Porin Liinaharjan vanhainkotia ei saa sulkea

Kommentoitu viesti


Vieras

#31 Re: #27

18.04.2015 18:29

#28: Äidin typy - Re:  

Syynä nopeutettuun menettelyyn on se, että Liinaharjan vanhainkodin kunto on osoittautunut erittäin heikoksi. Perusturvan vanhuspalvelujen johtaja Pirjo Rehula sanoo, että toiminnan jatkaminen vuoden 2016 puolella olisi tietoinen riski.

Tuokaan ei pidä paikkaansa, että katon korjaamisen jälkeen ei olisi ollut home- ja terveysongelmia. Liinaharjassa tehtiin mittavat sisäilmatutkimukset muutama vuosi katon korjaamisen jälkeen ja kyllähän sieltä löytyi monenlaista ongelmaa.

Vastaukset

Äidin typy

#33 Re: Re: #27

2015-04-18 19:48:47

#31: - Re: #27 

 Huh huijaa. Ne mittavat sisäilmatutkimukset olisikin varmaan ollut parempi tehdä pari vuotta eikä pari kuukautta kattorempan jälkeen, jotta katto olisi saanut kuivua ennen tutkimuksia. Isommat ongelmat tuntuvat olevan ihan muualla kuin Liinaharjan vanhainkodissa.

Tietoinen riski on lähteä raijaamaan huonokuntoisia vanhuksia uuteen paikkaan, kun vanhuspalvelun johtajallekaan ei tunnu olevan suunta selvillä. Infotilaisuudessa omaiset kysyivät vapaista paikoista, ja kerrottiin, ettei Porissa juuri nyt yhtään sellaista ole.  "Mutta tilanne elää" oli lohdutus. Tilanne siis elää, kun vanhukset kuolevat pois alta? Porissa voi joutua odottamaan tehostetun palveluasumisen paikkaa yli 3 kuukautta, mutta silti on kiire saada nämä pääosin Liinismäistä laitoshoitoa tarvitsevat vanhukset yksityisiin tehostetun palveluasumisen paikkoihin.

Merja Korhonen

#34 Re: Re: #27

2015-04-19 05:52:02

#31: - Re: #27 

Liinaharjassa oli kosteus- ja sisäilmaongelmia ennen vuotta 2011, mutta silloinen sosiaalijohtaja ei nähnyt korjauksia aiheellisiksi. Rankkasade kasteli rakennuksen pahoin 1.7.2011. Kattoremontti aloitettiin tämän jälkeen ja se kesti useamman kuukauden. Vasta kattoremontin valmistuttua on rakenteiden kuivuminen käynnistynyt. ”Hölmö Erkkikin” tietää, etteivät läpikastuneet rakenteet kuivu hetkessä.

 

Pori.fi-sivustolta löytyvän Perusturvan virkajohdon (Pirjo Rehula?) oman lausunnon mukaan nyt v2015 nopeutusehdotuksessa vedotaan kuivumisen aikaisiin selvityksiin: Työterveydenhuollon työpaikkaselvitys 9.1.2012 ja sisäilmatutkimus helmikuu/2012. Rakenteiden kuivumisen jälkeen mittauksia ei ole tehty.