Yhtenäiskoulua YNK.

JPWu

#1 Käpylän alueen asukastilaisuus palveluverkon tarkistuksista 22.4.2014

13.04.2014 02:31

Opetusvirasto järjestää alueen palveluverkon tarkistuksista kaikille avoimen asukastilaisuuden tiistaina 22.4.2014 kello 18.00 – 19.30 Käpylän peruskoulun Hykkylän rakennuksen yläsalissa, os. Mäkelänkatu 96, Helsinki 61.

Tulethan paikalle!
Arto Helenius

#3

13.04.2014 12:45

Olen ollut yhden pelastamiskampanjan matkassa. Silloin johtokunnan pj mä ja tuen vastakin jo voin vaikuttaa

Vieras

#4 Re: Ok

13.04.2014 16:15

Kaikki voivat vaikuttaa...vaikuttaa hyvältä! Itse olen osallistunut tavalla ja toisella jokaiseen prosessiin, joista tämä on jo neljäs!

Lasse I Jätkä

#5 Säästetään oikeista kohdista

13.04.2014 18:37

Rahaa on huimasti, mutta sitä käytetään väärin.

Poliitikoilla on ihania ideologisia tavoitteita, mutta nyt heidän on pakko myöntää, että rahat eivät riitä heidän darlingeihinsa. Alas kaikki tarpeettomuudet ja paapomiset.

Säästäkää palkoista niiltä osin kuin ne ovat yli 3.500 euroa/kk tai vielä tarkemmin kuin ne ovat yli 22 euroa per tunti. Sillä yksityinen puoli ei saa enää juuri mitään palkkaa. Progressiivisesti vaan säästöt päälle.

Sitten säästäkää niistä aineista ja ko. opettajien palkoista, joita tutkitusti 65% suomalaiset eivät halua eivätkä minkään viisauden mukaan tarvitse. En viitsi nyt sormella osoittaa, mistä, mutta ääliö on se, joka ei tiedä, mikä aine on hallituksen ja kaupungin suosikki, vaikka se on kaikkien inhokki.


Vieras

#6

14.04.2014 07:01

Huolestuttaa todella paljon lasten kulkeminen
Mäkeläntien yli. Eikö lapsille ole ajateltu
turvallista koulumatkaa. Olisi todella syytä
turvata yhtenäiskoulu.

Vieras

#7

14.04.2014 09:17

Tuntuu suorastaan epäreilulta niin oppilaita kuin heidän perheitään kohtaan se, että tätä asiaa vatvotaan virkamiesten toimesta vuodesta toiseen. Luulisi että yleinen tahtotila olisi virkamiesten mielessä kun tätä päätösesitystä on edes harkittu. Jatkuva lopettamispaine ei luulisi olevan kenenkään etu tai ainakaan sitä ei ole tuotu läpinäkyvästi esille.
JPWu

#8 Re:

14.04.2014 10:10

Todellakin, olen kuullut taas jo nyt tarinoita YNKin ala-asteen oppilaista, jotka surevat ja itkevät kotonaan koulun lakkauttamista.

Kyse YNKin kohdalla lienee muustakin kuin neliöistä ja seinäpinta-aloista - ja miksi ylipäätään Suomen lapset ja lapsiperheet joutuvat "maksumiehiksi" yhteiskunta- ja valtiotaloudn ollessa romahduspisteessä? Outoa yhteiskuntapolitiikkaa. Lapsissahan on tulevaisuus...eli he ovat paras investointikohde, kunnollisen ja laadukkaan opetuksen ja turvallisen perhepolitiikan kautta!

 


Vieras

#9

14.04.2014 19:29

Hyvää ei saa lakkauttaa! Koulun pitää toimia lasten eikä rahan ehdoilla.
JPWu

#10 "Virkamies-byro-demokratiaako?"

15.04.2014 05:24

JPWu

#11 Uusi superkoulu ja 20 miljoonan €:n remontti!!!!

