LASTEN OIKEUS VANHEMPIINSA TEHOHOIDOSSA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LASTEN OIKEUS VANHEMPIINSA TEHOHOIDOSSA.


Vieras

#101

23.05.2012 20:26

Taas media on saanut asiat kuulostamaan kamalalta. Lapset eivät todellakaan ole yksin teholla, ympärillä on kuitenkin välittäviä hoitajia ja lääkäreitä. K9:llä on melkein kokopäivän kestävät vierailuajat ja tarvittaessa aina joustetaan. Vanhemmille soitetaan kun tila muuttuu ja löytyy oma saattohoitohuone missä vanhemmat voivat yöpyä kuolevan lapsen kanssa. Vierailua rajoitetaan vain vaativien hoitotoimien ajaksi, josta tässä adressissa on kyse. Itse ainakin haluaisin että KRIITTISESSÄTILASSA olevaa omaa lasta hoidetaan täysillä. Vanhempien läsnä olo elvytyksessä voi häiritä Lääkärien ja hoitajien keskittymistä pienen lapsen pelastamisessa. Kuvitelkaa tilanne että naapurisängyn lasta elvytetään ja KAIKKI huoneessa vierailu aikana olevat omaiset tuijottavat kiinnostuneena mitä tapahtuu. Suokaa työrauha tärkeässä ja vaativassa työssä työskenteleville ihmisille.

Joskus asiat voivat tapahtua yllättäen ja nopeasti. Aina ei pystytä tarjoamaan vanhemmille vierellä oloa kun lasta yritetään pelastaa.

Vieras

#102 Re:

23.05.2012 20:34

#1: -  

.

 

Inkeri

#103 Re:

23.05.2012 20:46

#101: -

Tässä tapauksessa ei ollut kyse elvytyksestä, vaan siitä että vanhempia odotutettiin käytävällä vierailuajan alkua kun samaan aikaan lapsi oli viimeisiä hetkiä tajuissaan. ENNEN elvytystilannetta. Eikä vanhemmille soitettu ajoissa, kun lapsen tila huononi. Olkoonkin toivottavasti kertatapaus(?), silti yksikin tällainen on liikaa. Sydämeni itkee verta, kun ajattelen omaa pikkuistani tähän tilanteeseen.

Tämä kritiikki ei liene pelkästään sairaalan vierailuaikakäytännölle ja toiminnalle vaan myös sille, että Lastenklinikan tilat on auttamattomasti liian pienet, jotta sekä tärkeä ja arvokas hoitotyö että perheen huomioiminen lapsen sairastaessa voitaisiin ottaa huomioon. Toivottavasti tämä saisi aikaan jotain, jotta vihdoin löytyisi rahaa pikkupotilaiden uuden sairaalan rakentamiseksi kaiken muun turhuuden sijaan.

Suuri osanotto pikku-Annin vanhempien suruun :-(

äiti

#104

23.05.2012 20:49

Täytyy olla aika kovasieluinen, jos ei ymmärrä mistä tässä on kysymys. Lapsella on oikeus vanhempiin, silloinkin vaikka olisi vakavasti sairas ja joutuisi elämään teho-osastolla. Leijonaemon tekstistä näkee, kuinka vaikea tekstiä on ollut kirjoittaa. Kuinka vaikea epäkohtaa on tuoda esille. Tekstissä ei syytetä ketään. Menehtyneen lapsen vanhemmat korostavat nimenomaan että eivät syytä ketään. Vaatii suurta uskallusta tuoda tämä asia esille. Te jotka että tätä ymmärrä, olkaa hiljaa, älkää lisätkö tuskaa.

Vieras

#105 OIKAISU TEHO-OSASTO K7 ja K9

23.05.2012 20:49

K9 ja K7 ovat aivan erityyppisiä teho-osastoja. Näitä osastoja ei voi todellakaan rinnastaa toisiinsa. Kun K7 tulee elvytyshälytys niin K9 lähtee henkilökunta elvyttämään sinne...

K7 on vauvahautomo jossa keskosvauvat viettävät hyvin pitkiäkin aikoja.

K9 on vaativa teho-osasto jossa on leikattuja, leikkauksesta tulevia, elvytettyjä, onnettumuuksissa olleita jne kriittisessätilassa olevia lapsia/nuoria.

Vieras

#106 Re: OIKAISU TEHO-OSASTO K7 ja K9

23.05.2012 21:05

#105: - OIKAISU TEHO-OSASTO K7 ja K9

KORJAUS!!

K9 ja K7 ovat hiukan erityyppisiä teho-osastoja. Toiseen lapset tuodaan suoraan synnäriltä, toiseen yleensä jostain muualta. MUTTA myös K9:llä oin vauvoja, isompia vastasyntyneitä, jos K7 on täynnä.

