IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Kuopiossa harmittaa

#1558 Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

17.10.2012 22:34

#1553: Kokoomuslainen - Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

Juuri näin on. Täällä harmittaa kaikkia kaukolämmön piirissä olevia se että lämmön hinta nousee rajusti. 20 prosenttia on korotus. Se tuntuu kukkarossa. Mikä muu nousee yhtäkkiä 20 %, ei mikään. Tosi hörhöjä täällä ne jotka haluaa turvetuotannon loppuvan. Lisää vaan rapakontoja hyötykäyttöön. Saasteet ei tule turvekonnolta vaan maataloudesta ja metsätaloudesta pääosin. Onhan se tutkittu moneen kertaan.

 

http://yle.fi/uutiset/kuopion_kaukolampoon_20_prosentin_korotus/6271026

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#1616 Re: Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

2012-10-21 08:11:09

#1558: Kuopiossa harmittaa - Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta 

Tuohon eri energiamuotojen hinnanousuun riittää mikä tahansa rahanahneen yhtiön veruke, energiayhtiö kuten kaikki muutkin yhtiöt ovat tuossa suhteessa pohjattomia kaivoja. Sähkön hinta nousee, oli Norjassa vettä liikaa tai liian vähän, aina se on ollut peruste hinnan nousulle. Kaikkein perusteettomin hinnan nousu tapahtui Joensuussa n. kymmenen vuotta sitten, jossa kaukolämmön hintaa nostettiin sillä perusteella kun maakaasun hinta nousi, onhan se peruste tuokin, mutta Joensuun tasolla ei ole maakaasua kait edes itärajan takana.    

Harvemmin kuulee, että sähkön tai kaukolämmön hintaa laskettais, voi varsin huoletta tehdä kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen.