PELASTAKAA KOIRAMME!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista PELASTAKAA KOIRAMME!!.

T.M

#1

07.01.2014 16:07

Haluaisin tietää syyn miksi koira on viety pois???

Vieras

#2

09.01.2014 07:07

niin minäkin haluaisin tietää..kuulostaa ihmeelliseltä tapaukselta..
voisin ehkä auttaa

#3 samoin

09.01.2014 16:54

Syy koiran huostaanottoon kiinnostaa.
maija /Suomen Löytöeläinapu ry.

#4 Mahdollinen valitusoikeus

10.01.2014 10:32

Päätöksen lopusta löytynee tieto voiko asiasta valittaa korkeaan hallinto-oikeuteen.

Luulisi, että koiralle etsittäisiin uusi koti, ellei se ole vihainen!!

Vai onko koira vihainen ja kuriton, esim. käynyt ihmisen päälle ja aiheuttanut ruumiillista vahinkoa?

Totuus on, ettei tälläisistä adresseista ole muuta hyötyä kuin se, että asia saa julkisuutta. Vaikka saisit miten paljon nimiä, ei se pelasta koiran henkeä, ellei ole valitusoikeutta ja jos on, niin täytyy olla kunnon PERUSTEET, miksi koiran henki pitää säästää.


Vieras

#5 Omistaja vastaa meille !

10.01.2014 10:40

Mitä jätit alkuperäisestä tekstistä pois ? Kerro ihmeessä, niin sitten me eläinten ystävät voimme miettiä, miten koirasi saisi pelastettua.

Vieras

#6 Re: samoin

10.01.2014 12:48

#3: voisin ehkä auttaa - samoin

Hei! Tähän meidän perheen koiran huostaanottoon ei ole mitään järkeviä perusteita. Koira on aina saanut hyvin ruokaa ja vettä ja koiraa on aina hoidettu. Olemme vieneet koiran joka vuosi eläinlääkärin vastaanotolle hoitoon. Koira on vahva ja elämänmyönteinen koira eikä se varmasti halua kuolla. Koiran omistaja ja muu perhe on hoitanut koiraa joka päivä jatkuvasti ilman lomia. Koira on suurihoitoinen ja se on vaatinut paljon hoitoa ja huolenpitoa meiltä. En juuri keksi muuta syytä kuin se, että olemme saaneet viranomaisten vihat niskaamme ja että joku/jotkut vihaavat meitä. En/ emme ole tietääksemme tehneet mitään pahaa kenellekkään. Olemme todella kiitollisia, jos voitte allekirjoittaa tämän addressin. Meillä rupeaa olemaan pian keinot vähissä, että miten saisimme koiran takaisin. Me ikävöimme joka päivä koiraa ja koira ikävöi meitä. Koira huostaanotettiin meidän perheeltä kokonaan yhden kotitarkastuskerran perusteella käyttämällä heti ankarimpia mahdollisia lakeja eli kiirepykälää huostaanotossa, joka on mielestämme aivan käsittämätöntä. Käsittääksemme kiirepykälää (eläinsuojelulaki 44 pykälä) koiran huostaanotossa ei voi käyttää, kun koira ei ole hengenvaarassa, mutta silti kyseinen eläinlääkäri käytti tuota kiirepykälää.

 

Toimintaa tassuihin!

#7 Kuka eläinlääkäri se oli?

10.01.2014 18:09

Virkaeläinlääkärien nimet eivät ole salaisuuksia, joten voit ihan hyvin kertoa lääkärin nimen. Mikkelin lähellä eläinlääkäri, jonka nimi oli tapauksen yhteydessä lehdessä, oli määrännyt poliisit ampumaan koiran häkkiin. Poliisit ampuivat. Syyksi virkaeläinlääkäri selitti hallinto-oikeudelle, että koira oli häkissä, jossa sitä saa pitää vain tilapäisesti ja ettei koiralla ollut vettä. Vesikuppi oli vain kaatunut ja omistaja kauppareissulla. Tapauksesta on vuosia, mutta muistan sen hyvin sillä minulle tuli lehti jossa siitä kerrottiin.

