PELASTAKAA KOIRAMME!!

Pelastakaa koiramme! Koiralla on lopetus uhka.

Kuulin kun koira itki Viikin löytöeläintalossa syksyllä v.2013. Koiran omistajalla ei ole mitään tietoa siitä minne koira on loppujen lopuksi päätynyt. Mielestäni ei ole asianmukaista/ ei ole asiallista se, ettei koiran omistaja saa koirasta tietoja kuten esim. mitä koiralle on tehty, miten koira tällä hetkellä voi, kenen käsissä koira on yms. Emme ole saaneet nähdä vilaustakaan koirasta eikä meitä päästetä ollenkaan sisälle Viikin löytöeläintaloon asiakaspalvelupisteeseen kassalle asiakaspalvelun aukioloaikoina.

 

Koira vietiin kotoota pois heti ensimmäisen kotitarkastuksen yhteydessä hoitajien läsnäollessa vedoten eläinsuojelulain 44 pykälään eli kiirepykälään. Viranomaiset tulivat kotiimme yhtäkkiä ilman etukäteen ilmoittamatta ja ilman etukäteen postissa tulevaa ilmoitusta eläinsuojelutarkastuksesta.

 

Tapahtumahetkellä tarkastuksessa koiran omistaja oli suihkussa, koska hän ei tiennyt ollenkaan, että tarkastus tapahtuu kyseisenä päivänä. Myös koira pelästyi tätä äkkiryntäystä kotiin. Valvontaeläinlääkäri ei soittanut ovisummeria, vaan ovi piti avata oven takaata kuuluvien huutelujen perusteella.

 

Koira huostaanotettiin heti ensimmäisellä kotikäynnillä valvontaeläinlääkärin kirjoittaman eläinsuojelutarkastuspaperissa olleiden virheellisten ja valheellisten lausumien perusteella.

 

Kyseinen eläinlääkäri, joka vei koiramme kotootamme pois ei ole halukas palauttamaan koiraa takaisin koiran Dixien omistaneelle henkilölle eli kyseisen eläinlääkärin kanta on ollut täysin ehdoton tässä asiassa. Koira vietiin viranomaisten toimesta kotoota alkukesästä v. 2013.

Koira siis ei ole löytökoira ja sillä on pysyvä koti perheessä. Koiraa on joka päivä kävelytetty, ruokittu, saanut vettä. Koiraa on pesty koiranshamppoolla, harjattu sen turkkia useita kertoja viikossa, sillä on leluja, puruluita, korvatippoja kotona yms. ja sitä on viety joka vuosi eläinlääkäriin 1-3 kertaa vuodessa.

Koiraa on hoidettu vuosien aikana yhteensä useiden tuhansien eurojen arvosta eläinlääkäreissä ja trimmaamoissa. Silti eläinlääkäri väittää, että koiraa ei ole hoidettu täydellisellä tavalla. Koiran alkuperäinen 31.5.2013 tehty huostaanottopäätös perustuu eläinlääkärin kertomiin valheisiin, joita kaikkia me emme ole saaneet korjattua.

Koira on aikuinen, sisäsiisti koira, jota on viety joka päivä ulos pitkille kävelylenkeille. Koira on kiltti, leikkisä, lempeä ja pitää paljon lapsista. Nyt koira on saanut hallinto-oikeudelta lopetuspäätöksen, että se voidaan lopettaa.

Koira on ollut koko n. 9 vuoden elämänsä ajan omalla omistajallaan. Koiraa on aina hoidettu eikä sitä ole ikinä jätetty päiväksikään yksin. Koira on yleensä otettu mukaan sellaisiin paikkoihin, jonne on sallittua ottaa koira mukaan. Koira on perheen vakituinen jäsen. Koiran omistajalla on kokemusta kissojen ja koirien omistamisesta ja hoitamisesta yli 30 vuoden ajalta.

Koiran omistaja eikä muukaan perhe ei käytä alkoholia, ei mitään huumeita eikä tupakoi.

Koira on itkenyt paljon koti-ikäväänsä Viikin löytöeläintalossa ja se kaipaa omaa perhettään ja omistaja kaipaa sitä. Koiraan käytetään käsittääksemme rauhoittavia lääkityksiä koti-ikävän eli itkun takia.

