Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#34801 Re: Lakiesitys sukupuolineutraalista avioliitosta syrjivä

07.05.2014 11:26

#34796: - Lakiesitys sukupuolineutraalista avioliitosta syrjivä

"Kaikkien avioliitot muuttuisivat, luonnollisen vanhemman käsite poistuisi lainsäädännöstä kokonaan ja avioliiton sukupuolikriteeristä kiinni pitämistä alettaisiin aktiivisesti syrjiä"

Vrt:

"Kaikkien isäntä-orjasuhtet muuttuisivat, Raamattuun perustuva ja siksi luonnollinen omistusoikeus poistuisi lainsäädännöstä kokonaan ja orjuudesta kiinni pitämistä alettaisiin aktiivisesti syrjiä."

 

Olisihan se tosi kauheaa...!

Hyviä väliaikatietoja tästä adressista!

#34802 Re: Nimien keräys jatkuu..........

07.05.2014 12:00

#34798: adressin puolesta - Nimien keräys jatkuu.......... 

Tähän mennessä jo: "yli 57 000 hyväksyttävää nimeä. Potentiaalisia allekirjoittajia on Suomessa kuitenkin paljon enemmän, erityisesti niiden keskuudessa, jotka eivät käytä internetiä."

"Vetoomus luovutetaan eduskuntaan todennäköisesti syyskuun alussa, ja allekirjoituksia otetaan vastaan arviolta elokuun puoliväliin asti."

"Adressissa jo oleva nimimäärä antaa sille painoarvoa eduskunnassa, mutta yhteisellä ponnistuksellamme saamme vielä kymmeniätuhansia nimiä lisää! Adressilla emme vastuta mitään vaan puolustamme voimassa olevaa avioliittolakia."

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.05.2014 12:35


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.05.2014 12:44



Vieras

#34805 Re: Re: Lakiesitys sukupuolineutraalista avioliitosta syrjivä

07.05.2014 15:34

#34801: - Re: Lakiesitys sukupuolineutraalista avioliitosta syrjivä

 

Mitä noilla asioilla on toistensa kanssa tekemistä?


Vieras

#34806 Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 15:38

#34785: Regulator - Think meaning,it matters most!

 

 

Paimen ei tietääkseni sapelia kalistele, eikä kehota ketään siihen vaan
hoitaa laumaa,  joka kylläkin kalistelee sapeleitaan,
mikäli puolustustarkoituksessa tarvitaan.

 


Vieras

#34807 Re: Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

07.05.2014 15:53

#34794: - Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

 

 

Järjenkäyttö (mannerlaattojen olemassaolo)  ei vähennä kuitenkaan mitään siitä ymmärryksestä,  jos vakuuttuu,  että on kyse puhuttelustakin.  
Muistan Sanansaattajien raportin Intian maanjäristyksestä,  miten paikallisesti järistystuho oli selkeässä suhteessa kristittyjä vainoaviin hinduihin.  Pystyssä-kököttävän kirkon ympäriltä kaikkialta olivat rakennukset tulleet kolinalla alas. Transworld-Radion toimintaan liittynyt kirkko,  jota suomalainen Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat tukee).

Mutta eihän näin selkeästi tapahdu tietenkään kuin joskus. Tosin esim Haitilta raportoitiin monen perinteellisen ns.korkeakirkollisen perinteisen  pyhäkön ja kat. kirkon romahtaneen kokonaan  ja jonkun toisen taas pysyneen aivan vahingoittumattomana. 

Mutta täytyy palata Jeesuksen sanoihin,  olivatko ne syntisempiä,  jotka jäivät alle kun torni Siiloassa kaatui heidän päälleen,  eivät olleet sanon minä, "   
mutta jos ette tee parannusta, samoin te kaikki hukutte!

Ihminen koittaa arvella syytä,  Jumala tietää.


Vieras

#34808 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

07.05.2014 16:01

#34800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

 

Jaa, neitseestä syntyminen on jo uskonkysymys,  mutta ristinkuolema  kuuluu konsensukseen.  Jopa ylösnousemuksen perusteet ovat erittäin vahvat ja kiistattomat, ja vaikka asian mainitseminen  tässä saattaa herättää  ihmetystä,  mutta  on aika paljon kanttia sanoa jopa näin. -  Vaikka tottakai se on lopulta nimenomaan uskonkysymys.  Mutta ristinkuolemasta on selkeät pasmat olemassa. 
Tuota ylösnousemusjuttua ei oo nyt mahdollista kaivaa tähän esiin,  ehkä jossain muussa yhteydessä.

