Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #21840 Re: Re: Re: Re: Tutkimuksen ongelmista

02.10.2013 14:47

#21819: - Re: Re: Re: Tutkimuksen ongelmista

"...kannattaa aina suhtautua tieteellisiin tai virallisiin vakuutteluihin pienellä varauksella, ja ainakin miettiä, etsiikö joku kyseisellä tutkimustuloksella omaa etuaan. Eräs karkeimmista esimerkeistä nykyajalta lienee New Yorkin viranomaisten vakuuttelu, että Manhattanin ilma oli vaaratonta hengitettäväksi 911-iskujen jälkeisinä päivinä. "

On viisasta pitää perusteellisen tieteellisen diskurssin tulokset ja tilannetta epätoivoisesti hallinnassa pitämään pyrkivien viranomaisten suustaan päästämät häteselitykset.

""Homofobia" vaikuttaa huonolta termiltä tässä yhteydessä, sillä joskin varmasti sellainenkin fobia on olemassa, homovastaisuus harvemmin on seurausta fobian kaltaisesta pelosta. "

Homofobia ei ole virallinen lääketieteellinen termi. Se synonyymi on homokammo, vrt klaustrofobia ja suljetun paikan kammo. Homofobiassa on todella voimakasta outouden ja vastenmielisyyden tunnetta. Se sitten ilmenee sitten homojen tunteenomaisena kammoamisena ja vastustuksena, johon järkisyillä on vaikea vaikuttaa. Syyt ovat todella toisaalta opitussa ja toisaalta siinä, ettei oikeasti tiedetä eikä tunneta ilmiötä ja ihmisiä. Rasismilla on osin samanlaisia kytköksiä - "Kuka pelkää mustaa miestä...?" Tyypillisesti miehillä siihen liittyy myös pelko siitä, että joku saattaisi tämän kammoisen liittää jotenkin homouteen. Sen takia on esiinnyttävä mahdollisimman "ei-homomaisesti" ja homoihin eksplisiittisesti vihamielisesti suhtautuen.

Tutkimuksen mukaan (en nyt osaa sulle linkkiä laittaa...) suhtautumista homoseksuaalisuuten oli kartoitettu ymmärtääksení mielipiteiden perusteella. Jos tietyt alueet aivoissa ilmaisevat kiihoitusta, ne tekevät sen riippumatta siitä, onko kyse avoimesta vai peitetystä kiihotuksen kohteesta. Mitä aivojen defenssialueella samaan aikaan tapahtui, siitä minulla ei ole tietoa.

Peeässäsi raskauden pelosta on toki kiinnostava, mutta aika epätodennäköinen selitys esimerkiksi varhaismurkkuikäiselle homopojalle, joka ei tosiaankaan kovasti näitä lapsiasioita pohdi, kuten ei vastaavanikäiset heteropohjatkaan.