LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Kommentoitu viesti

risto talvitie

#233 Re: Re: rupeaa riittämään

24.10.2010 23:40

#230: Krista Hakala - Re: rupeaa riittämään

olishan se nyt outoa jos vuonna 2010 saatais pilata järvi. kaikkeen toimintaan, oli se nyt maatalous tai teollisuus, tai vaikka tämä turvetuotanto, on olemassa jumalattoman tarkat ympäristö määräykset. Jotka ovat suomessa maailman tiukemmat.

tuulivoimasta ei ole vastausta energia tarpeeseen. eikä puutakaan riitä siihen tarpeeksi. vesivoimaakaan ei voi enää lisätä. ydinvoimassakin on omat ongelmansa. Pellotkin tarvitaan elintarvikkeiden tuotantoon. Kivihiiltä ei öljyä eikä maakaasua ole suomessa. Jotain biokaasua nyt voi jostain jätteistä hiukan prosessoida. Siinä on suomen energiapolitiikan faktat seuraavaksi 60 vuodeksi.

linjasit, että vapolla on omistuksessa kyllä riittävästi ojitettujakin suoalueita, ja sen että uskon kaiken propagandan mitä tämä yritys ihmisille syöttää. suoalueiden on oltava tarpeeksi laajoja, ja paksu turpeisia,jotta saadaan mahdollisimman tehokas hyöty. Volyymikin on nouseva tulevaisuudessa, edellä mainituista faktoista johtuen. Ensin nostetaan parhaat alueet, lopuksi  siirrytään pienemmille maille.

Kirjoitit ettei työllistäisi, kyllä sielä missä töitä tehdään, tarvitaan tekijöitäkin.

 

 

 

Vastaukset

Krista Hakala

#242 Re: Re: Re: rupeaa riittämään

2010-11-08 09:21:56

#233: risto talvitie - Re: Re: rupeaa riittämään

Kyllä nykyäänkin vielä uskomattoman paljon tuhotaan järviä. Et ole ajan tasalla ilmeisestikkään.

Ne tarkat määräykset kun eivät vain näytä Vapoa koskevan. Tiedätkö, että moni järvi, joiden läheisyydessä (tai järvi on jotenkin yhteydessä nevaan) on turvetuotanto alue, on täynnä tuotannosta tulevaa mönjää.

Jos tuota mietit, että täytyy olla tarpeeksi laajoja ja paksu turpeisia alueita, niin Lintuneva ei ainakaan tuo viimeksi mainittu ole. Sen turve ei riitä moneksikaan vuodeksi..jos sieltä nyt saa mitään. Kannattaisi ottaa asioista kunnolla selvää.Vapolla on paljon, siis todella paljon parempia, jo ojitettuja soita omistuksessa, joissa turve hyöty olis erittäin paljon parempi. Miksi eivät nosta niistä? No siksi, koska niiden on pakko saada tuhota lisää nevoja, tuntuu, että ihan vaan kiusaksi.

Ja kerroppa, millä nevalla täällä Vapo on tarjonnut niin paljon uusia työpaikkoja, että se jotain olisi hyödyttänyt? Eräs ystäväni oli nevalla hetken kesätöissä, ja sinne kyllä otettiin opettelemaan n.5uutta työntekijää, mutta loppujen lopuksi vain yksi pääsi. Muuta olivat vanhoja työntekijöitä. Suurimmaksi osaksi Vapo ei ota ollenkaan uusia työntekijöitä. Harjoittelemaan voi ottaa muutamaksi päiväksi, mutta sitten sanotaankin, että ei tarvita. Ja sillä selvä. Kylläpä hyvin työllistää..