IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Kattilamaakari

#1526 Re: Re: Re:

12.10.2012 20:19

#1525: Ranex - Re: Re:

Se ei todellakaan riitä, että Ranex käy itse ottamassa näytteet.

Länsimainen oikeustaju asettaa rajoitteet turvetuottajan ja turvetuotannon vastustajan omatoimiselle näytteenottamiselle. Voidaan olettaa, että molemmat ovat asiassa jäävejä, koska mahdollisuus vilppiin on olemassa. Vapolle on näytteitä ottanut mm. Nablabs Oy, Viljavuuspalvelu Oy ja Saloy Oy.

Pitäisin kovin kummallisena, että akkreditoidut laboratoriot lähtisivät kikkailemaan maineensa uhalla vapolle sopivia tuloksia. Vapo on heille vain yksi asiakas muiden joukossa ja kumpainenkin yritys tekee myös mittauksia, joiden perusteella liikkuu isoja summia rahaa. Ulkopuolisten mittauslaboratorioiden markkinoima tuote on juuri se luotettava ja paikkansa pitävä data.

Nablabs Oy tekee voimalaitoksiin liittyen polttoaineanalyysejä ja päästömittauksia. Polttoaineen sisältämä energiamäärä on maksuperuste polttoaineentoimittajalle. Kuka myy sellaiselle toimijalle polttoainetta, joka fuskaa mittauksissa?

 

Mitä tulee näihin omatoimisiin mittauksiin, olisin huolestuneempi turvetuotannon vastustajien ottamista näytteistä ja niiden paikkaansapitävyydestä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Risto "välivesi" Sulkava ei ainakaan tiennyt mistä vesinäytteet otetaan, kun kehtasi väittää saasteiden kulkeutuvan jossain muussa veden kerroksessa kuin siinä mistä näyte otetaan. Ei varmaan ole ikinä nähnyt V-aukkoista mittapatoa?

Vastaukset

Näytteenottaja

#1527 Re: Re: Re: Re:

2012-10-12 22:22:15

#1526: Kattilamaakari - Re: Re: Re:

Näytteitä  ei tarvitse manipuloida laboratorioissa, koska asiakkaan toivomuksesta näytteet otetaan "otolliseen" aikaan. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.


Vieras

#1528 Re: Re: Re: Re:

2012-10-12 23:13:19

#1526: Kattilamaakari - Re: Re: Re:

OH-HOH !  Ja Heh heh heh! Nyt "kattilamaakari" lipsautti sellaistakin legendaa, että oksat pois! Leivässäsi on kyllä nyt turvetta mukana vähintäänkin puolet, luultavasti kokonaan! Se näköjään sokeuttaa näkemästä totuutta.


Vieras

#1544 Re: Re: Re: Re:

2012-10-15 00:04:25

#1526: Kattilamaakari - Re: Re: Re:

Juu, kyseltiin näytteenottoa tuosta meidänkin järvestä, kun hakivat lupaa suolle 2009 - oli kuulemma riittävästi selvitetty, kun on otettu näytteet -88 ja -93. Sitten kun avi määräsi näytteen (yhden!!!) otettavaksi, niin kas kummaa - tulokset kyllä löytyi kuukausien päästä, mutta näytteen ottajasta,  ajankohdasta ja analyysin tekijästä ei löydy mitään tietoa. Nyt on sitten otettu vielä yksi näyte vapon toimesta tuosta laskuojasta.

Kyllä näihin pitää kansan uskoa, kun näin kattavasti on tutkittu!

Mites se on hyvä kattilamaakari, jos tilaat pannun joltakin toimittajalta ja et ole siihen tyytyväinen, niin tilaatkos seuraavankin samalta? Luultavasti et ilman muutoksia ainakaan - sama se pätee kaikessa muussakin!