Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

Terhi Timari

#40

30.10.2012 22:09

Säästäisin mieluummin ihmishenkiä kuin henkilöstökuluja. Mutta toivoisin, että jos minä tai läheiseni tai kuka tahansa joutuisi joskus ambulanssikuljetukseen turvautumaan, sitä ei kuljettaisi eikä siellä olis hoitajana SK maalta- kaltainen tyyppi. Voisin vaikka suositella vähemmän stressaavaa työtä, niin ei tarvitsisi kiroilla ja uhkailla töiden tekemättä jättämisellä tällaisella, käsittääkseni ihan hyvää tarkoittavalla addressisivustolla. Tuon lukemisen jälkeen melkeinpä tekisi mieleni vetää allekirjoitukseni pois...

Vastaukset


Vieras

#46 Re:

2012-10-31 00:09:56

#40: Terhi Timari -

Onneksi kysymyksessä ei olekaan kenenkään työllistyminen tai hoitaako joku jotain vai ei. Kyseessä on Pirkanmaan ensihoidon valmius..

SK Maalta

#82 Re:

2012-10-31 19:44:34

#40: Terhi Timari -

HYVÄ TERHI TIMARI: Kyse onkin siitä, että ihmishenkiä säästyisi. Mutta et sinäkään oletettavasti tee ilmaiseksi töitä? - Vai teetkö? Ja tässä kohdassa on turha alkaa sepittämään mistään kutsumuksesta - se ei elätä. Ja voin väittää melko varmaksi, että monikin ajattelee niin, että ambulanssi ei tod. liiku ennenkun 15 min on kulunut. Kyse ei ole siitä, etteikö olisi palava halu auttaa ihmisiä, päinvastoin. Ja ei, en ole uhkaillut jättää tekemättä töitäni, en todellakaan. Mikäli näin olisi etten viitsisi töitä tehdä, en olisi ollut hoitoalalla yhteensä 20 vuotta, josta ambulanssissa 10 vuotta. Mutta tulevaisuudessa, palkka lähtee juoksemaan 15 min päästä hälytyksen tullessa, joten siitä alkaen se on työaikaani, jonka käytän tehokkaasti.

Kyse on siitä, että jos ja kun 15min. lähtövalmius tulee, päivystän kotona. Hälyn tullessa: puen, lähden autolle, ajan liikennesääntöjen mukaisesti, menen tallille, selvitän osoitteen perusteella kohteen, lähtö. Tähän kuluu ystävä hyvä helposti se 15min. Ja vaikka päivystäisin työpaikan tiloissa, en todellakaan liikahda, ennenkun 15min on kulunut. - Miksikö? Koska PÄÄTTÄJÄT ovat nyt asian näin katsoneet, että 15 min lähtövalmius on ok, ambulanssihenkilökunta EI ole asiaa näin päättäneet.

 

Ja mitä säästöihin mennään, tämä 15 min lähtövalmius ei todellakaan suuria summia säästöjä tuo, päinvastoin.