Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Perisoreus Infaustus

#35052 Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

16.05.2014 05:04

#14: Kirin - Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne Kyllä Jumala rakastaa homoja ja lesboja. Jeesus lihansa päivinä seurusteli syntisten ihmisten kanssa. Hän vaan ei koskaan siunannut syntiä. Hänen seuransa muutti ihmiset. Esimerkkinä vaikka publikaani Sakkeus. Ei äiti, joka rakastaa poikaansa mene naimisiin hänen kanssaan. Ei isä, joka rakastaa tytärtään mene hänen kanssaan naimisiin. Ne, jotka haluavat murtaa perinteisen avioliittokäsityksen, haluavat murtaa sen jälkeen muutakin. Kyseessä on kulttuurivallankumous. Tällä asialla on aivopesty Suomen kansaa niin paljon, että kyseessä on sama asia kuin Andersenin sadussa Keisarin uudet vaatteet. Homot ja lesbot voivat rekisteröidä suhteensa aivan vapaasti. Ei heitä kukaan vihaa. Se vain on niin, että miehen ja naisen välinen liitto on ainutlaatuinen, koska siinä on mukana kaksi eri sukupuolta. Jos nainen ja nainen vihitään keskenään, niin ei se voi koskaan olla sama asia kuin miehen ja naisen välinen liitto, vaikka sillä annettaisiinkin nimi AVIOLIITTO. Tämä saia nyt vain on näin. Ei sille mitään voi. Kuun loistaa öisellä taivaalla ja aurinko paistaa päivällä. Ei niitäkään voi muuttaa. Voihan aurinkoa alkaa kutsua kuuksi ja päin vastoin, mutta asia ei milsikään muutu. Kai tämä nyt tuli selväksi. SIIS: Homot ja lesbot ovat Jumalalle rakkaita , koska Jumala on rakkaus.

Vastaukset

Regulator

#35059 Kuukkelille tiedoksi

2014-05-16 08:52:06

#35052: Perisoreus Infaustus - Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Se ,että liittoon menevät ovat eri sukupuolta ei mitenkään tee siitä ´ainutlaatuista´,koska niitä naimisiinmenijän kannalta toista sukupuolta edustaviahan on maailmassa miljardeja. Nykyaikana ulkomaalaisen kanssa naimisiin meneminen on paitsi paremmin mahdollista, myös enemmän todennäköistä kuin esim. vaikka  v. 1770 (jonkun vertailuvuoden ottaakseni). Siihen aikaanhan  liikkuvuutta ja liikkumismahdollisuuksia ei pahemmin ollut muilla  kuin jollain aatelisilla ja kansan  lukutaito (kenellä sitä oli) rajoittui  varmaan johonkin Katekismukseen.

Muita vertauksia siihen aikaan ei ole tässä tarpeen tehdäkään , niin paljon ovat ajat jo siitäkin muuttuneet - niistä raamatullisista ajoista nyt mitään puhumattakaan ...

Homovihaa muuten ON  maailmassa  vaikka kuinka paljon ja sitä  lietsotaan jatkuvasti lisää . Yleisimminhän sitä perustellaan juuri uskonnollisilla syillä ,joskin myös poliittisin syin ( lähinnä tosin vain jossain suljetuissa diktatuurimaissa.)

Sitä että jokin asia on julkisuudessa  esillä ja vaikka  poliittisestikin agendalla vapaissa demokraattisissa maissa,ei siltikään voida nimittää miksikään ´kansan aivopesuksi´. Sellainen ei muuten  onnistuisi niissä diktatuurimaissakaan-ei ilman niiden  tehokkaasti valvottua ilmiantojärjestelmää ja toisinajattelijoille tarkoitettuja valtion pakkotyö ja/tai tuhoamisleirejä (kuten on .esim Pohjois-Koreassa)

Minusta tuollainen "käsitysten murtaminen" on  jo niin abstraktia kielenkäyttöä, että en katso olevan tarpeen lähteä arvioimaan sitä ovatko ´käsitykset´ kuin lakritsaa tai marmeladia, vai kuin terästä tai betonia joka valetaan johonkin ´muottiin´.Mielestäni tämän keskustelun tulisi nyt  pysyä vain  mahdollisimman konkreettisella tasolla, eikä mitään vertauskuvia siihen  lähteä liian pitkälle kehittelemään.Nehän eivät yleensä kestä mitään kriittistä tarkastelua yhtään lähtöastelmaansa pidemmälle.

Emme nyt siis puhu mistään taivaankappaleiden liikkeestä tai radoista,  vaan siitä saavatko Suomessa samaa sukupuolta olevat henkilöt virallistaa juridisesti liittonsa samalla tavalla kuin eri sukupuolta olevat. Siitä tässä on kysymys,eikä mistään muusta .

Lapsettomia heteroliittojakin on ,ettekä te täällä ole vielä kirjoitelleet mitään  niitä vastaan. Ettekä sitä vastaan ,että myös ne ihmiset  jotka eivät( sitä itse tietämättään tai sen täysin itsestään  tietäen) jostain fyysisestä syystä johtuen kertakaikkiaan voi osallistua minkään suvun jatkamiseen saavat siltikin mennä naimisiin ja saavat liitolleen saman täyden  tunnustuksen( ja halutessaan jopa saman siunauksen) kuin kaikki muutkin parit.

Puhtaasti homoseksuaalin ihmisen pakottaminen yhdyntään vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa on jo sinänsä  väkivaltaa, eikä onnistu ilman raiskausta tai aseella uhkaamista-eikä välttämättä sittenkään.