IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#1038 Re:

31.03.2012 23:14

#1037: Barfly -

Jaahas.

Saarijärven salomailla asui tilallansa hallaisella Paavo, ja sitä rataa... Siinä on suo-maalaisten uskonkappale nummero Uno joka on muutamien mutaatioiden kautta, sukusiitoksen edesauttamana siirtynyt kansan geeniperimään. Niin kauan on tätä myös Uno Cygnaeuksen perustamassa kansakoululaitoksessakin ulkolukuläksynä jauhettu, välillä paksulla kirjalla pappissäädyn toimesta päähän hutkien, että pikku siimahäntien pyrstövärkit menivät varsin mutkille. Sittemmin torpparissäätyyn identifioituneen suokuokka-Jussinkin sukukalleuksissa  -  työväenluokan pienenevässä piirissä  -  perintötekijät  jatkoivat degeneroitumistaan.

Kun P. Saarijärven ja torppari-Jussin suvut, turvepehkun täyteisessä fennomaanisessa evoluutiokehityksessä kerta toisensa jälkeen löysivät toisensa, epämääräisissä agraariolosuhteissa (riihiladossa), niin turvehulluus-geeni muuttui dominantiksi. Siitä syntyi suuri vapolais-sukulinja, vihamielistä luontoa vastaan urheasti taisteleva Suomen kansa, jolle on aivan turha tulla eeuusta sanomaan, että alkuperäisluontoa pitäisi suojella.

Tämän kaiken luin juuri tuoreesta Vapo-viestistä (kolmossivun yliö). Artikkeli perustui (toimittajan lievästi mukaelemana) Turveteollisuusliiton tilaamaan ja GTK:n tekemään tutkimukseen ja sen katsotaan toimittajan mukaan yksiselitteisesti tukevan myös sitä p-suomalaista käsitystä, että maamme erityisolosuhteissa turvesuot uusiutuvat kahdessa vuodessa täysin ennalleen heti sen jälkeen, kun turvekenttä saadaan kuokituksi loppuun.

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#1039 Re: Re:

2012-04-01 11:04:16

#1038: vastaus on Canada - Re:

On se kumma, että Vapo ei ole tuota perisuomalaista käsitystä turvesuon uusiutumisesta älynnyt, meinaan vaan että Hyöstöseltä tai Havusuolta ym. olis 40 vuoden aikana saanut turvetta moninverroin enemmän, tuon skenaarion mukaan voi kermat kuoria kahden vuoden välein.