Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

Anon ymous
Tampere

#47

11.01.2007 03:04

Mies on käyttänyt lääkekannabista nyt puolentoista viikon ajan. Hän hakee lääkkeensä apteekista kymmenen päivän annoksina eli 20 grammaa kerrallaan. Kolme neljäsosaa päiväannoksesta hän ottaa nestemäisenä teen seassa, yhden neljäsosan poltettuna.

- Elämänlaatu on parantunut huomattavasti. Elimistö toimii paremmin, ja unensaantiprosessi on helpompi kuin kipulääkkeitä käyttäessäni. Ahdistustilat ja masennus ovat hävinneet, mies kuvailee.

Knuutila korostaa, että mies saa lääkkeensä tiukan kontrollin alaisena, eikä väärinkäyttöriskiä ole. Hän käy säännöllisesti lääkärin vastaanotolla, joka varmistaa hoidon onnistumisen. Knuutila tekee myös tarkan eron kannabiksen lääkinnällisen ja huumekäytön välille.

- Lääkekannabista kasvatetaan Hollannissa valtiollisen lääkekannabisviraston laitoksissa, jossa kaikki olosuhteet on tarkkaan standardoitu ja valvottu sekä aineen pitoisuudet tarkkaan määritelty.

- Tapaus on ollut potilaan kannalta sietämätön. Viranomaisilta puuttui rohkeutta ottaa vastuuta luvan myöntämiseen kohtuullisessa ajassa, mikä aiheutti potilaalle valtavasti kuluja ja vaivaa.

- Toivon, että tämä tapaus herättää asiallista keskustelua. On ensisijaisen tärkeää, että vakavasti sairas ihminen saa hoitoa. Potilasta tulee hoitaa hoitotulosten eikä lakipykälien mukaan.

lukekaas tämä ja miettikää vähäsen. http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-12-12,104:2:425322,1:0:0:0:0:0:

Vastaukset

Varis

#2245 Re: Hyvällä asialla olet, mutta...

2010-09-29 21:42:15

#47: Anon ymous -

en ymmärrä, miksi yhteiskuntamme hyväksyy kannabiksen käytön vain lääkehoitona. Moni ottaa paukun taikka avaa oluen kotiin päästessään rankan työpäivän jälkeen, miksei samaa rentoutumista sallittaisi niille, keille alkoholi ei sovi? Muutenkin paasataan aina, että alkoholi on "siinäkin mielessä parempi kuin kannabis," että sillä on kulttuuriarvoa. Samalla kuin tämä pitää paikkansa kulttuuriarvon kohdalla, on myönnettävä, että kannabiksellakin on hyvin pitkä historia ja oma kulttuurinsa. Ei tässä muuta, rauhaa!