Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Kommentoitu viesti

VIERAS

#1909 Joka johtaa johtakoon toimellisesti

05.03.2012 17:16

Mielenkiintoista lukea näitä kommentteja. Se, mikä toisen mielestä on maanisuutta, on toisen mielestä juuri sellaista puheenjohtajan toimintaa, kuin tehtävässä tuleekin olla. Mahdotonta on olla kaikkien mieleen ja jokaisen odotukset täyttää.

Puheenjohtaja on yhdistyksen keulakuva ja toiminnan aktivoija, moottori. Tehtävässään hän joutuu myös vääjäämättä olemaan julkisuudessa ja näkymään edustamansa yhdistyksen nimissä ja yhdistystä esiin tuoden. Raamattukin kehottaa: "joka on johtaja, johtakoon toimellisesti." (Room.12:8) Eihän kuolleella ja toimimattomalla yhdistyksellä mitään virkaa ole, kenen etua se ajaa ja kenelle se tuo kunniaa? Ei se kovin houkuttelevaa kuvaa anna. Ei yhdistys - olkoon mikä tahansa - voi myöskään toimia vain jäseniään varten, vaan sen täytyy suuntautua ulospäin. Sitä vartenhan yhdistys on perustettu: tekemään edustamaansa asiaa tunnetuksi ja herättämään mielenkiintoa näkyen laajasti yheiskunnassa ja sen mediakentässä.

Ex-puheenjohtaja Juhani Starczewski on puheenjohtajakaudellaan onnistunut luomaan laajat yhteydet ja verkostot. Niiden merkitystä toiminnan kannalta ei tule aliarvioida. Yhteydet eivät synny itsestään, niiden eteen on tehtävä työtä ja nähtävä vaivaa. Eivätkä ne aina onnistu sittenkään. Erikoista onkin, että ex-puheenjohtajan tekemisissä nähdään nyt lähinnä kielteisiä puolia. Nähdäänkö suurta työmäärää, omalla ajalla ja omin kustannuksin tehtyä, mikä on takanapäin? Koska tehtyä työtä ei saa tekemättömäksi, työlle tulee antaa sille kuuluva arvo, eikä sitä tule mitätöidä tai väheksyä.

Eiköhän tässä tilanteessa nyt kannattaisi "verkostua", eli Helsingin herrojen astua junaan, tulla tänne periferiaan ja istua yhteisen pöydän ääreen yhdistyksen jäsenten kanssa selvittämään tulehtunut tilanne pohjia myöten, rehellisesti ja avoimesti. Niin, ja sen kokoontumisen puheenjohtaja kannattaa valita huolella.

Ko. liiton ja sen jäsenyhdistysten luonne - ottaen huomioon Israelin maan ja juutalaisen kansan - on mielenkiintoinen: poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Haastava yhdistelmä monelle toimijalle.

Sopisikohan tähän Raamatusta löytyvä neuvo: "Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä?" (2.Kor.6:14)

Vastaukset


Vieras

#1911 Juuret lähteellä : Puurim-juhla

2012-03-05 17:37:21

Puurim 2012 on 7-8.3.2012

 

 

Juuret lähteellä : Puurim-juhla

Puurim on alkukeväinen raamatullinen ilojuhla. Sitä vietetään kuningatar Esterin muistoksi. Hän pelasti juutalaisen kansansa Persiassa pahan Haamanin uhkauksilta.

Barry Segal tutustuttaa meidät Puurim-juhlan naamiaisiin kotikaupungissaan Jerusalemissa. Batya leipoo herkullisia Haamanin-korvia. Puurimin historialliset tapahtumat sijoittuvat Shushanin kaupunkiin nykyisessä Iranissa. Vielä nykyäänkin Iranista on uhkaa juutalaiselle kansalle.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=5385

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-03-05 18:17:08


Juhani Starczewski

#1921 Re: Joka johtaa johtakoon toimellisesti

2012-03-05 20:59:41




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…