15.04.2014 08:13

Suomen Kuvalehti 15.4.2014

Pitääköhän lasten kertoma käytäväopiskelu paikkaansa? En epäile!!! (Oma kommentti)

Lukekaa >


http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/helsingin-uusi-jattikoulu-vaatisi-remontin-hinta-20-miljoonaa/?shared=37747-4bb86e7c-999

Vieras

#12

15.04.2014 12:32

Nämä säästötoimet ovat törkeää kuntalaisten pilkkaamista: "säästetään seinistä..." Pöh - ilman seiniä ei ole kouluja tai kirjatoja. Ja säästettävä määrä on niin mitätön, että kolme johtavaa virkamiestä päästettäisiin eläkkeelle, niin siinä se olisi!
Vieras

#13 Re: Mäkelänkatu

16.04.2014 14:46

#6: -

Mäkelänkadun ylittämiseen vetoaminen on erikoista tilanteessa, jossa valtaosa koulun oppilaista ylittää sen vapaaehtoisesti valittuaan YNK:n.

vieras

#14 Kritiikkiä Yhtenäsikoulun säilyttämistä vastaan

16.04.2014 15:18

Vaikka Yhtenäiskoulussa on paljon hyvää on kohtuuden nimissä myös esitettävä kritiikkiä koulun säilyttämistä vastaan

1. Pisa-testien tulokset ovat reilusti alle kaupungin keskiarvon, vaikka lapset ovat kantasuomalaisia eikä koulu ole oikeutettu PD-tukeen.
2. Lukio ei ole houkutteleva, vaan sinne pyritään yhdellä alhaisimmista keskiarvoista ja oppimistulokset ovat heikommat kuin muissa lukioissa, joihin pyritään alhaisella keskiarvolla vrt. Maunula. Ylioppilaskirjoitusten tuloksissa ollaan vuodesta toiseen viimeisinä. Kaupungissa on myös muita lukioita, jotka kantavat vastuun heikommin menestyneistä. YNK kanna mitään erityisvastuuta asiasta.
3. Yhtenäiskoulun oppilaista suurimmalle osalle löytyisi lähempää toinen koulu. Yhtenäiskoulu olisi lähin koulu vain noin sadalle lapselle ja heillekin lähikouluun olisi alle kaksi kilometriä.
4. Yhtenäiskouluun hakeudutaan alueilta, joissa on paljon maahanmuuttajia. Yhtenäiskoulun oppilaspohja on poikkeuksellisen kantasuomalainen Helsingissä.
5. Mainostettu 12-vuotinen koulutaival on oikeasti hyvin harvinainen. Lähtökohtaisesti lukioon menee n. 60% ikäluokasta. Tämän vuoksi jo matemaattisesti 40 % ei jatka. Lisäksi moni yhtenäiskoululainen valitsee paremman lukion.
6. Yhtenäiskoulupedagogiikka kannattaa ihmisten ja asuinalueiden tasa-arvoa, Yhtenäiskoulu ei sitä tee vaan päinvastoin se tukee asuinalueiden segrekaatiota.
7. Yhtenäiskoulun merkittävä pedagoginen historia on katkennut jo vuosia sitten. Koulusta ei ole lähtenyt mitään erityisiä pedagogisia innovaatioita vuosikymmeniin. Koulun pedagogiikka ei ole sen parempaa tai huonompaa kuin muissakaan kouluissa.
8. Asuinalueiden tasa-arvon näkökulmasta on kummallista, että hyvinvoivassa Käpylässä on kilometrin säteellä toisistaan kaksi koulua. Kaupunkilaisten tasa-arvon perusteella kaksia kouluja asukkaiden mieltymysten mukaan tulisi rakentaa kaikkiin kaupunginosiin, erityisesti jos kaupunginosan toisella laidalla on maahanmuuttajia tai muita PD-rahaa saavia.
9. Jos Yhtenäiskoulun vanhemmissa ei olisi niin paljon toimittajavaltaa käyttäviä, koulu olisi lopetettu jo aiemmin. On mielenkiintoista nähdä riittääkö kaupungin päättäjillä selkärankaa edelleenkään lakkauttaa koulua vai investoidaanko vanhentuneeseen koulurakennukseen kymmenen miljoonaa, jota rahaa tarvittaisiin muualla kaupungissa paljon kipeämmin.
JPWu

#15 Hyvä kritiikki!

