Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Kommentoitu viesti


Vieras

#260 Re: Re: Ja mikä laki sanoo,

01.04.2012 22:47

#258: - Re:

että ruotsinkielisistä nuorukaisista pitää ehdottomasti kouluttaa rannikkojääkäreitä. Puolustusvoimat kouluttaa tarvitsemiaan joukkoja ja jos rannikkojääkäreitä tarvitaan, niin koulutetaan koko joukko suomenkielisistä. Ruotsinkielinen joukko-osasto sopii mihin tahansa aselajiin, eli ei se niin vaikeaa ole. Paikkakuntakin on täysin avoin, mutta esimerkiksi Kauhava erinomaisten liikenneyhteyksiensä puolestakin sopisi oikein hyvin.

 

Vastaukset

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-04-02 00:09:36



Vieras

#267 Re: Re: Re: Ja mikä laki sanoo,

2013-02-28 19:41:54

#260: - Re: Re: Ja mikä laki sanoo, että ruotsinkielisistä nuorukaisista pitää ehdottomasti kouluttaa rannikkojääkäreitä.

Strategisesti Suomen kauppamerenkululle elintärkeä Ahvenanmaa on kansainvälisillä sopimuksilla demilitarisoitu rauhanaikana. Kriisitilanteessa se pitää nopeasti miehittää ja varustaa puolustusta varten. Tähän tehtävään sopii parhaiten ruotsia äidinkielenään puhuvat, saaristo-olosuhteisiin koulutetut joukot.

Eli sellainen "laki".

Asiasta mitään ymmärtämättömät toki mielellään lähettäisivät ruotsinkieliset varusmiehet vaikka Lapin perukoille tai Venäjän rajalle, mutta onneksi nämä tyypit eivät ole puolustusvoimissa päättävissä asemissa.