IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Ranex

#1022

23.03.2012 15:25

"Turve on ollut ja tulee olemaan vielä kymmeniä vuosia vakaa polttoaine, sekä saatavuudeltaan että hinnaltaan. Puuta alkaa mennä kattiloihin turpeen seassa vuosi vuodelta enemmän mutta turpeen kokonaiskulutus ei tule kuitenkaan merkittävästi laskemaan, koska energian kokonaiskulutus kasvaa koko ajan. Turve on Suomen valttikortti!"

Täyttä hölynpölyä!
Ilman mittavia tukiaisia koko touhu ei olisi mahdollista. Turpeennosto on tappiollista toimintaa.

Turpeen saatavuus sateisina kesinä surkea. Turve on varastointi kelvotonta, koska varastoinnin aikana turpeen energiasisältö haihtuu taivaan tuuliin.

Vastaukset

kokoomuslainen

#1023 Re:

2012-03-24 12:54:29

#1022: Ranex -

 

Puun saaminen polttokattiloihin maksaa veronmaksajille 300-400 miljoonaa. Tämä oli se surullisen kuuluisa "risupaketti". Samalla tavoin tuulivoiman rakentamisen maksamme me veronmaksajat. Tukiaiset siinäkin ovat järkyttävän suuret, useita satoja miljoonia.

Eli summasummaarum: Ilman mittavia tukiaisia koko touhu ei olisi mahdollista.  Puuenergia ja tuulivoima on tappiollista toimintaa.

Puun saatavuus sateisena vuotena on surkea. Tuulivoiman tuotanto tyyninä talvisina pakkaspäivinä, jolloin energian tarve on suurimmillaan, on surkea.