Muuten neitseestäsyntyminen on sellainen kysymys,  joka puuttuessaan tekee koko kristinuskon  täysin turhaksi,  niinpä Suomen piispoistakin se,  joka näin ajatteli,  aivan turhaan saarnasi yhtäinutta saarnaansa.  
Sillähän ei ollut mitään perustetta.  Tarkoitan tässä Ville Riekkistä.

Sovitustahan ei nimittäin ole,  jollei Jumala ja ihminen = Jumal-ihminen = täysin puhdas ja vanhurskas ja kuitenkin täysi ihminen, - ole sitä suorittamassa.
Ja siemenen oli siksi oltava puhdas Aadamin suvun sukupolvelta toiseen välittyvästä turmeluksen perimästä. Ja kuitenkin nimenomaan Adamin suvun siemen,   muuten Aadamin tekoa ei olisi kumottu. Ja kaikki lunastetutkin olisivat yhä synneissään!

 

Regulator

#34809 Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 16:18

#34806: - Re: Think meaning,it matters most!

Niin, mutta kuulostaa kuitenkin vähän samanlaiselta puolustelulta kuin se kuuluisa "Ei ase tapa, vaan ihminen joka sitä käyttää" -YHTÄ TEKOPYHÄÄ JA ULKOKULTAISTA TEKSTIÄ ! Raamatussahan selvästi sanotaan "Älä tapa" . Sotilaspastorihan hyväksyy tappamisorganisaation ja sen toiminnan täysin , hyväksyy esim. ns." esimerkin" vuoksi suoritettavat kurinpitoteloitukset kuin kuolemaantuomittuja "lohduttava" hengenmies ainakin-niinkö esimerkkinne, Kristus, muka olisi tehnyt ?


Vieras

#34810 Re: Nimien keräys jatkuu..........

07.05.2014 16:24

#34798: adressin puolesta - Nimien keräys jatkuu..........

 

 

No tätä on odotettu:

Haastamme kaikki SEA:n piirissä olevat järjestöt ja seurakunnat aktivoitumaan nimien keräämisessä vetoomukseen. Nyt on aika ottaa yhteinen, tehokas loppukiri!


Laittakaa paperivetoomuksia liitteeksi postitukseen tukijoillenne, jäsenillenne tai muille sidosryhmillenne (kirjepostinne mukaan tai lehtenne väliin)


http://www.suomenevankelinenallianssi.fi/data/kuvat/cache/avioliiton_puolesta.pd...

http://www.suomenevankelinenallianssi.fi/data/kuvat/cache/pro_aktenskapet.pdf-25...

 



Vieras

#34811 Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 16:30

#34809: Regulator - Re: Re: Think meaning,it matters most!

 

Jännite on olemassa,  kyllä - ja vaara -  ja hereillä on oltava,  ettei mene aseiden siunaamiseksi.

Siksi on oltava se totuuden vyö = Jumalan sana,  joka irrottelee,  ja erittelee  niitä asioita kaksiteräisen miekan tapaan,  joka erottelee "luut ja ytimet".  Ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija.

Maa on Hänen jalkojensa astinlauta

#34812 Re: Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

07.05.2014 16:54

#34794: - Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

Tuntuu että rationalismi ja tieteeseen (joka muuttuu silloin tällöin eli "korjaa itseään") vetoaminen on vain peiteilmaisu asenteelle "en halua uskoa Jeesukseen koska en halua että kukaan määrää/kontrolloi elämääni".

Jos luetaan esim. 2 Mooseksen kirjan (Exoduksen) lukuja 7-12, niin niissä Jumala lähetti 10 vitsausta Egyptiin. Niitä olivat mm. sammakot,sääsket,paarmat,karjarutto,paiseet ja rakeet.Nämä kaikki olisi helppo selittää "sattumana", mutta silti ne kaikki olivat Jumalan lähettämiä. Jokaisen niistä Jumala ilmoitti etukäteen Moosekselle ja Mooses ilmoitti ne edelleen faaraolle. Jopa faaraon tietäjätkin tajusivat - 8.luku, 19. jae - että nyt heillä on vastassa Jumala jolle he eivät voi mitään.