K7 ei ole vauva hautomo vaan vastasyntyneiden teho-osasto, jossa on leikattuja, leikkauksesta tulevia, leikkaukseen meneviä, elvytettyjä, elvytettäviä, kriittisessätilassa olevia pieniä lapsia, vauvoja. Toiset vauvoista ovat siellä viisikin kuukautta, eikä lapsia pidetä teholla turhaan, vaan heillä on hätä. Osastolle heidät siirretään vasta kun ovat osastokuntoisia.

K9 on vaativa teho-osasto jossa on leikattuja, leikkauksesta tulevia, elvytettyjä, onnettumuuksissa olleita jne kriittisessätilassa olevia lapsia/ nuoria/ taaperoita/ vastasyntyneitä.


Vieras

#107

23.05.2012 21:08

Lapsen oikeus vanhempaansa on ehdoton. Miten näin on voinut käydä? Toivon tuhat enkeliä kannattelemaan vanhempia kaiken kohtuuttomuuden keskellä.

Vieras

#108

23.05.2012 21:11

Erittäin tarpeellinen vetoomus!

Vieras

#109

23.05.2012 21:25

oma lapseni ollut myös teholla hyks:ssä ja huonot vierailuajat oli silloin jo v.1999! muutosta Kiitos!

Vieras

#110

23.05.2012 21:28

Mitä sitä swelvää asiaa sen enempää kommentoimaan!

Vieras

#111

23.05.2012 21:39

Käytäntö pitää muuttua että vanhemmat saavat olla lapsen luona jos tilanne vaatii
Riku

#112

23.05.2012 21:45

Hyvi hoitivat meidän tyttöä ja virailua ja läsnäoloa oli mielestäni likimain rajoituksetta, vaikka juuri syntynyt tyttö olikin koomassa hengityskoneessa muutaman viikon.

Vieras

#113

23.05.2012 21:49

Ihanaa, että Leijonaemoilla on voimia nostaa tämä aihe esille. K9:llä on myös vauvapotilaita ja heille vanhempien poissaolo on hylkäämiskokemus, heitteillejättö siis omalla tavallaan. Henkilökunta, kuinka kultainen tahansa, ei koskaan korvaa tuttua äidin sydämensykettä.

Jaksamista ja voimia Annin ja Juhon perheille, terveisin samassa veneessä oleva.
neline

#114

23.05.2012 21:56

Kummallinen "hyvinvointiyhteiskunta" meillä... Veroja maksetaan kuitenkin sen verran rankasti että luulisi että jotain ropoja jäisi lapsille ja vanhuksillekin. Ettei tarvisi erottaa lapsia vanhemmistaan eikä vanhoja pariskuntia toisistaan. Onko taide, kulttuuri, urheilu ym. tärkeämpiä?

Vieras

#115 tuskaa ja kiitollisuutta

23.05.2012 22:10

Blogikirjoitus oli kyllä hyvin muotoiltu. Siitä huokui kiitollisuus ja kunnioitus osaston henkilökuntaa kohtaan sekä tuska, kun joutuu jättämään pienen itkuisen ja vakavasti sairaan lapsen.

Kun oma kolmivuotiaani näki painajaista, omien vanhempien turvallinen syli oli se mitä hän tarvitsi. Hirvitti ajatellakkin, mitä se olisi ollut jos hän olisi heränyt vakavasti sairaan oudossa ympäristössä ilman tuttua ja turvallista syliä...

Ei tässä olla pyytämässä oikeutta osallistua elvytykseen vaan sitä, että lapsi saa isän/äidin tuen ja turvan niinä pitkinä tunteina, kun vaan levätään...

Asiat eivät parane, ellei ongelmista puhuta. Toivon, että tämä keskustelu tekee maailmasta taas hieman paremman.

Vieras

#116

23.05.2012 22:24

Lapsi tuntisiitsensä turvallisemmaksi jos äiti tai voisi olla läsnä
Voi pyhä yksinkertaisuus!

#117 Vieras # 101: Sinulla ei taida olla omaa lasta ao. teholla

23.05.2012 22:37

#101: -

Oma lapseni on ollut teholla 8 kertaa ja minun on vaikea tunnistaa sinun määritelmiäsi joustavuudesta ja "melkein koko päivän kestävistä vierailuajoista". Esim. yöllä ei saa ao. teholla olla enää ollenkaan. Vielä vanhalla teholla sai olla. Ja teet tyhjäksi nämä määrittelemäsi "koko päivän kestävät vierailuajat" , kun myöhemmin kuvailet, miten vanhempien pitää poistua paikalta kun NAAPURILLE tehdään jotain! Mikään ei ole raastavampaa vanhemmalle, kuin istua tyhjän panttina vanhempainhuoneessa, joskus lähes koko päivän (olen tämän kokenut monta kertaa!), kun et pääse ikävöivän lapsesi luo lainkaan!

