Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!

Kommentoitu viesti

Sami Rusi
Vieras

#18 Lainaus Edellisen mielipiteestä:

28.09.2010 18:49

""Onhan tuo korotus tietysti vuositasolla n. 100 000e jolla toki jotain yleishyödyllistä saattaisi saadakin. Se on myös 3-4 ihmisen vuosipalkka, 3-4 ihmisen koko n. 3.5 miljoonasta työikäisestä! Näistä yli 3 miljoonaa käy töissä ja maksaa veroja, ehkä ei kuulkaa nyt aivan addressin arvoinen asia ole mielestäni.

Määrä on valtion budjetissa häviävän pieni, ja tuskin korotuksen toteuttamatta jättäminen näkyisi millään tapaa kenenkään teidän elämässä. Tulee myös muistaa, että nämäkin korotukset ovat ennalta sovittuja. Ei varmaan ketään hirveästi innostaisi ajatus tulevan palkankorotuksen perumisesta?

Valtio tarvitsee johtajia, joiden riippumattomuuteen voidaan luottaa. Jo tämänkin takia tulee kansanedustajan olla hyvin palkattu. Olisi paljon helpompi lahjoa köyhä edustaja, kuin hyvin toimeentuleva. Kansanedustajan työ on toki muutakin kuin sitä napin painamista istunnoissa, esitykset pitää valmistella, osallistua puolueen omiin kokouksiin, laatia kampanjaa ja näin vaalien alla myös kampanjoida. Eli ei se raha ihan tyhjästä mielestä tule.

Olisi mukavaa, jos ihmiset viitsisivät ajatella joskus myös omilla aivoillaan tarttumatta jokaiseen "sensaatiomedian" tarjoamaan kohu-uutiseen.

Hyvää syksyä kaikille!

En allekirjoita addressia.""

 

 

Niin onhan se moraalisesti oikein lisätä omaan palkkaan 8,1 &?? Oletko kenties kansanedustaja??

Lainaus: "Valtio tarvitsee johtajia, joiden riippumattomuuteen voidaan luottaa"?? Vain duunarilla on
velvollisuus olla rehellinen, koska muuten menee talot alta ei voi ruokkia lapsia. Kansanedustaja
voi kusettaa, kiukutella sekä vetää välistä itselleen, ja siitä torutaan hyi nyt teit tuhmasti!

Ps. Kansan mitaa alkaa olla täysi ja kukaan kansanedustaja EI VOI PERUSTELLA ANSAITSEVANSA
noin massiivista korotusta! Pitää laittaa teille edustajille sellainen tulospalkkaus, josta palkka vähenee
vastuuttomien päätösten takia, ja voi nousta jos saatte tämän valtion jaloilleen.

Ja toki kansanedustajan mokaillessa tulee potkut ja varalla ollut saa paikan, ihan niin kuin jokainen duunarikin saa potkut surutta tehtyään pahoja virheitä!




Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2010-09-29 10:50:13


Vieras
Vieras

#631 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2010-09-29 16:33:42

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:  Oletko aivan varma siitä riippumattomuudesta, olisin kyllä kanssasi täysin eri mieltä kuten viime aikaiset tempaukset ja julkitulot ovat osoittaneet. Tämän hetkisen valtion talouden tilanteen huomioon ottaen on minusta syytä harkita todella tarkoin tämän suuruisia korotuksia vallankin kun kansaa kehoitetaan koko ajan "nuukemmaksi".

Ei ole ennenkuulumatonta että palkat jäädytetään tietyksi ajaksi niin tehdään myös muilla sektoreilla, onko eduskunta jotenkin erityiskohtelussa tässä tilanteessa?

Jospa sielläkin aloitettaisiin YT-neuvottelut samoista syistä kuin muissa työpaikoissa, tuotannollisista ja taloudellisista!! Tuiotannollisuutta ei ainakaan viime aikoina ole näkynyt millään sektorilla!

 

 

t. Äiti
Vieras

#770 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä: tulospalkkaus

2010-09-29 19:39:23

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Kansanedustajille ja mistereille sekä presidentille  = TULOSPALKKAUS ! Eli palkka työn tuloksen ja laadun mukaisesti, kuten muissakin ammateissa on nykyään. Pohjapalkaksi riittää provisiopalkkaus tunnilta eli maksetaan tehdystä työstä pohjapalkka ja tuloksesta sen mukaisesti. Iltatyölisä voisi olla 6euroa tunti.

Saadaan paskanjauhajat oikeisiin töihin ( jopas alkaa työt maistumaan, kun lässyttämisestä ei makseta) ja tavoitteisiin yltävät tekijät löytyvät. Eli jyvät karsiutuu akanoista.

Tällä aiheella yritetään ennen vaaleja sotkea ja hämmentää keskustelua, ettei vaan puhuttaisi oikeista asioista vieläkään. Tarkoitus on ärsyttää suomen kansalaisia joutavalla.

Mihin on kadonnut suomalaisten kyky ymmärtää = ottaa valta pois niiltä, jotka eivät sitä tarvitse !

