Maunulan bussilinjaa 62 ei saa lopettaa


Vieras

/ #10

11.02.2014 08:46

Nyt on suuunta väärä! Maunulassa ja seudulla, etenkin viikonloppuna, on väen vaikea pästä sujuvasti kaupungille. Kaikki eivät asu pääreittien varrella. Vanhemmalle väelle -ainakin osalle- heikon tasapainon sekä peruskunnon vuoksi on tuskan takana liukkailla kaduilla ja pitkän (200 metriäkin puuskututtaa) kävelymatkan takaa vaikeus saavuttaa bussia. Liikkumaton ihminen kotiin passattuna on suuri kuluerä kaupungille ja toisten avun varassa. Kun omaiset eivät asu likellä, loppuu vähäinenkin liikkuminen, kun bussilinjoja vähennetään. Puolipitkä reittibussi sopii tällaiseen tarpeeseen, joka 30.s minuutti kulkevana se saa ihmiset tapaaamaan tuttujaan ja mahdollistaa omaehtoisen asioitten hoidon.
Seudulla elää koko ajan toive saada joko linja 22 kulkemaan joka päivä tai että linjat 62 ja 22 sulautettaisiin toisiinsa kulkemaan joka päivä. Suuri osa seudun bussinkäyttäjistä kaipaavat turvallista liikkumista.
Kun uudet talot aletaan rakentaa, asukasmäärä lisääntyy huomattavasti, liikkumistarvetta tulee lisäämään myös paranevat palvelut alueella. Maunula - Pirkkola - Metsälä - Länsipakila -alueella asuu varsin paljon ikääntyneitä tai varhaisvanhuksia. Miksi heiltä leikataan kulkemismahdollisuuksia, kun kulut tulevat toisille momenteille ja vielä moninkertaisena?
Olisiko päättäjien näissä bussiasioissa hyvä kysyä alueen ja sen asukkaat tuntevilta ihmisiltä, mitä olisi järkevä tehdä sekä kuinka pitkäkestoinen ja säästävä ratkaisu voisi olla päinvastainen eli matkustusmahdollisuuksia lisäävä bussilinjoitus!!!!