Ammutun koiran omistaja valitti  hallinto-oikeuteen, joka päätti, ettei koiraa olisi saanut tappaa. Sen henkeä ei kuitenkaan saanut takaisin. Uskoisin että omistaja veti sen jälkeen eläinlääkärin käräjille ja sai edes korvauksen koirastaan. Koskaan ei kannata virka-ihmisestä lähteä heti siviilikäräjille vaan aina hallinto-oikeuteen, sillä kulut nousevat käräjillä kattoon jos virkamies vetää pitemmän korren.

Jos tämän huostaanotetun koiran kohdalla on menetelty väärin, pitää valittaa jos on vielä valitusaikaa jäljellä ja kertoa totuus. Ei marinat täällä auta mitään eivätkä pelasta koiran henkeä. Koira tapetaan heti kun valitusaika on umpeutunut, ellette valita ajoissa.

KISSA ON PAREMPI,helpompi KOTIELÄIN

#8

12.01.2014 14:15

Räksyttävät koirat+Hgin koiraverolintsari koirat makkaratehtaalle -kts. adressi
Tässä on ehkä yksi syy ,jonka takia onneksi viranomaiset ovat puuttuneet koiranpidolliseen ongelmaan.Yleensä on niin,että koira ostetaan kuin lelu kaupasta ,vaikka ei ole pienintäkään kykyä pitää koiraa kotieläimenä.Velvollisuudet eivät koiranomistajia,siis niitä ,jotka on epäkelpoja sellaisia, kiinnosta pätkääkään. Oikeuksien perään ollaan heti suuna ja päänä kyselemässä.Jotain kertoo tässä tapauksessa sekin,että adressin luoja ei kerro mitään raskauttavaa itseään kohtaan.Kyllä varmaan lootaan mahtuisi enemmänkin tekstiä.Kennel-liitto on täysin tyhjänpäiväinen harrastelijakerho,koskapa minkään valtakunnan opastusta ei koiranpitoon osaa jakaa.Jos tekisivät jotain hyödyllistä,koiravastaisuus ajan myötä laantuisi siitä yksinkertaisesta syystä,että kelvottomat omistajat katoaisivat tyystin yhteisöstä.

KISSA ON PAREMPI ja helpompi KOTIELÄIN

#9

12.01.2014 14:29

Eläinten ystävät on harhaanjohtava nimitys joissakin tapauksissa.Usein koiranomistajat vihaavat valkoposkihanhia ja lokkeja .Ei tietenkään voi yleistää mutta olen tullut tähän johtopäätökseen seuratessani esim. Helsingin Kaivopuiston nurtsilla laiduntavia hanhia.Koiran omistaja päästää ihan liian lähelle koiran ,jolloin hanhet joutuvat olemaan koko ajan varuilaan.Jopa olen joutunut opastamaan koiranulkoiluttajia ,jotka ovat laskeneet koiran irralleen juoksemaan hanhien perään.Todellinen eläintenystävä pitää kaikista eläimistä.Omistaja on aina se syyllinen.Koiraa ei voi syyttää. Jos ihan pakko on vikaa koirasta etsiä, voi ajatella,että koiralla voisi olla vähän enemmän älliä päässä,että vaistoaisi kun omistaja,laumanjohtaja on henkilö ,jolla ei ole päässä muuta kuin sahanpurua.
Liikaa lintsareita .Rotia siihenkin asiaan.

#10

12.01.2014 14:39

Onko koiravero maksettu,jos omistaja Helsinkiläisiä ?
Hätäisestialoitettu

#11

12.01.2014 14:41

Miten koiraa on hoidettu ja mitä sairauksia sillä on? Ilmeisesti oli erittäin huonokuntoinen kun se on samantien otettu huostaan..
Anteeksi jos olen väärässä mutta jätät niin paljon kertomatta että en allekirjoita tämän perusteella.
Päin vastoin...

Vieras

#12 Re: Mahdollinen valitusoikeus

13.01.2014 14:31

#4: maija /Suomen Löytöeläinapu ry. - Mahdollinen valitusoikeus

Hei! Koira ei ole aggressiivinen. T. Adressin tekijä.


Vieras

#13 Re: Kuka eläinlääkäri se oli?

13.01.2014 14:37

#7: Toimintaa tassuihin! - Kuka eläinlääkäri se oli?