16.04.2014 20:11

Jos kirjoittaisin noin hyviä kritiikkejä, laittaisin perään oman nimeni!
Paljon olisi toki kommentoitavaa, mutta eiköhän jokaisesta suomalaisesta pien- tai suurkoulusta, huippu- tai keskivertoisesta löydy tuon verran plussaa ja/tai miinusta.

Onneksi Suomessa ei vielä perusteta eikä lakkauteta kouluja huutoäännestyksellä! Eikä byrokratialla!

Paljon on siis uudistettavaa ja korjattavaa myös YNK:ssa, varsinaisen koulurakennuksen lisäksi.

JPWu

P.S. Käpylän Peruskoulun lähivuosien välttämätön remontti on arviolta reippaasti yli 20 miljoonaa euroa ja väistökoulut yli 1000 oppilaalle maksanevat useita miljoonia.

P.P.S. Touko Voutilaisen oppilaana (hän myös opetti historiaa) väittäisin, että "historia ei koskaan katkea".
JV
Vieras

#16 Joitakin vastauksia kritiikkiin

17.04.2014 08:34

Otan kantaa muutamiin Yhtenäiskoulun säilyttämiseen liittyviin asioihin, joita tässä on kritisoitu. Mäkelänkadun ylittämisestä: Se olisi todellinen ongelma niille lapsille, jotka kulkisivat Käpylän peruskoulun puolelle Länsi-Käpylästä. Sitä ei voi verrata siihen, että jotkut Yhtenäiskoulun oppilaat kulkevat kouluun tien toiselta puolelta, koska Yhtenäiskoulun kohdalla on alikulkutunneli. Tunneli on kuitenkin kaukana Käpylän peruskoulusta, joten sinne päin tulevat lapset joutuisivat joko tekemään pitkän U:n muotoisen kierroksen tunnelin kautta tai ylittämään kadun, jossa autot ajavat jatkuvasti punaisia valoja päin kovaa. Arvaan, että lapsille kiusaus mennä kadun yli olisi suuri, koska tosiaan tunneli on ihan väärässä paikassa.

Lukion houkuttelevuudesta: Tähän on vaikuttanut jatkuva uhka koulun lopettamisesta. Käpylästä on siirtymässä toinenkin lukio pois. Yhtenäiskoulun lukioon hakeuduttaisiin tulevaisuudessa enemmän, koska se olisi Käpylän alueen ainoa lukio.

Yhtenäiskoulun elitismi-väitteet ovat minusta outoja. Koulun alueella on paljon kaupungin vuokrataloja. Alueen ulkopuolelta kouluun hakeutuu oppilaita niin vuokrataloista kuin omakotitaloalueiltakin. Käpylässä ei ole paljon maahanmuuttajia, joten mistään maahanmuuttajia karkuun -ilmiöstä ei ole kyse. Yhtenäiskoulu vetää oppilaita yhteisöllisyytensä vuoksi. Siellä pärjäävät hyvin myös lapset jotka eivät muualla pärjäisi, koska pieni koulu antaa mahdollisuuden oppilaiden parempaan kohtaamiseen. Ynkissä on paljon myös niitä lapsia, jotka ovat siirtyneet sinne muista kouluista kiusaamisen takia.

Vielä pedagogiikasta. Yhtenäiskoulussa toteutuu yhteisöllinen oppiminen ja yksilöllinen kohtaaminen, jotka ovat opetusviraston tavotteita. Lisäksi Yhtenäiskoulussa toteutetaan ilmiöpohjaista opetusta, välitunnit ovat Ynkissä eripituisia ja opetus on kurssimuotoista. Yhtenäiskoulussa kokeillaan edelleen jatkuvasti uutta, ja tehdään juuri niitä asioita, joita kasvatustieteilijät suosittelevat.

Yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueelle ollaan sekä rakentamassa että kaavoittamassa uusia kerrostaloja. Lisäksi Käärmetalon remontti alkaa pian, ja on odotettavissa, että taloon muuttaa sen jälkeen uusia lapsiperheitä. Käpylän väestöennuste on siis nouseva.

JPWu

#17 Re: Samaa mieltä -

17.04.2014 09:13

Hyvää keskustelua!

On olemassa vanha sanonta:"Keskustelu on kuin vene - jos kaikki ovat samalla laidalla, se kaatuu!

Toki olen tämän jälkimmäisen kritiikin kritiikin kannalla!

Ope

#18 Mistä löytyvät

17.04.2014 10:48

Koulukohtaiset pisa-tulokset? kriitikko 14 esittää, että pisa-tulokset ovat Ynkin kohdalta heikommat kuin koko muussa kaupungissa. Jännä, etteivät ole sattuneet silmään, vaikka alalla toiminkin..
RK

#19 Terveisiä suuresta koulusta

17.04.2014 11:01

#18: Ope - Mistä löytyvät

Jos Yhtenäiskoulu lakkautetaan, lapset sijoitetaan Käpylän peruskouluun, josta tulisi yli tuhannen oppilaan koulu, yksi Suomen suurimmista. Keskustelin viikonloppuna kahdeksasluokkalaisen pojan kanssa, joka käy Tampereella Juhannuskylän koulua, joka on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista kouluista. Millaista se on? tiedustelin. "Aivan järkyttävää sählinkiä!" poika puuskaisi. Oppilaat kuulemma juoksevat ees taas rakennuksesta toiseen, kukaan ei tiedä missä mennään, rinnakkaisluokkia on muistaakseni kymmenkunta. Latinistit, ranskanlukijat, saksanlukijat jne. sekä ne, joilla ei ole mitään painotusta, on kaikkia laitettu samalle luokalle. Tästä kärsivät kuulemma lähes kaikki. Ne, joilla ei ole mitään painotusta, pitävät latinisteja outoina. Ne pojat, joilla ennen oli kahdeksikon keskiarvo, eivät enää jaksa keskittyä yleisessä sekamelskassa ja keskiarvo alkaa tippua alaspäin. Mutta pääasia, että säästöjä syntyi. Vai syntyikö?

 

Nimim. 14

#20 Pisa-tulokset ja nimimerkit

17.04.2014 12:17

Pisa-tulokset, kuten myös hyvinvointikartoitukset ja muu data ovat koulukohtaisia. En väittänyt, että tulokset olisivat alle KOKO muun kaupungin. Yhtenäiskoulun johto voi eri vuosien datan julkaista halutessaan tai antaa sen koulunpuolustajien käyttöön. Toisaalta on myös pedagoginen ratkaisu jättää arviointitietoa julkaisematta. Itse arvostan sitä yleisesti. Kuitenkin olisi oleellista, että päättäjillä olisi tällaisetkin tiedot käytössään tunnepohjaisen informaation lisäksi.

Edellisessä kouluverkkotarkastelussa minä (nimim. 14) esiinnyin omalla nimelläni, ja osallistuin ihan suulliiseenkin keskusteluun. Mutta koska Käpylä on kylä, jossa kaikki tuntevat toisensa tästä oli myös ikäviä ja epäasiallisia seurauksia itselleni ja läheisilleni. Tällä kertaa en halua sitä riesaa. Suurin osa tuntemistani alueen aikuisista on mukaavaa ja aikuista porukkaa eikä sorru ylilyönteihin.

Kaikissa kouluissa on koulukiusaamista, myös pienissä kouluissa. Yhtenäiskoulustakin on jouduttu lähtemään koulukiusaamisen vuoksi, jota ei ole saatu loppumaan. Tapauksia on ollut myös toiseen suuntaan. Nämä eivät ole relevantteja kouluverkosta päättämisen perusteita. Helsingissä on monta koulua ja vaihtoehtoja sillon kun koulu ei saa kiusaamista hallintaan. Valitettavasti käytäntö on usein se, että kiusaajat jäävät ja kiusattu lähtee.

Vieras

#21 kuka haluaa jättikoulun??

