Tahdonvastaiset huostaanotot ja lainvastaisesti huostaanotot

keijo honkala
ylihärmä

/ #9 Diagnoosi

21.04.2008 13:49

Mikään lapsella todettu sairaus tai muu "diagnoosi", ei ole lain mukaan pätevä ja asianmukainen syy, kiireellisiin, pakkohuostaaottoihn. Lain mukaan kunnan tulee edes auttaa lapsiperheitä riittävin tukitoimin, ennen kuin ns. "automaattisia" ja kirjaimellisesti "hosuttuja" huostaanottoja, edes harkitaan. Todellisuudessa tätä "harkintaa" löytyy, liian harvoin, eikä sitä löydy "epäpätevän" sosiaalityöntekijän, opeista ollankaan.

Lastensuojelun määrärahat tulisi suunnata, ennalta ehkäisyyn, hyvissä ajoin, supistamalla "epä" päteviä sosiaalityöntekijöiä tai näiden "uudelleen" kouluttamiseen. Sekä lapsiperheiden tukemiseen, jo hyvissä ajoin, ennen kuin sanalla "huostaaotto" edes uhkaillaan.

Ammattinsa osaava sosiaalityöntekijä, ei edes harkitse huostaanottoa. Tähän on kyllä muitakin ratkaisuja olemassa. Toki huostaanottoja on ja tulee taphtumaan "todellisesta" syystä, mutta huostaanotto, ei saa olla pysyvä ja lasten biologisille vanhemmille "anteeksi" antamaton teko. Loppujen lopuksi huostaanoton maksaa LAPSI, omalla viaottomalla "sielullaan.

Huostaanoton tule olla aina ja vain aina, jos sihen on ryhdytty, vain väliaikainen ratkaisu, joka tulee purkaa välittömästi, jos huostaaoton tarveta ei enää ole. Näin sanoo LAKI.