Hei! Kamalaa, että koiria ja muita lemmikkieläimiä voidaan lopettaa ilman painavia syitä ja ilman totuutta. Valitamme kyllä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, tässä on vielä muutamia päiviä aikaa jäljellä valittaa. Me emme halua/aja korvauksia koirasta, vaan haluamme vain koiran takaisin meille ehjänä ja elävänä. T. Adressin tekijä


Vieras

#14 Re:

13.01.2014 14:43

#11: Hätäisestialoitettu -

Hei! Koira ei ollut erittäin huonokuntoinen, kun se vietiin kotoamme, eikä se ollut huonokuntoinen. Koiralla ei ollut mitään kipuja ja se oli hyvinvoiva ja hyvinsyönyt, iloinen koira. Koiralla ei ole mitään sairauksia, ei ole diabetestä tms. Koiraa on hoidettu joka päivä eikä sitä ole ikinä jätetty yksin. Koiraa on pesty koiranshamppoolla, harjattu sen turkkia monta kertaa viikossa, ruokittu, saanut vettä, kävelytetty, käytetty eläinlääkärissä joka vuosi 1-3 kertaa vuodessa, sillä on leluja,puruluita, korvatippoja kotona jne. Adressi vaikuttaa varmasti sen takia hätäisesti aloitetulta, koska minulla on oikeasti hätä koiran puolesta. Pelkään, että se lopetetaan yms. Ja tiedän, että koira kärsii Viikin löytöeläintalossa, kun koira ei saa olla oman perheensä kanssa. T. Adressin tekijä

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2014 14:49


Toimintaa tassuihin!

#16 Hyvä, että valitatte

13.01.2014 19:23

Jotkut viranomaiset ovat turhan tärkeitä. Ellei mitään oikeaa syytä ole ollut koiran huostaanottoon, kannattaa valittaa ja laittaa kaikki faktat peliin.
KISSA ON helpompi KOTIELÄIN

#17

13.01.2014 20:35

Varmaan totta ,että ootte hoitaneet hyvin mutta kerro kuitenkin jo mitä viranomaiset ovat teille sanoneet.Ei keneltäkään oteta koiraa noin vaan,joskin suoraan sanottuna melkein pitäisi koskapa epäkelpoja omistajia on niin paljon .Ei tarvitse kuin katsella koirapuiston touhuja ja ulkoiluttajia jotka eivät ole lukeneet oikeaoppisia ohjeita koskaan.Alkaen hihnan käyttö jne.En mä teitä pidä epäkelpoina tässä vaiheessa,kun en tunne teitä enkä  tiedä ceissiä kuten eivät muutkaan tiedä.Mutta kerro mitkä ovat syyt ,jotka viranomaiset ovat kertoneet.Nyt et ole kertonut kenellekään mitään. Sen takia kaikki allekirjoittaneet joko ovat osaamattomia koiranomistajia itse ja osa on olevinaan koiran ystäviä.Mutta todellinen koiranystävä on sellainen ,jolla on edes jotain tietoa ei ainoastaan lähde tunneperäisesti tukemaan jotakin asiaa tuntematta taustoja. Kerro yleisölle suurimmat seikat.

Valitse nimimerkki

#18 Purematta en niele :D

14.01.2014 05:46

En lähde allekirjoittamaaan, ja uskon että monikaan ei allekirjoita ihan noin heppoisin sellityksen. Tarvitaan ihan mustaa valkoisella ja faktaa. Skannaa vaikka koiran lopettamispäätös ja siinä on varmasti myös eläinlääkärin syy tähän asiaan.

Ihan sokkona en usko että kukaan veisi koiraa syyttä. Kirjoitat näin "Koiraa on hoidettu joka päivä eikä sitä ole ikinä jätetty yksin" tässäkin jo epäilen että liioittelet, jokainen koira nyt kuitenkin joskus on jäänyt yksin. Ainakin koiran kannalta on hyvä asia opettaa olemaan yksin.

" käytetty eläinlääkärissä joka vuosi 1-3 kertaa vuodessa"Oliko koira ihan terve? Kuka käyttää tervettä koiraa 3 krt vuodessa eläinlääkärillä? rokotuksetkin annetaan parinvuoden välein? Kerrohan nyt ihan totuus. Oliko koira muuten minkä ikäinen?
Bastet

#19 Kaikki ei kohdallaan

14.01.2014 08:31

"Koiraa on hoidettu vuosien aikana yhteensä useiden tuhansien eurojen arvosta eläinlääkäreissä."