17.04.2014 13:04

On varmaan hallintovirkamiesten edun mukaista yhdistellä kohtuullisen kokoisia kouluja jättikouluiksi. Lapsille se ei ole terveellistä. Suurissa yksiköissä on niin suuri määrä sosiaalisia suhteita, jotka jäävät ohuiksi. Ongelmia ja kiusaamista on varmaan kaikkialla, mutta pienissä yksiköissä ne nähdään paremmin ja niitä on vähemmän. Tässä on myös kyse koulutuspoliittisista linjauksista. Pelkään, että jos Käpylän koulut nyt yhdistetään jättikouluksi, siitä tulee taas uusi vertailukohta ja peruste synnyttää paisutettuja kouluja muihin kaupunginosiin.

Tämä on täyttä Faktaa !

#22 Kokoomus on Suuri Sa...tana joka vie Suomen totaaliseen tuhoon !

17.04.2014 13:16


Suomen pienimpiä puolueita, jos koko kansa äänestäis !
Yli kaksikymmentä vuo´tta tämä likaviemäri puolue ,on jatkanut leikkauksia
ja ne jatkuu edelleen.
Herää Suomi ja äänestä Kokoomus mullan alle !
Noin 40 % kansasta kuuluvat nukkuviin, kaikkeen tähän on Kokoomus sekä
muissa puolueissa piileksivät Kokoomuslaiset syylliset !

Vieras

#23 Kaupunkilaisten etu

17.04.2014 13:36

Kaupunkilaisten etu on välttyä 1990-luvun lamankaltaisista koulusäästöistä ja säästöistä joita jo kauempana ja köyhemmillä alueilla tehdään joka vuosi. 90-luvulla jouduttiin säästämään kerhotunneista, tuntikehyksestä, käyttötavaroista, oppilashuollosta ja lisäksi opettajat pistettiin pakkolomalle tai ns. säätövapaille ja luovuttiin sijaisten palkkaamisesta. On aika kurjaa syyllistää virkamiehiä, joka yrittävät tehdä rakenteellisia säästöjä valtuuston vaatimuksesta. 12 miljoonaa vuodessa on opetustoimessa paljon rahaa. Oikeastaan olisi voinut olla poliittisesti fiksumpaa ajaa ensin juustohöyliä ja sitten kun kaupunkilaiset tajuavat näiden olevan pahempi ja kestämättömäpi vaihtoehto vasta ehdottaa rakenteellisia ratkaisuja.
Ilona

#24 Pienen suuruus

17.04.2014 15:19

Olen Yhtenäiskoulussa ekalla. Kun olen käynyt koulua vähän aikaa, huomaankin vähitellen "tuntevani" ne samat tyypit joiden kasvot näen joka päivä käytävillä. Koulu on "mun koulu, meidän koulu", nyt ja tästä eteenpäin. Tuntuu turvalliselta, vuodesta toiseen. Me ollaan ynkkiläisiä, tuttuja, pienet ja isot. Jättiläiskoulussa ohitseni säntäilisi joka päivä satamäärin tyyppejä joita en koskaan opi tuntemaan: vieraita, outoja kasvoja. Tuntisin itseni heidän keskellään turvattomaksi. Olisi kaukonäköistä olla tuhlaamatta niitä 20 miljoonaa tällaiseen jättikouluun, jossa viihtyvyys ja lapselle kuuluva turvallisuudentunne olisivat mahdottomuus.
Kaukana kavala maailma

#25 Herätysliike

17.04.2014 17:38

Herätysliike tulee tästä vain niin kummasti mieleen. Demonit ovat ilmassa ja niitä toisen koulun lapsia on jo aikuisten luvalla hyvä pitää vieraina ja outoina ja pelokkaina. Raukat siellä joutuvat käymään koulua.. Kannattaa varotella omiaan kirjastoonkin mennessä outolaisista ja ihmismassoista, jotka virtaavat pitkin Väinölänkatua. Miten edes tiet riittävät. Ja siellähän on niitä ulkomaalaisia ja vammaisiakin ja tarkkislaisia. Onneksi on Louhenkallion lämmin syli.