 

 

 


Vieras

#34813 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

07.05.2014 16:54

#34808: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

Juurikin näin. Neitseestäsyntyminen on sellainen kysymys, joka puuttuessaan tekee koko kristinuskon täysin turhaksi. Siksi apostolista uskontunnustusta lausuessani minäkin totean tuon asian juuri noin "Minä uskon ... ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan oikealla puolella, ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän".

 

 


Vieras

#34814 Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 17:45

#34809: Regulator - Re: Re: Think meaning,it matters most!

Täytyypi todeta, että tuo "Älä tapa" -viides käsky on ainakin minulle liian laaja-alainen, että täällä pystyisin kaikkia sen puolia käsittelemään. Siispä vain vähän raapaisen sen pintaa joltakin osalta ja sekin siteeraus jää turhan suppeaksi.

 

"Jumalan pyhä laki, tahto, koskee myös sanojamme, ajatuksiamme, asenteitamme ja vaikuttimiamme. Silloin tappaa voi myös suulla, silmillä ja sydämellä (Matt. 5:21,22)."   (Keijo Rainerma, Arvomme - aarteemme, sivu 47)

Joten täällä palstallakin on tämän mukaan myös "tapettu". Onneksi Raamatussa on myös evankeliumi.

 

Ja sitten, Suomen armeijaa sanotaan puollustusvoimiksi. Sen nimi ei ole hyökkäysvoimat. Katson, että mailla on puollustusvoimat siksi, että elämme langenneessa maailmassa, jossa on myös syntiä ja pahaa, myös meissä itsessämme. Kristus, valo valkeuden, on tullut meitä pelastamaan. Todennäköisesti en kovasti kommentoi tätä tappamisaihetta enää.


Vieras

#34815 Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 17:49

#34814: - Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

Lisään vielä selvyyden vuoksi, että siteeraus oli Rainermalta ja siteeraus päättyi viittaukseen, joka kohta löytyy Raamatusta. Tuo siteeraus ei siis ole Raamatusta.


Vieras

#34816 Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 17:58

#34814: - Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

 

Tosi hyvä kommentti  sanoilla tappamisesta!

Siinä on käytäntöön sovellettuna Jeesuksen sana,  joka katsoo naista himoiten,  on tehnyt huorin hänen kanssaan.
Tai,  joka sanoo veljelleen,  sinä "hullu," on ansainnut suuren neuvoston tuomion.
Ja joku viisas voisi sanoa,  minkälaiset asiat tuotiin suureen neuvostoon käsiteltäviksi.


Vieras

#34817 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

07.05.2014 18:01

#34813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

 

Se on Morjens! Ver....   eks ni?  Sen tuntoo tuast yhest sanast:" juurikin" :)    Mitäs kuuluu,  kukkuluuruu?

Regulator

#34818 Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 18:04

#34811: - Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

Aivotkin saattoivat irrota monelta, mutta koska pehmytkudoksemme ovat katoavaisempaa sorttia niin oikein hyvä ,että muistit mainita ne luut ja ytimet...

Niitä tarjoutuukin melkoinen määrä (...ainakin siis niitä luita ) nähtäväksi Ranskassa lähellä Verdunin taistelukenttää,jossa tunnistamattomia vainajia jäi tuhansittain juoksuhautojen välille v.1916 käydyn suurtaistelun jäljiltä.

1920-luvulla heidän luunsa sitten koottiin paikalle rakennettuun ns.´ossuaarioon´ ( sananmukaisesti se tarkoittaa: luukappeli,luiden säilytyspaikka ) siellä ne kaikkien siinä taistelussa kuolleiden luut ( = valtavat luuröykkiöt) lepäävät.

Kaikkien osapuolten kirkkokunnat ja uskonnot siunasivat tuon sadan vuoden takaisen suurteurastuksen ja sinne lähtijät, eikä yksikään pannut todellakaan ´tikkua ristiin´ sen estämiseksi...


Vieras

#34819 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

07.05.2014 19:02

#34813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

Niinpä: Koko rakennelma siis perustuu uskolle, jolla ei ole minkäänlaista tietoon perustuvaa tukea. Ihminen, joka haluaa perustaa elämänsä perusteltuun tietoon, ei voi tällaista tautologiaan (=itseään toistavaa kehäpäätelmää) ottaa sinne perusteisiin ja päätyy ateismiin tai vähintään agnostismiin.

