Porin käytettävä Satamaidon maitoa!

Marko Y

/ #100 Heikkoa perustelua !!!

29.08.2011 07:37

Aika luokatonta touhua. Perusteluna 35.000 ja loppu kaneetina " että eikös se ole sama kun maitoa saadaan". Jos jokainen Porilainen toimii samalla tavalla niin ei jäisi paljon veroeuroja. Uskomatonta röyhkeyttä johtavalta virkamieheltä. Itse voisin mm. vaimon kanssa muuttaa vakituiseksi asujaksi mökkikuntaan ja maksaa veroni sinne. Jos kymmen ihmistä toimii samalla tavalla kaupunki häviää yli 35.000 vuodessa. Porin palveluliikelaitokselle voidaan tässä tapauksessa vain todeta, että eikös se ole sama mihin veronsa maksaa, kun ne maksaa. Valio ei maksaa verojaan Poriin. Vero tulot Mioljoonana litran tuottamisesta Satakunnassa tuottaa todennäköisesti jo riittässti kattaakseen 35.000 €.

Päätöksen mielekkyyttä voidaan myös ihmetellä ilmastollisilla syillä. Ennen maito tuli lähempää, nyt se raahataan kummipyörillä kauempaa ja päästöjä syntyy. Loppu kädessä kuluttaja maksaa kasvaneet päästöt. ilmeisti päättävä virkamies haluaa lähilehmistä eroon. Satamaito ehkä joutuu luopumaan kolmen ihmisen palkaamisesta ja muitakin välillisiä tappioita alihankinta ketjussa tapahtuu. Loppu peleissa kaiken maksaa kunta ja sen asukkaat. Ehkä me emme Porissa tarvitse "lähityöntekijää".

Virkamiehillä on oikeus ja VELVOLLISUUS hoitaa edustamiensa ihmisten, tässä tapauksessa kuntalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Kehtaattekin puolustaa, että hankintalaki ei anna eväitä suosia paikallisuusta. Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Laki antaa mahdollisuuden hannkkia kokonaisedullisimman tuotteen tai palvelun. Useat kunnat pisteyttävät hankintansa ja tekevät kokonaisedullisimmman hankinnan. Pisteytys perusteina voi olla työllistyminen, ilmastonäkökannat, ympäristö aspekti. Omissa tarjouksissa on tullut monasti turpaan pisteytksen kautta, joka epäsuorasti suosii paikallisuutta. Kunta pysyy tekemään pisteytyksen oman tarpeensa mukaan. No pisteytyksen tekeminen vaatii tietysti töitä ja laki ei pakota siihen. Toisaalta oma-aloittellisuus on sallittua.