Huumori on kiellettävä

juuso Virta
rauma

/ #6 Hyvin lohkastu

27.04.2008 17:01

Sana huumori on lähtöisin Antiikin Kreikasta. Erään lääketieteen teorian mukaan neljän ruumiinnesteen (huumorin) tulisi olla tasapainossa.


Näen sieluni silmin miten kuiva ja aneeminen tämä maailma olisi jos huumoria ei olisi.

Et voi olla tosissas tämän adressin kanssa!...................Tämä adressihan on huumoria:D

Huumori piristää päiväämme, mutta sillä on myös sosiaalisia ja fyysisiä hyötyjä:

Sosiaaliset: Nauraminen tuo ihmiset yhteen. Se osoittaa toiselle ettei ole vaarallinen. Huumori edesauttaa kaikessa muusa elämässä tapahtuvassa. Ei moni nainen/mies lankea varmaan semmoiseen henkilöön, joka on täysi lahna. Ei mitään huumorintajua. Ei yritä piristää päivää, jos on surullinen. Miten monet ongelmat olisikaan saatua ratkaistua huumorilla. Viha syntyy tällaisesta kuivuudesta. Ja viha ei ole koskaan hyvä asia. Huumori onkin hyväksi koettu tapa käsitellä pelkoja ja ahdistavia asioita. Vaikeissa oloissa huumori on usein tärkeä selvitymiskeino. Huumorin avulla selvitään stressaavista tilanteista ja toisaalta lujitetaan tietyn ihmisyhteisön yhteishenkeä.

Ja näin ajatusleikkinä: Olet kuolemansairas. Sinulla ei ole ketään läheistä, joka pitäisi sinulle seuraa viimeisinä hetkinäsi. Ainut ihminen, jota sairaalassa näet on lääkäri. Hän kertoo, että sinulla on vain viikko elinaikaa.
Haluaistko että lääkäri olisi:

A. Lääkäri, joka kertoo kylmät faktat täysin lakonisesti, eikä sano mitään muuta. Ei yritä piristää oloasi mitenkään tai saada päivääsi paremmaksi?

B. Lääkäri jolla on huumorintajua. Hän kertoo diagnoosin sinulle ja sen jälkeen lohkaisee jonkin hyvän tarinan, joka saa sinut iloselle mielelle. Hän saa sinut ottamaan tilanteen huumorlla. "kyllähän mä kuolen, mut päsenpähä pois täältä ja kurkkimaan henkenä sovituskoppeihin.hehehehh"



Fyysiset:
Nauraminen parantaa verenkiertoa, rentouttaa kasvojen lihaksia. Saa paremmalle mielelle.


KOKEILE NAURAMISTA JA KERRO MITEN PAHA OLO SIITÄ TULEE!