Samalla tavoin hän päätyy suhtautumaan epäilyksellä Muhammedin tai Siddhartha Gautaman legendamaisiin elämänvaiheisiin, vaikka hänellä on syytä olettaa, että molemmat henkilöt ovat todellisuudessa eläneet, toinen uksonnollisena valloittajajohtajana ja toinen mietiskelevänä prinssinä. Jeesus Nasaretilaisesta vastaavaa ei voi päätellä.

Liberaali 15v

#34820 Konservatiiveille

07.05.2014 19:20

Oletteko miettineet, että kun me nyt katsomme taaksepäin aikaan, jolloin tummaihoisilla ei ollut samoja oikeuksia kuin vaaleaihoisilla, ajattelemme, että miten konservatiivisia ja kauheita ihmisten mielipiteet ovat tuohon aikaan olleetkaan? Mitenköhän 50 vuoden päästä nuoret ajattelevat, kun heille historian tunneilla kerrotaan 2000-luvun alusta, jolloin ihmiset laitettiin yhteiskunnassa eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella? Ettehän te voi ajatella, että kieltämällä homoseksuaaleilta avioliiton, homot katoavat maailmasta. Homoseksuaalisuus on geneettistä ja sitä esiintyy lähes kaikissa nisäkäslajeissa, joten vaikka kuinka syrjisitte homoseksuaaleja, niin ei se teidän "ongelmaanne" poista.

Vuonna 1906 Suomi osoitti maailmalle edistyksellisiä arvoja sallimalla naisten äänioikeuden kolmantena valtiona maailmassa. Haluammeko osoittaa maailmalle olevamme edistyksellinen valtio sallimalla tasa-arvoisen avioliittolain ensimmäisten valtioiden joukossa, vai haluammeko sallia sen vasta 50 vuoden päästä viimeisten valtioiden joukossa asenteella "No jos nyt on pakko..."?

Vaikka kunnioitankin kaikkien oikeutta uskoa mihin haluaa, on juuri tämä epäkohta yhteiskunnassa saanut minut varmaksi siitä, että uskonto on pidettävä kaukana politiikasta, sillä se edustaa valitettavan usein konservatiivisia ja taantumuksellisia arvoja.

Vieras

#34821 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

07.05.2014 20:21

#34817: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MOT

Morjens sinnekin... ja 'juurikin' meni hiukka sivuun, mutta nyt on kohdallansa Ve.....

Tuosta esivallasta olis sanottava, että Suomessakin puolustusvoimat ovat esivallan (valtiovallan) alaisia, kuten useimmissa maissa. Esivalta eri maissa voi olla hyvää tai huonoa ja näiden erilaisten hallintotapojen välille niitä  konflikteja sitten syntyy. Hyvän esivallan alaisena on hyvä elää.... rauhallista ja turvallista elämää.

SLEY:n sivuilla on hyvä kirjoitus esivallasta.... parempi mitä meikäläinen saapi aikaseksi joten osa siitä tässä.....


Roomalaiskirje
Luku 13

Esivallan merkitys 13:1-7

Paavalin sanat 13. luvun alussa ovat ehdottomat ja selkeät. Ne ovat säädelleet kristittyjen suhtautumista esivaltaan kahden tuhannen vuoden ajan. Esivalta on Jumalan palvelija ja hänen asettamansa. Jokainen joka tahtoo pysyä väleissä esivallan kanssa, tehköön sitä mikä on oikein ja hyvää. Joka tekee pahaa, pelätköön, sillä Jumala on antanut tälle palvelijalleen oikeuden kantaa myös miekkaa eli rankaista lain rikkojaa. Näin pysyy voimassa hyvän Jumalan järjestys maailmassa. Kristittyjen on nähtävä esivalta Jumalan kädeksi. Sille ollaan alamaisia koska se on Jumalan tahto, ei vain siksi että muuten voi saada rikosrekisterin.

