Eveline Fadayelin karkoitus toimeenpantava

Kommentoitu viesti

Laura Huovinen
Vantaa

#1 Mieti kummalla puolella olet

06.07.2009 14:54

'' Fadayl sairastaa depressiota ja diabetesta, eikä saa itse pistettyä insuliinia. Egyptissä diabeteksen hoito oli riittämätöntä, sillä vahvemmissa insuliinivalmisteissa on ainesosia sioista ja islam kieltää sikojen käytön. Ulkomaalaislain mukaan terveydelliset syyt voidaan katsoa oleskelulupaan oikeuttaviksi vain silloin, kun sairautta ei voida hoitaa hakijan kotimaassa. Egyptin suurlähetystö Helsingissä on kieltäytynyt antamasta lausuntoa diabeteksen ja vanhusten hoidosta Egyptissä. ''
- Vantaan Lauri

'' Mielestäni suomalaisessa yhteiskunnassa kokonaisuutena on unohdettu, että me, ns työikäiset, olemme kautta-aikain huolehtineet omista vanhemmistamme heidän tultuaan vanhoiksi. Nyt eläkejärjestelmien avulla on saatu ikäihmisille mahdollisuus itsenäiseen elämään pitempään kuin ennen, kaikille se ei vain ole mahdollista vieläkään, eläkkeen pienuuden takia tai muiden syiden - syitä on varmasti lukematon. Kuitenkin meidän vanhempamme ovat aina ja ihan loppuun asti mielestäni perheemme jäseniä, sitä ei ikä poista - tästä tässäkin on kysymys!

Kaikki me vanhenemme, joten ajatelkaamme sydämellä ja toimitaan!''
-Aila Lukkarinen

'' Maahanmuuttoviraston Eveline Fadayelin, ”egyptiläismummon”, oleskeluluvan hylkääminen ja karkotuspäätös osoittavat, että maahanmuuttajien kotouttamispolitiikka, integrointipyrkimykset ovat vain tyhjiä puheita. Valtiovalta, johtavat virkamiehet ja asioista vastaavat poliitikot ovat epäonnistuneet juuri maahanmuuttajataustaisten ja monikulttuuriperheiden kotouttamisessa. Oleskeluluvan myöntäminen egyptiläismummolle helpottaisi juuri lasten ja heidän vanhempiensa sopeutumista Suomeen, jos he tietäisivät että perheeseen kuuluvalla mummolla tai vaarilla olisi oikeus, ainakin tietyissä olosuhteissa, asua muiden perheenjäsenten kanssa.

Kyseisen käytännön omaksuminen lainsäädäntöön helpottaisi erityisesti maahanmuuttajapuolison sopeutumista mutta myös muiden, myös suomalaisten, monikulttuuristen perheiden jäsenten perheyhteyden tunnetta ja sopeutumista, kun ei tarvitsisi huolehtia puolisolle rakkaan perheenjäsenen olosuhteista lähtömaassa. Perheen käsitteen laajentaminen ehkäisisi näin myös monikulttuuristen perheiden perheongelmien kehittymistä, perheiden hajoamista ja mahdollista lapsista riitelyä.''
- Paavo Isaksson

Vastaukset

Pois elintasoturistit

#9 Lakeja ja päätöksiä pitää noudattaa

2010-06-13 17:25:48

#1: Laura Huovinen - Mieti kummalla puolella olet

On todettu, että hänellä ei ole mitään sellaista sairautta, joka estää matkan takaisin. Kun on Suomen oikeus päättänyt niin niitä päätöksiä täällä Suomeessa noudatetaan niin niitä noudatetaan Egyptissäkin. Ei ihme, että hän saa niin helposti lääkärintodistuksia, kun poika on alalla. Ne eivät mene edes Kelassa läpi.

Ei tällä tavoin maahan tulla eikä myöskään USA:han pääse, siellä ei todellakaan oleskella edes näin pitkään, jos edes pääsee maahantulotapahtumasta läpi. Tämä piilottelu ja päätösten kunnioittamatta jättäminen osoittaa jo rikollisperäistä ajattelua, en hyväksy tätä lehdistön kautta huutoa asiasta. Pojalla olisi hienot olot kotimaassaankin, miksi tulla tänne huutamaan kun sillan alla majaileva. Menisi ja tekisi työtä kotimaansa hyväksi kun on kerran kunnon ammatti eikä luimuilisi toisessa maassa. Siellä kyseistä apua tarvittaisiinkin.

Tämän kaltainen kurittomuus pitää saada rangaistavaksi piilottelijoille ja sukulaisille.

Toivon, että kyseinen henkilö ottaa opikseen ja tyytyy päätökseen mikä on tehty. Lähtee kotimaahansa, kuten on määrätty. Minä tulen boikotoimaan kaikkia egyptiläisiä tuotteita.

Emme voi olla kaiken maailman sosiaalitoimisto, siihen meillä ei ole varaa. Jos saa jäädä niin saa myös sosiaaliturvan, ja taas me maksamme.

Hyyssäjät pitäisi saada maksamaan nämä kaikki kulut, kun kerran haluavat lisää oleskelijoita muualta. Missä on aktivistit  ja tukijoukot suomalaisille vanhuksille, on kovin hiljaista sillä rintamalla. Kirkkokin tukee ihan vääriä henkilöitä, joten lopetan kirkollisveronmaksunkin.