Lisää kansalle viihdehömppää ja muuta paskaa johon koko maa jo hukkuu. Sitä onkin tullut tuuttien ja torvien täydeltä 24 h viimeiset kolme vuotta.

 

 

Vieras
Vieras

#1252 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2010-10-01 00:26:57

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

SE ON KYLLÄKIN 3,5milj. vuodessa tuo korotus ja toinen asia on että näillä edustajilla on myös monia luontaisetuja + valio/hallitus istunto palkkiota jne.

Vieras
Vieras

#1282 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2010-10-01 11:34:04

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Jo oli hyvä kirjoitus ja totta joka sana. Täälläpäin alkaa immeisillä olla kilinajatukset...katsotaan kuka heittää ensimmäisenä kirv..   anteeksi kiven.  Tuntuu että eduskuntatalon alla on kuumat paikat?

Vieras
Vieras

#1893 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2010-10-07 18:58:52

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Voisi tietenkin esimerkiksi miettiä sitä että lyön vaikka vetoa että opiskelijat tekevät kolme kertaa enemmän hommia kuin kansanedustajat eivätkä saa yhtään mitään palkkaa. Opintotukikin on aika heikko jos sitä  nyt edes sattuu saamaan.

Vieras
Vieras

#2090 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2010-10-27 02:01:39

Vieras
Vieras

#2197 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2011-01-08 00:16:36

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä: 

Tällainen toiminta vie luottamusta ja sotii oikeudenmukaisuuden tajua vastaan. Kyllä jokainen normaalijärkinen tajuaa työn lähinnä hanuria kuluttavan vaativuuden. Ei se palkaa pysähdy tähän vaan siellä on vaikka ja mitä lisähilloa hallintoneuvostoissa, valiokunnissa tarjolla ja onhan net eduskunnan tarjoamat luontaisedutkin kohtuulliset.

 

Edustajilla on tiedollisenä tukenaan ja työkaluinaan kaikki puolueorganisaation, tutkimuslaitosten, työryhmien jne. tieto ja osaaminen. Luuleeko joku aidosi että Toni Halmeet, Mikko Alatalot, Marko Asellit, Juha Miedot ynnä muut on siellä osaamisensa vuoksi ja että heillä olisi juurikaan substanssiosaamista juurikaan mihinkään käsiteltävään asiaan.

Ministeriöiden virkamiehet siellä vie valtapuolueiden voimapoliitikoiden ohella ja muut katselee lähinnä eduskunnan komeita puitteita ja vetää eduskunnan kahvilassa kansan tarjoamia lättykahveja huiviin.


Vieras

#2725 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2013-10-01 21:06:37

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Rusi kirjottaa niin kuraa jotta suunpielet on ruskeana....  :D

Huohh

#3441 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-03-26 16:21:07

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Itse on kansa edustajat valinnut sinne. Vai jätittekö äänestämättä? Jotenkin voisin arpoa, että aika moni täällä itkijöistä ei ole edes vaivautunut äänestämään, ei tiedä mitä kansanedustajat tekevät ja kuvittelevat itse tekevänsä asiat paremmin.

Siitä vaan vaikka uusi puolue pystyyn ja maan asiat kuntoon, jos noin osaavaa väkeä olette.


Vieras

#3771 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-03-26 19:23:20

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Niin tämä adressi on perustettu vuonna 2010 vastustamaan silloista palkankorotusta ja tänä vuonna korotus on 20e. Nyt ollaan asiassa pari vuotta myöhässä.

hupskeikkaa

#4135 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-03-27 05:38:08

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Kyllä 8,1 prosentin korotus tarkoittaa vuositasolla yli miljoonan euron (1Meur) suoraa korotusta koko kansanedustajien palkkapussiin. Ei sitä voida vähätellä jos yleisesti pyydetään sopeutumaan. Sopeutumista palkansaajat ovat jo antaneet liki 0-tason tes-neuvotteluissa ja nyt lisää köyttä vaaditaan verolinjauksen korotuksilla melko laajalla sektorilla. Tällä tekniikalla - vaikka päättäjät hyvää ajattelevatkin - luodaan varmasti 1980-luvun Libanon mallia, jossa oli vain rikkaita, jotka pärjäsivät ja köyhiä jotka taistelivat jokapäiväisestä elämästään ja varsinaista keskiluokkaa jonka varassa talous yleensä on ei olleenkaan.

Mut toinen asia joka hieman painaa on nuo lehdistötuet ja puoluetuet, joita vahvasti pienentämällä voisi lohjeta kompensaatiota myös köyhemmillekin. Mutta kumma kyllä ei näihin asioihin kukaan ole halunnut puuttua tai edes tuoda julki. Onkohan niin, että ne on todettu pyhiksi aiheiksi joihin ei kajota. Muistelen jotenkin kaiholla aikaa jolloin Perussuomalaiset olivat pieni puolue (soini, wistbacka ja halme) ja suuresti vaativat puoluetukien pienentämistä ja jopa lopettamista. Mutta nyt kun ovat suuri puolue ja tukimäärä on suuri niin ei siellä olekaan puhetta tuesta enää olleenkaan. Näinollen kyllä se raha tässäkin asiassa ratkaisee, ja sama se on kaikissa muissakin puolueissa niin miksei myös yksittäisissä edustajissa. Olisikin mukava kuulla seuraavissa eduskuntavaaliehdokaskeskusteluissa jotain ehdokasta joka ihan reilusti kertoisi, että "En siellä pysty mitään tekemään yksittäisenä edustajana, mutta palkka on jo niin kova, että siksi pyrin sinne ohrapuuropatojen ääreen jottei tarvi nälässä olla".