Tämä raamatunkohta oli Lutherille hyvin tärkeä. Hän korostaa tunnetusti voimakkaasti sitä, miten maallinen esivalta on Jumalan säätämys. Paavalin tavoin Lutherkin näki selvästi, mikä olisi seurauksena esivallan puuttumisesta. Siitä seuraisi täydellinen epäjärjestys, jossa kukaan ei enää voisi olla varma omasta tai omaistensa turvallisuudesta. Me saamme tästä kaikesta hyvän käsityksen lukiessamme lehdestä, mitä kaikkea tapahtuu New Yorkissa sähkökatkoksen aikana. Valtavat ihmisjoukot murtautuvat jalokiviliikkeisiin, joiden hälyyttimet eivät toimi. Autoja varastetaan, ihmisiä ryöstetään ja pahoinpidellään, tulipaloja sytytetään viranomaisten toiminnan vaikeuttamiseksi. On kuin yhtäkkiä helvetti olisi irti maan päällä. Vastaavanlainen tilanne on arkipäivää Papualla, jossa esivalta ei kykene esim. pitämään öisiä tietä vapaana maantierosvoista. Pelkäämme sitä, että Venäjällä esivalta menettää kertakaikkiaan otteensa tapahtumiin ja kaaos pääsee irti. Joka pohtii tällaista, tajuaa, millainen Jumalan lahja on hyvä järjestys ja turvallinen valtiovalta. Ne kuuluvat Jumalan suurimpiin ajallisiin lahjoihin. Ne vain tulevat näkyviin vasta silloin kun ne puuttuvat.

Entä huono esivalta?

Esivalta ei ole ollenkaan aina hyvä isäntä. Voiko Paavali olla tosiaan näin sokea? Eikö hän tiennyt, että valtiovallalla on usein tapana sulkea toisinajattelijat vankilaan, tuomita heidät väärin perustein ja kiduttaa vielä julmasti? Eikö hän tajunnut, että jumalaton esivalta ei tulisi sallimaan edes kristillisen uskon julistamista, vaan tulisi surmaamaan eri puolilla maailmaa ja eri aikoina suunnattoman joukon Kristuksen seuraajia?

Entä me suomalaiset?

Omassa maassamme emme joudu ylitsepääsemättömien ongelmien eteen ollessamme kuuliaisia valtiovallalle. Tiedämme kuitenkin, että tällaisiakin maita on olemassa. Jossakin kuten Albaniassa oli vielä vastikään kuolemanrangaistuksen uhalla kiellettyä kastaa lapsia tai antaa heille kristillistä kasvatusta. Toisaalla esivalta harjoittaa veristä tyranniaa ja vainoja. Kiinassa vaaditaan sikiödiagnostiikan avulla estämään vammaisten lasten syntymä. Emme tiedä, mitä näiden ongelmien kanssa tulisi tehdä. Joka tapauksessa me rukoilemme rauhaa ja turvallisia oloja koko maailmaan. Tiedämme myös, että jumalaton esivalta vetää päälleen Jumalan vihan: ei hän salli palvelijoidensa tehdä vääryyttä iankaikkisesti. Kristitty miettii kuitenkin moneen kertaan ennen kuin tarttuu aseeseen. Jumalan sanan varoitus on selvä.

Entä sitten armeija?

Yhden ongelman eteen joudumme Koti-Suomessakin: Saako kristitty ihminen mennä armeijaan tai osallistua sotaan? Monet loukkaantuvat siihen, että "kirkko siunaa aseet" ja katsovat sen loukkaavan Jumalan tahtoa. Moni nuori kristitty hakeutuu siviilipalvelukseen kunnioittaakseen kaikissa tilanteissa käskyä "Älä tapa".

Käsiteltävä raamatunkohta on luterilaiselle kirkolle ollut tämän kysymyksen kohdalla merkittävä. Me pidämme Jumalan säätämyksenä, että esivallalla on oikeus "kantaa miekkaa". Kristitty ei siis tee tämän raamatunkohdan mukaan väärin ryhtyessään joko poliisiksi tai sotilaaksi. Hän toimii esivallan ja Jumalan palvelijana. Me emme saa yksityisinä kristittyinä pidättää tai pamputtaa ketään tai uhata ketään aseella. Sen sijaan esivallan edustajina meillä on tähän valtuudet. Näin Jumala on tahtonut, jotta helvetti ei pääsisi irralleen maan päällä. Siksi poikamme tekevät aivan oikein suorittaessaan asepalveluksen. Jokainen seuratkoon omaatuntoaan, mutta pyrkiköön myös sitomaan tuntonsa Jumalan sanaan. Se on varmaa, ettei kristitty saa koskaan toivoa sotaa, vaan hänen tulee rukoilla rauhaa.

