IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Kokoomuslainen

#1519 Kaikki maat haluavat hyödyntää omia energiareserveitään

11.10.2012 12:55

 

Arvostettu Presidenttimme Sauli Niinistö puolisoineen on parhaillaan valtiovierailulla naapurissamme Norjassa. Normaalien edustamisten, keskustelujen ja tapaamisten lisäksi Niinistö matkustaa Suomen kauppavaltuuskunnan kanssa Pohjois-Norjan Tromssaan. Siellä keskitytään erityisesti arktisen alueen tutkimukseen ja yhteistyöhön. Tähän yhteistyökuvioon Suomi haluaa ehdottomastai päästä mukaan.Kiinnostus arktisen alueen öljy- ja kaasuvarantoja kohtaan lisääntyy koko ajan. Norja haluaa lisätä oman maansa energian hyötykäyttöä.

Suomen pitäisi ottaa mallia Norjasta. He haluavat ehdottomasti hyödyntää maan omia energiavaroja. Suomessa taas monet tahot haluavat lopettaa meidän suurimman energiavarantomme, turpeen hyötykäytön. Jo ajatuksena tuollainen on ihan pöyristyttävää. Jokainen maa maailmassa haluaa ilman muuta hyötykäyttää ensisijassa maansa omia energiavaroja, eikä lopettaa niiden hyödyntämistä. Hölmöläisten puuhaa jos Suomesta ajettaisiin turve-energia alas ja samalla lisättäisiin ulkomailta ostettavan energian määrää.

Se on selvää että päästöjä saa tulla mahdollisimman vähän. Turvetuotannon osalta asia on jo kunnossa. Kunhan kaikki muutkin "saastuttajat" saadaan samalla tavalla huolehtimaan omista päästöistään. Turvetuotannosta tulevat muutaman prosentin luokkaa olevat päästöt ovat aivan marginaalisia, loput reilusti yli 90 prosenttia tulevat muualta. Tuohon isoon lukuun pitää nyt kiinnittää huomio eikä syyttää koko ajan tahoa, jonka päästöt tosiaan ovat vain muutaman %-yksikön tasoa.

Vastaukset

"Melko kallista"

#1522 Re: Kaikki maat haluavat hyödyntää omia energiareserveitään

2012-10-11 19:15:38

#1519: Kokoomuslainen - Kaikki maat haluavat hyödyntää omia energiareserveitään

Tämän kaltaisia kirjoituksia ja kirjoittajia kutsutaan internet-slangissa sanalla "trolli".