 

Siispä hieman ihmettelen alkuperäisen kirjoittajan näkemystä. Monet kansanedustajat ovat päätoimensa eli Kansanedustamisen lisäksi myös melkoisen hyvin palkatuissa/korvatuissa hallintoelintoimissa mm. solidiumissa, alkossa, finnairissa jne joista nostetaan myös suuria korvauksia jopa 20000 euroa vuodessa. Lisäksi tulevat ilmaiset matkat kotimaassa lentäen, junalla 1 lk johon sisältyy näköjään myös ruoka ja muut edut jotka runsaasti nostavat palkkatasoa.

Toki pitää huomioida että kansanaedustajan nostama korvaus ei ole palkkaa vaan palkkio, josta ei suoranaisesti kerry eläkettä, mutta heillä on lisäksi oma eläkejärjestelmä joka kyllä takaa että jopa ensimmäisen kauden edustaja saa jo runsaamman eläkkeen edustajatyöstä kuin normaali keskiansiotyöläinen koko työhistorian ajalta.


Vieras

#4367 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-03-27 09:41:20

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Tässä on suurimmaksi osaksi mielestäni kyse periaatteesta. Miksi kansanedustaja (ym. vastaava) tarvitsee suunnilleen 5 numeroisen kuukausipalkan? Miksei 4 numeroinen riitä? Ymmärrän ja tiedän että heidän työnsä on vaativaa ja varmasti ehkä Suomen stressaavinta työtä. Mutta miksi sitten esim. opiskeljat eivät saa tienata edes 700 euroa kuukaudessa tai KAIKKI tuet lakkautetaan. Sekin on mielestäni jo iso raha opiskelijalle, mutta kun se raha menee vuokriin ja ruokiin ja kaikkeen mahdollliseen, mikä on nykyään kallista. Ei jää käteen mitään.

Yksi naurettavimmista leikkauksista tuo lapsilisät... tuskin Suomen taloutta se nostaa normaaliksi. Ottaisivat omista monen tuhannen euron palkastaan. siinä se ei tunnu miltään.

Itse olen opiskelija ja onneks avopuoliso ei ole. Emme muuten pärjäisi. Mutta mielestäni voisi päättäjiä olla siellä päättämässä asioista vaikka vain muutama kymmenen. Heidän olisi helpompi tehdä niitä päätöksiään, eikä tapella puoli vuotta yhden asian kanssa kun 100 sanoo ei ja 100 sanoo jaa...

Itse jo isäni kanssa mietittiin kun päätettiin liittyä EU:hun, että tästä se alamäki alkaa.. niin nähtävästi on käymässäkin.

Mutta tosiaan, haluaisin että itse isot herrat tulisivat kertomaan, MIKSI he juuri tarvitsevat niin paljon rahaa, että pääsevät kesälomille moneksi kuukaudeksi ja vuokrailla jahteja ja lekotella.. MIKSI ei ne "tavikset" voida saada edes kunnollisia maanteitä päästäksemme töihin (niistäkin kun TAAS leikataan), ja saadaksemme ruokaa, EMME lomalle?

 

Kiitos ! Allekirjoitan !


Vieras

#4935 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-03-28 19:40:11

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

Niin ja pyydetään meiltä muilta nollaratkaisua?

VIERAS

#5113 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

2014-04-06 21:25:20

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

kuinka monta torellista veronmaksajaa suomessa on joitten vero kartuttaa torellista verokassaa pitää ottaa sellaiset pois jotka saavat veroista tai erillaisista yhteisömaksuista tulonsa näitten niin sanottu vero palkasta vääristää vain näitä tilastoja "verokertymää" viimeeksi kelan maksama keskimääräinen eläkeirenmäärän tilastointi  oli aika vääristynyt. Eikö nämä tilastoijat tai tutkivat journalistit uskalla tai halua ottaa näistä selvää ja tilastoira viroissa olevien ja tavallisten yksityistentyöntekiöitten /yrittäjien maksamia veroja ja saamia eläkkeitä erikseen valtion kunnan tai vastaavien veroista palkkaa tai eläkettä nauttivien määriä. Tälläinen tutkimus pitää ulottaa aina alviinkin asti. NÄMÄHÄN KEKUT SANOOVAT AINA ETTÄ SUOMELLA MENEE NIIN HYVIN KUN ON VEROTULOT NIIN KORKEA KOSKA HE OVAT TEHNEET NIIN HYVINTYÖNSÄ