IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#1623 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

22.10.2012 17:32

#1617: Kokoomuslainen - Re: Re: Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

Nooh "kokoomuslainen", samalla kun Fortum laski sähkön hintaa se nosti asiakkaan oheismaksuja, joten laskut eivät  pienentyneet. Sähköbisnes onkin sellainen salakuoppien viidakko, ettei tavallinen kuluttaja millään kykene vertailemaan todellisia sähkökustannuksiaan. Askel eteen, kaksi taakse.

Mutta Fortumhan tekee tällä hinnoittelupolitiikalla hyvää liikevoittoa, josta maksaa miljoonaoptioita miljonäärijohtajilleen. Ja mikä onkaan seuraus; miljardin euron leikkaukset kustannuksissa. Sinänsä hyvä, jos sillä saadaan jotain hyvää sähköasiakkaille, vaan taitavat mennä suoraan optiokassaan? Kenttähenkilöstöä tietenkin karsitaan(?) ja sähkökatkokset pitenevät entisestään.

Kilpailija Vattenfall sentään investoi siirtolinjojen maakaapelointiin (lue= tulevien sähkökatkosten ennaltaehkäisyyn), mutta Fortumia rasittavat ne johdon optiot. "Kokoomuslainen" taitaa kuulua noihin edunsaajiin muun kuin sähkön kulutusmaksujen suhteen? Jos nimimerkkikirjoittaja tosiaan vakavissaan uskoo Fortumin mediasyöttöön, niin ihmettelen.

Ehkä meni turveaiheen marginaaliin, mutta turvelauhteella tehdään sähköäkin, niin no, noin 50 %:n hyötysuhteella. Puolet turvelauhdevesistä menee sorsien ja kalojen uimaveden lämmitykseen ja levämassojen kasvatukseen.

 

Vastaukset

Kattilamaakari

#1624 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

2012-10-22 18:53:38

#1623: vastaus on Canada - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puu ei riitä kattamaan turvetta

Täysin pelkästään lauhdesähköntuotantoon turpeella on suomessa ainoastaan yksi laitos: Kanteleen voima. Sähköteholtaan 154MW

 

Hiililauhdetta suomesta löytyy sähköteholla laskettuna 2000MW:

Inkoo 1000MW

Meri-Pori 565MW

Kristiina 2  242MW

Tahkoluoto 235MW

 

50% näiden laitosten ulkomailta kovalla rahalla ostetusta kivihiilestä menee lauhteena mereen.

Tiesitkö muuten, että yhdistetty sähkön ja kaukolämmön tuotanto ei ole mikään autuaaksi tekevä asia?

On aivan normaalia, että läheiseen vesistöön hukataan lämpöä riippumatta polttoaineesta.

 

Vihreitten halukkuus lisätä tuulimyllyjä ja aurinkokennoja kylmään ja pimeään pohjolaan vain lisää lauhdesähkön tuotantoa ja kustannuksia. Vastapainelaitokset muuntuu lauhdelaitoksiksi.

Sähköturbiini täysille, prosessihöyry ja kaukolämpö tehdään kulutuksen mukaan ja loppu priimataan ahvenille. Yli menevän osuuden hyötysuhde 30-40%. Vastapainelaitosten turbiinit ovat kompromisseja sähkön ja lämmöntuotannon välillä. Soveltuvat puhdasta lauhdeturbiinia huonommin pelkkään sähköntuotantoon.