Viikin löytöeläintalossa koiria pidetään käsityksemme ja havaintojemme mukaan yksittäisissä ikkunattomissa kopeissa yksin ilman että ihmiset niitä tulisivat usein katsomaan ja ilman muiden eläimien (koirien) seuraa ja läheisyyttä.

Koira on rodultaan seurakoira eikä se tosiaan viihdy yksin kopissa.

Lisäksi käsityksemme mukaan ja havaintoihin perustuen koiria ei kävelytetä Viikin löytöeläintalon toimesta päivittäisillä kävelylenkeillä. Havaintojemme mukaan koirilla on Viikin löytöeläintalossa vain pienet pihahäkit ja pieni aidattu ulkoilualue (jossa en ole ikinä nähnyt koiria ulkoilemassa). Kyseinen koira tarvitsee paljon enemmän liikuntaa kuin mitä se saa Viikin löytöeläintalossa, se kävelee mielellään päivittäin vähintään 2 kilometrin lenkin ja mielellään enemmänkin.

Valitamme korkeimpaan hallinto-oikeuteen jatkossa, mutta emme tiedä mikä päätös sieltä tulee. Vastustan myös tätä eläinsuojelulain 15 pykälää, jonka mukaan lemmikkieläintä on säilytettävä VAIN 15 päivää, jonka jälkeen kunnalla on oikeus lopettaa eläin ja jonka jälkeen lemmikkieläin siirtyy kunnan omistukseen.

Nähtyäni ja kuultuani minkälaiset olot lemmikkieläimillä on Viikin löytöeläintalossa, vastustan lemmikkieläinten pitoa Viikin löytöeläintalossa ja vastustan myös Viikin koe-eläintilaa (jossa pidetään isompia eläimiä esim. hevosia tms.), koska Viikin löytöeläintalossa ja Viikin koe-eläintilalla lopetetaan aika paljon eläimiä. Vastustan myös eläinkokeita.

 

Kävimme kesällä v. 2013 Viikin löytöeläintalon pihassa ja näimme myös hieman muuta koe-eläintilaa. Viikin löytöeläintalon pihan koirien häkit olivat täynnä ulostetta ja pissaa eli koirien häkit olivat siivoamatta ja koko Viikin koe-eläintilalla oli kauhea lannan haju.

Kukaan ei ilmeisesti (?) valvo Viikin löytöeläintalon toimintaa. Emme ole nähneet kenenkään valvovan Viikin löytöeläintalon toimintaa tai suorittavan tarkastuksia Viikin löytöeläintaloon. Emme ole nähneet kenenkään valvovan eläinlääkärien toimintaa.

Vaadimme, että eläinten omistajien oikeudet eläimeensä/ lemmikkiinsä tunnustetaan ja että eläinten omistajien oikeuksia omistamiinsa eläimiin/ lemmikkeihin lisätään.

 

Vaadimme, että tervettä tai parannettavissa olevaa lemmikkieläintä ei saa lopettaa.

 

Vaadimme lemmikeidenomistajille tiedonsaantioikeutta omista lemmikkieläimistään, jotka on viety löytöeläintaloon.

 

 

VAADIMME, ETTÄ LÖYTÖELÄIMIKSI LUOKITELTUJEN ELÄINTEN KÄYTTÖ ELÄINKOKEISSA KIELLETÄÄN.

 

VAADIMME, ETTÄ KOIRIEN KÄYTTÖ KOE-ELÄIMINÄ ELÄINKOKEISSA KIELLETÄÄN SUOMESSA.

 

 

Olemme erittäin huolestuneita siitä, miten koira voi, ja ikävöimme koiraa.

Kerran kun soitimme puhelimella syksyllä v. 2013 Viikin löytöeläintaloon kysyäksemme koiran vointia, niin Viikin löytöeläintalosta kuului taustalta jonkin koiran hätäistä paniikinomaista vikinää, jota ihmettelemme. Pyydämme teiltä apuanne pelastaaksemme rakastetun koiran elämä. Vaadimme, että koiraa ei lopeteta ja että koira palautetaan takaisin omaan, rakastavaan perheeseen, jossa koiraa on hoidettu, ja josta koira on viety. Kiitos etukäteen, jos voitte auttaa.