Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

F&F

/ #12645 Oletetaanpa että…

04.05.2013 18:56

Mitä jos Suomessa vakinaisesti asuvat, alle 1 % marginaalisena vähemmistönä olevat venäläiset ryhtyisivät väittämään olevansa täällä syrjittyjä, koska heillä ei ole oikeutta päättää itse omista asioistaan ja sen tähden alkaisivat kovaäänisesti vaatimaan itselleen sisäistä hallinnollista oikeutta (itsehallinto-oikeutta) jossa heidän itsemääräämisoikeutensa toteutuisi?

Heille ei siis riittäisi se että he ovat yhdenvertaisia lain edessä, että heillä on samat perusoikeudet kuin kantaväestölläkin, ja että he vakinaisesti Suomessa asuvina saavat äänestää kunnallisvaaleissa ja valita asuinpaikkansa. Ei, vaan tasa-arvoon” vedoten he väittäisivät joutuneensa ”syrjityiksi” ja vaativansa omaa hallinnollista itsemääräämisoikeutta.

Tätä ennen olisi tämän vähemmistöryhmän etuja ajavien yhdistysten toimesta tehty paljon työtä ja huolellisia esivalmisteluja; luotu hyvä strategia ja kehitelty monenlaista taktiikkaa, jotta asia saataisiin läpi: Ei muuta kuin vain kova propagandarummutus päälle, minkä rinnalle vielä laukaistaisiin näyttävä kampanja, joka saisi mediankin liikkeelle, niin eiköhän tuo tavoite saavutettaisi… Hyvältä kuulostavan asian taakse saataisiin kuin saataisiinkin yllättävän paljon kannatusta, olisihan kyse sentään ”tasa-arvosta”! Keneltä suomalaiselta se nyt olisi pois, jos Suomessa vakinaisesti asuva pieni venäläisvähemmistö saisi oikeuden päättää itse omista asioistaan? Ja ketä se nyt haittaisi, jos laki antaisi tälle vähemmistölle samaan syssyyn myös oikeuden ”adoptoida” itselleen asuinkohteekseen pienen itsehallinnollisen maakunnan?

Ne jotka tällaista uutta lakia vastustaisivat, ja suhtautuisivat kriittisesti tai huolestuneesti vähemmistövenäläisiin, leimattaisiin suvaitsemattomiksi, venäläisfoobikoiksi tai vihapuheisiin syyllistyjiksi, tai vanhakantaisesti ajatteleviksi ihmispoloisiksi, joista aika on ajanut ohitse. Vähemmistövenäläisethän ovat ihan normaaleja ihmisiä, joten heidät tulee hyväksyä ja heidän on saatava toteuttaa täällä oman kulttuurinsa mukaisia tapojansa, jota varten heidän olisi saatava itse päättää omista asioistaan ”tasa-arvoisen itsemääräämisoikeuden” mahdollistavan lain kautta.

Tämän seurauksena suomalaisen kantaväestön keskuudessa laitettaisiin liikkeelle nettiadressi, jolla lähdettäisiin puolustamaan valtaväestön kantaa asiassa, joka lähtisi siitä ajatuksesta, että nykyinen voimassaoleva valtion aluehallintolaki ei kaipaa mitään muutosta.