Kuulostaa tosi vahvasti liioiteltulta tai sitten koira on todella vakavasti moniongelmainen/ sairas.

Jotain tässä on jätetty kertomatta ja jotain ylimääräistä lisätty juttuun. En usko, että virkamiehet heppoisin perustein huostaanottavat eläimiä.
maija, karkurit.fi

#20 Eläinlääkärissäkäynnit

14.01.2014 12:35

Kyllä eläinlääkärissä voi käyttää lemmikkiään, ja pitääkin käyttää, kun haluaa varmistaa, että kaikki on kunnossa. Muuan tuttu vei juuri viime viikolla iäkkään koiransa eläinlääkäriin koska sen limakalvot olivat hänen mielestään liian vaaleat. Ei hän sairaalloisesti niitä tarkkaile, mutta sattu katsomaan, koska koiralla on ollut aiemmin jokin sairaus ja se on sen takia steriloitu.

Eläinlääkärin mukaan uroksen limakalvot olivat normaalin väriset, vaaleanpunaiset. Otettiin verikokeita ja kaikki oli kunnossa.

Ihmislääkärissäkin voi käydä varmistamassa onko kaikki ok. Yksi tuttavani käy vuosittain pari kertaa lääkärissä pyytämässä päästä labraan, koska hän pelkää aikuisiän diabetestä, joka monella suomalaisella on tietämättä.


Vieras

#21

14.01.2014 16:59

Aloittaja ei kerro ihan kaikkea.... älkää nyt ihan kaikkea uskoko tuosta noin vaan!

Vieras

#22 Re: Kaikki ei kohdallaan

14.01.2014 18:11

#19: Bastet - Kaikki ei kohdallaan

Hei! Koira ei ole moniongelmainen eikä sairas. Koira on vahva koira. Kun laskee yhteen kaikki eläinlääkärikulut vuosien aikana, kun esim. sen turkkia on ajettu eläinlääkäriasemalla, rokotukset yms. hoidot, niin kyllä siitä kertyy yhteensä tuhansia euroja, mitä eläinlääkäreihin on syydetty. Ja joskus olemme käyneet eläinlääkärissä varmistamassa, että koiran terveys on ok. Ainakin meillä yksi eläinlääkärikäynti on maksanut noin 200 euroa. Ja kun kysyimme eläinlääkäriltä, että eikö saisi alennusta tai osamaksulla, niin ei saanut. Kyllä vaan eläinlääkäri & kumppanit ottivat koiran huostaan, ei auttanut mitkään selitykset. Eläinlääkäri keksi asioita omasta päästään, että me emme muka ole hoitaneet koiraa. T. Adressin tekijä


Vieras

#23 Re: Purematta en niele :D

14.01.2014 18:19

#18: Valitse nimimerkki - Purematta en niele :D

Hei! Koira oli mukana meillä yleensä kaikissa niissä paikoissa, minne on sallittua ottaa koira mukaan. Jos koiraa ei voinut viedä johonkin paikkaan, niin silloin se tietenkin oli kotona. Tähän koiran huostaanottoon eikä lopetukseen ei ole perusteita. Ikävää, että tällaista tapahtuu Suomessa, että asioita yritetään vääristellä eläinlääkärin tai muiden toimesta joksikin sellaiseksi, mitä asiat eivät todellisuudessa ole. T. Adressin tekijä


Anonyymi

#24 PELASTAKAA KOIRAMME

14.01.2014 18:26

Koira, joka viruu Viikin löytöeläintalossa ja odottaa lopetusta on mustavalkoinen amerikan cockerspanieli uros. Pelastakaa koira raukka!!!
T. Adressin tekijä

maija a

#25 Re:

14.01.2014 19:24

#21: -

Eipä tässä ole väitetty, että kaikkea uskotaan, enkä väitä että adressin laatija on käyttänyt, koska en  koko asiasta tiedä muuta kuin mitä hän on kertonut.

Se on faktaa, että eläinlääkärissä kannattaa käyttää eläintään ihan vain tutkimuksissa ja etenkin iäkästä koiraa  parikin kertaa vuodessa ihan yleistutkimuksessa, ette tule yhtä äkkiä jokin ikävä yllätys. Sehän yleensä tulee viikonloppuna, etenkin jos asut maalla kaukana ympärivuorokauden päivystävistä eläinlääkäriasemista.