IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Yrittäjä

#1257 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.05.2012 19:34

#1255: Humus-Pekka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Oikea vastaus.Lupapäätöksen mukaan arvioitu pinta-ala v. 2011 olisi 52 ha, kannattaa lukea tarkasti.Tällä hetkellä tuotantoala alle 70 ha, melko tarkasti arvattu vuonna 2005.Paikalliset kalastuskunnat eivät ole kalkinneet Sanijärveen laskevia vesiä, eikä turvesuolta lähteviä vesiä.Tutkimusaineistoa löytyy mapillinen, tietoa haluavat saavat tulla ne katsomaan,ehkä teidänkin mielipiteet muuttuvat ne nähtyään.

Mielenkiintoinen tämä tulva-aikainen näyte:Suolta kiintoaine 6.0 mg/l, joessa 62 mg/l yläpuolisessa pisteessä,virtaama joessa tuhatkertainen,eikö ketään kiinnosta tutkia mistä moinen?

Vastaukset

Humus-Pekka

#1259 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: yrittäjä Petri Jussilalle

2012-05-07 20:42:24

#1257: Yrittäjä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kalastuskunnat ovat vastineessaan viranomaiselle ilmoittaneet kalkinneensa Sanijärven ja Enäjärven vesiä. Joku siis puhuu puppua? En väittänytkään, että olisivat kalkinneet turveojia.

Viimeisessä kappaleessa mainitsemassasi "ongelmassa" kannattaisi huomioida sellainenkin mahdollisuus, että näytteen otossa / analysoinnissa on saattanut tulla toimijoille "menetelmällinen oikovirtaus". Sellaisia valitettavasti ovat omavalvonnan mittaukset täynnään, mutta viranomaisilla ei ole resursseja valvoa. Helppo käyttää hyväksi, kuten tiedät.