Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #26646 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

03.01.2014 19:57

#26644: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Hieman tarkennusta, joka muuttaa koko lailla tuon Israel-propagandan informaatioarvoa:

Vuonna 1993 perustettiin Oslon sopimuksella palestiinalaishallinto (Palestinian National Authority; PNA tai PA). Palestiinalaishallintoa pidetään palestiinalaisten edustajana kansainvälisissä yhteyksissä.

Maantieteellisesti palestiinalaishallinnossa on kaksi aluetta,Gazan alue ja Länsirannan alue. Alueet ovat joko kokonaan palestiinalaishallinnon kontrollissa, osittain palestiinalaisen hallinnossa ja Israelin armeijan kontrolloimana tai täysin Israelin hallussa. Israelilaisten uudet siirtokunnat ovat työntyneet syvälle palestiinalaisten hallitsemaa aluetta.

Ongelmaksi on osoittautunut, että toisaalta Israel ei ole pidättäytynyt alueiden asuttamisesta ja toistaalta Hamas (joka ei ollut sopimuksen osapuoli, vaan Fatafin Arafat) ei ole pidättäytynyt pommi- ja raketti-iskuista.

YK:ssa palestiinalaishallinnolla on tarkkailijan asema. Palestiinalaishallinto on myös edustettuna Arabiliitossa ja Kansainvälisessä olympiakomiteassa.

Palestiinan kansallisneuvosto, maanpaossa oleva palestiinalaisten parlamentti, julisti 15. marraskuuta 1988 Palestiinan valtion perustetuksi. Palestiinan itsenäisyyden on tunnustanut 114 valtiota. Useimmat niistä tunnustavat Palestiinan rajoiksi vuoden 1967 sotaa edeltävät alueet.