Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Kommentoitu viesti


Vieras

#370 Re: Re: Kolme lähetysjärjestöä menetti tukensa Helsingissä

12.11.2011 14:35

#369: Suomiko sivistys- ja oikeusvaltio? - Re: Kolme lähetysjärjestöä menetti tukensa Helsingissä 

 

Mitä mieltä kirkkoministeri Päivi Räsäsestä?

Saara-Maria Pulkkinen
25.06.2011 06:57
 

http://www.kotimaa24.fi/images/stories/2011/05touko/Rsanen_Paivi205.jpg...

Päivi Räsäsen valinta kirkollisista asioista vastaavaksi ministeriksi on herättänyt ristiriitaisia ajatuksia kirkollisissa keskustelijoissa. Kotimaa24:n soittokierroksella selvisi, että uuden kirkkoministerin toimia seurataan odottavan kiinnostuneina. Jotkut eivät halunneet kommentoida valintaa ollenkaan.

Päivi Räsänen on uuden hallituksen sisäasiainministeri, jolle kuuluvat myös kirkolliset asiat. Aiemmin kirkolliset asiat kuuluivat kulttuuri- ja urheiluministerille.

Vesa Hirvonen, dosentti, Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori:

- Valtio tekee omat ratkaisunsa, ja kirkko omansa. Päivi Räsänen on osoittanut olevansa kiinnostunut kirkosta ja tuntee sen asioita hyvin.  Kirkkoministerinä hänen tehtävänsä on tarkastella kirkkoa valtiovallan näkökulmasta.

- Kirkkoministerin tehtävät ovat silti aika symbolisia, näkyvimpiä tehtäviä taitavat olla vierailut kirkolliskokouksessa.

- Tietysti on hiukan yllättävää, että kirkollisista asioista vastaamaan valitaan henkilö, joka on kirkon kanssa vahvasti eri mieltä joistain ajankohtaisista kysymyksistä. Räsänenhän esimerkiksi vastustaa naispappeutta.

Jouko Talonen, kirkkohistorian professori:

- Ennen toista maailmansotaa kirkollisista asioista silloin vastanneen opetusministerin salkku annettiin usein papeille, esimerkiksi kokoomuksen Paavo Virkkuselle ja Lauri Ingmanille sekä maalaisliiton Antti Kukkoselle. Sodan jälkeen ministerinä toimi muun muassa lähinnä körttimaallikoksi luonnehdittava maalaisliiton tunnettu poliitikko Kerttu Saalasti. Päivi Räsänen siis jatkaa tätä perinnettä.

- Räsäsellä on kaudellaan edessä monta haastetta. Verotulojen vähentyminen ja jatkuva kirkosta eroaminen johtavat siihen, että kirkon rakenteet pitää arvioida uudestaan. Keskustelua henkilöseurakunnista ei voi väistää.

Räsäsen nousu kirkkoministeriksi on aikamoinen tuhkasta tähtiin -tarina.  En ihmettelisi, vaikka joltakin piispalta olisi perjantai-iltana mennyt kahvi väärään kurkkuun. Sen verran erikoista on, että lokakuussa valtamedian sylkykuppina toiminut henkilö nousee tähän asemaan. Räsäsen herätysliiketausta saattaa myös hillitä kirkon sisäistä herätysliikekritiikkiä.

Jori Mäntysalo, vapaa-ajattelija-aktiivi:

- Vapaa-ajattelijoiden piirissä on noussut jonkin verran keskustelua. Peruskantamme on, että mitään erityistä kirkollisista asioista vastaavaa ministeriä ei tarvittaisi, ja kirkot voisivat olla yhdistyksiä siinä missä muutkin. Erityisesti Räsäseen tämä kanta ei kuitenkaan liity. Seuraamme tilannetta kiinnostuksella.

- Henkilökohtaisesti mietin, mikä on Räsäsen kanta kirkon autonomiaan. Hän haluaisi varmaankin konservatiivina palauttaa kirkon omasta näkökulmastaan juurilleen, mutta jos Räsänen nyt puuttuu kirkon sisäisiin asioihin, seuraava ministeri voi tehdä samoin.

Päivi Linnoinen, Helsingin piispan teologinen erityisavustaja:

- Täältä tuomiokapitulista lähetetään uusille ministereille piispan tervehdyskirjeet, joissa toivotaan heidän taistelevan turvallisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Samaan toiveeseen minäkin yhdyn, ja rukoilen Päivi Räsäsen puolesta.

Uskon, että hän pystyy paikaltaan tekemään paljon sellaisia asioita, jotka tukevat kirkon jäseniä pysymään kirkossaan. Missään nimessä ei lietsota vihamielisyyttä tai muistella vanhoja. Ollaan katsottu syksyn homokeskustelun jälkeen peiliin ja toivottavasti hänkin on, ja nähnyt ne ongelmat, joita henkilökohtaisiksi tarkoitetuista käsityksistä nousi. Isossa asemassa kun on, pitää olla hirmu viisas kertoessaan henkilökohtaisista mielipiteistään.

Me olemme Räsäsen kanssa samalla puolella, kristittyjen kesken ei kannata riidellä.

Timo Rämä, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja:

- Sikäli kun Päivi Räsästä itse tunnen, olen huomannut että hän on tomera, määrätietoinen ja päättäväinen ihminen. Olen siis hyvin positiivisella mielellä tästä päätöksestä. Kyllä kävi sellainenkin ajatus mielessä, että hän on vähän kuin omaa porukkaa siellä. Emme me erityisesti politiikkaa täällä seuraa, mutta onnittelin kyllä Niilo Räsästä (pappi, Kansanlähetysopiston rehtori), kun hän on nyt ministerin mies.

Kari Kopperi, Kirkon koulutuskeskuksen johtaja:

- Tämä on mielenkiintoinen tilanne. On poliittisesti uutta, että kirkollisista asioista vastaavan ministerin laukku annetaan kristillisdemokraateille, ja Päivi Räsäsen persoona tuo asetelmaan omat mausteensa. Viime syksyn keskustelu osoitti, että kristillisdemokraattisen puolueen ja kirkon yhteys ei ole kaikille selvä. Kaikkia arvoja ei jaeta.

En tunne Räsästä henkilökohtaisesti, joten en osaa arvioida, millaisen roolin hän toimessaan ottaa. Täytyy muistaa, että poliittisen päättäjän rooli on erilainen kuin tv:n keskusteluillassa omia mielipiteitään sanoneen poliitikon.

Torstain 23.6. Kotimaa paljastaa, miten ja kenen aloitteesta kirkolliset asiat päätyivät hallitusneuvotteluissa Päivi Räsäsen salkkuun! Päivi Räsänen on Kotimaan Viikon henkilö.

Vastaukset

Tätä aikaa varten!

#371 Re: Re: Re: Kolme lähetysjärjestöä menetti tukensa Helsingissä

2011-11-12 15:16:59




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…