http://sley.fi/luennot/Raamattu/UT/Room/13EK.htm





Vieras

#34822 Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 20:58

#34814: - Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

 

Tämä Rainerman sikermä on aikamoinen peili,  johon olisi usein/päivittäin hyvä vilkaista:

"

"Jumalan pyhä laki, tahto, koskee myös sanojamme, ajatuksiamme, asenteitamme ja vaikuttimiamme. Silloin tappaa voi myös suulla, silmillä ja sydämellä (Matt. 5:21,22)."   (Keijo Rainerma, Arvomme - aarteemme, sivu 47)

Joten täällä palstallakin on tämän mukaan myös "tapettu". Onneksi Raamatussa on myös evankeliumi."

Samoin  on arvokas ajatus tässä:" Joka pohtii tällaista, tajuaa, millainen Jumalan lahja on hyvä järjestys ja turvallinen valtiovalta. Ne kuuluvat Jumalan suurimpiin ajallisiin lahjoihin. Ne vain tulevat näkyviin vasta silloin kun ne puuttuvat."


Vieras

#34823 Re: Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

07.05.2014 21:17

#34822: - Re: Re: Re: Re: Think meaning,it matters most!

 

Aloitti hengessä,  päätti Helsingissä!

Mielenkiintoinen pohdinta liberaaliteologiasta: (Turunen -Puolimatka-Mäkilä)


Plantinga:  Onko naturalistinen,  historialliskriittinen suljettu lähestymistapa tiedettä?

Se ei ole itsestäänselvää. Tässä ajattelumallissa on alla tietyt agnostiset ajattelumallit.
Ja he hyväksyvät vain näiden mallien pohjalta syntyvät tulokset.  Sen mukaan meillä ei voi olla tietoa Jumalasta!
No,  muuhun johtopäätökseen ei sitten voida tullakkaan. Koska tällainen jumala on puhumatonpuupökkelö.  Eikä hänen kuulukkaan ilmoittaa itsestään mitään.  Tämä lähtökohtana on aika vaikea löytää elävää Jumalaa,  koska sellaiseen tulokseen ei voi tulla!  

Elä muuta virka !

Eiks oo aika kätevää!

Positivismi romahti filosofiassa,  mutta jatkaa teologiassa!  Kulttuurissa on tieteen myytti,  joka liittyy positivistiseen uskoon.  Naturalistit eivät myönnä lähtöasetelmaansa ja se on hyvin epätieteellistä. 
Neutraalisuus on myytti,  kaikki lähtevät jostain olettamuksesta,  vain Jumala lähtee puhtaasta tiedosta.
Menee ehkä puoli vuosisataa ennenkuin positivismin kukistuminen näkyy erityistieteissä.


He suhteellistavat kaiken muun paitsi itsensä historiantutkijoina! Ja samalla luovat perustavanlaatuisen epäilyksen silminnäkijöihin,  sensijaan odottavat omille nojatuolissa tehdyille arvauksilleen puhtaan tiedon arvostusta!


http://patmos.studio24.fi/media/jumalan_sana_-_inspiroitu_ja_erehtymaton_osa_7_12/2634

vieras

#34824 Re: Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

07.05.2014 23:23

#34794: - Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

Elämme sellaista aikaa, että Herra on ilmoittanut tulevansa ravistelemaan kansoja parannukseen ja Hän tulee kaatamaan ihmisten väärät jumalat ja epäjumalat.  Hän on Kuninkaitten Kuningas ja Herrain Herra.  Hänen käsissään on koko maailmankaikkeus, myös mannerlaatat ja niiden liikkeet. Tämä on vielä ravistelua ja herättelyä väärien jumalien palvonnasta.  Varsinaiset tuomiot ovat vasta tulossa. Tuo Buddhan kaato on vain yksi esimerkki monien muiden joukossa.

Hengellinen asioiden ymmärtäminen eroaa maallisesta ajattelusta siinä, että hengellisessä ymmärtämisessä auttaa Pyhä Henki. Ellei ihmisellä sitä ole, hän on ns. sokea asioiden näkemiselle ja ymmärtämiselle.


Vieras

#34825 Re: Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

07.05.2014 23:51

#34792: vieras - Re: Re: Buddhan mestaus - merkki Jumalalta?

sotoma rikkos kirkot ja komora puddat!!!!!!!!!!!!!!!!!!