Myöskään vanhemmille -ei ainakaan minulle- ole soitettu kun tilanne muuttuu. Itseasiassa ao. teho on erityislasten piireissä tunnettu nimenomaan siitä, että VANHEMMILLE EI SOITETA, ei oikeastaan koskaan. Ainoastaan silloin, kun lapsi on tekemässä vuorenvarmasti kuolemaa mutta muuten ei. Kirurgi ei soita esim. avosydänleikkauksen jälkeen miten leikkaus meni tms. On aivan järkyttävää, kun vanhemmat, toisinaan 12 tuntiakin kestävän leikkauksen aikana soittavat ja soittavat teholle ja sanotaan, että leikkaus on kesken. Vanhempien ei tarvitsisi tällaisia tuskaisia soittoja tehdä, jos tehon käytäntö olisi se - ja siihen käytäntöön voisi vielä luottaa -, että sieltä soitetaan heti kun leikkaus on ohi.

Saattohoitohuoneesta en myöskään ole kuullut. Se on luultavasti tässä uudessä tehokiinteistössä sitten.

"Kuvitelkaa tilanne, että NAAPURIsängyn lasta elvytetään ja ... muut tuijottavat kiinnostuneina..." Karmeaa tekstiä sinulta, sanon suoraan. Kun oma lapsi tekee kuolemaa tai on kriittisessä tilassa, kuten teholla monesti ollaan, ei siinä kiinnosta naapurit. Ja tilanne on suorastaan lainvastainen: tehopotilaalla pitää olla OMA HUONE (sen sanovat eurooppalaiset suositukset)! Silloin ei tarvitse omaisten lähteä pois oman lapsen luota oikeastaan missään tilanteessa.

Mielestäni sinun kommenttisi sisällöstä paistaa se viisaus, jonka vain täydellinen tietämättömyys ja varsinkin oman kokemuksen puute voi antaa. Jos olet ao. tehon henkilökuntaa, ole hyvä ja täydennyskouluta itseäsi aiheesta hoitotiede, alaosasto: erityislasten vanhempien arki. Kiitos. Ja kaikkea hyvää sinulle.

 

 


Vieras

#118

23.05.2012 22:37

Tuntuu uskomattomalta, että tässä hyvinvointivaltiossa vielä tapahtuu tällaista! Sylikaupalla voimia vanhemmille. Anni ei kuitenkaan kuollut yksin, sillä siellä oli tusinoittain enkeleitä paikalla lohduttamassa ja pitämässä hänestä huolta.


Vieras

#119

23.05.2012 22:44

Syvä osanottoni.
Voi pyhät pyssyt sentään!

#120 Vieras #101: jatkoa vielä sinulle

23.05.2012 22:47

#101: -

Vielä yksi huvittava yksityiskohta tekstistäsi. Aloitat sen sanoilla: "Taas on media saanut asiat kuulostamaan kamalalta."

K9 teho on ollut olemassa vuodesta 1964 (1964-2010 väliaikaisesti(!) rakennetuissa sairaanhoitajien asuntolan tiloissa) ja näitä traagisia ja surullisia tarinoita osasto on pullollaan viikoittain, kuukausittain, vuosittain, tuhansia kaikkiaan. Ja VASTA NYT (ei siis TAAS!) media on aiheesta kiinnostunut. Tämä on mielenkiintoista ja hyvä juttu eikä ollenkaan kamalaa.


Vieras

#121

23.05.2012 22:57

Ruotsissa on tehty tutkimus missä todettiin että on lapselle hyvää saada käydä jos vaan kertoo mitä siellä tapahtuu. En osa tarpeksi suomea jotta voisin selostaa paremmin. Lastensairaanhoitaja Ruotsista.

Vieras

#122

23.05.2012 23:03

Uskomatonta...en voisi kuvitellakkaan, että vanhempi ei voisi olla lapsensa kanssa koko ajan jos niin haluaa!!

Vieras

#123 Re:

23.05.2012 23:04

#121: -

Sano ruotsiksi, niin kyllä joku kääntää


Vieras

#124

23.05.2012 23:07

Olen joutunut elämään puolivuotta sairaalassa lapseni vuoksi, jonka päätös oli kuitenkin kuolema. Me saimme olla lapsemme luona lähes kokoajan, ja siitä ISO kiitos Oys:n lasten teholle.
ajattelette itsekkäästi.

#125 paperissakin on kaksi puolta

23.05.2012 23:19

Ehdottomasti olen samaa mieltä, että vanhempien pitäisi saada olla sairaiden lastensa luona mahdollisimman paljon. Mutta tällä hetkellä kun teho-osastojen kapasiteetti on äärimillään, otatteko sitten hyvinä vanhempina vastuun siitä, että olette saaneet olla oman lapsenne vierellä koko ajan, mutta toinen lapsi saattanut menehtyä tavallisella osastolla? Jos kerran saatte tahtonne läpi siitä, että pitää olla yksityisiä huoneita - tämähän tarkoittaa että hoitopaikat silloin vähentyvät. Tällä hetkellä tehohoito on nimensä mukaisesti tehokasta, niin kuin asian kuuluukin!