Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Enemmistödemokratia on poikaa

/ #228 Re: Nyt mä en tajuu enää mistään mitään

25.02.2013 15:50

#226: paviljonki purkuun - Nyt mä en tajuu enää mistään mitään 

Kun olet niin huolissasi taloyhtiöiden demokratiasta, niin voin kertoa, että taloyhtiössä valtaa käyttää yhtiökokous, joka valitsee demokraattisella päätöksellä toimeenpanovaltaa käyttävän hallituksen. Taloyhtiön toimitusjohtaja on isännöitsijä, joka panee käytännössä toimeen hallituksen päätökset. Jos taloyhtiön nimissä tehdään virallisia päätöksiä, ne on ensin käsitelty hallituksessa, ja paperin allekirjoittaa pääsääntöisesti isännöitsijä, joskus myös hallituksen jäsenet yhtiöjärjestyksen määräämällä tavalla.

Jos joku asukas on asioista eri mieltä, hänellä on siihen oikeus, koska tämä ei ole Neuvostoliitto, vaikka täällä nyt yritetäänkin kieltää eri mieltä oleminen. Mutta siitä huolimatta hallitus toimii sille annetuilla valtuuksilla aina seuraavaan yhtiökokoukseen asti.

Helsingin kaupunki on lähettänyt taloyhtiöille eli kiinteistönomistajille tiedotteen muistutuksen tekomahdollisuudesta, ja jokainen taloyhtiö on ottanut siihen kantaa omista lähtökohdistaan yhtiöjärjestyksen määräämällä tavalla. Ja ole huoletta: kaikki löytyy takuuvarmasti pöytäkirjoista.

Mistä muuten tiedät, mitä mieltä Mechelininkadun kaikkien taloyhtiöiden kaikki asukkaat ovat katusuunnitelmasta?