Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin

kahden lääkärin loukku auki

/ #131 Re: Re: Re: Muutoksenhakulautakuntien riippumattomuus

17.12.2014 09:25

#90: - Re: Re: Muutoksenhakulautakuntien riippumattomuus 



Perustuslain takaamilla ihmisoikeuksilla ja oikeusturvalla on hintansa. Yllä olevassa artikkelissä stm:n vakuutusjohtaja ylijohtaja Outi Antilan arvio. Koskien työtapaturmia ja ammattitauteja.

Sitten eteenpäin.

Nythän eduskunta käsittelee tähän adressin aiheeseen liittyen, ellei ole jo käsitellyt vakuutusoikeuslain "uudistamista". Keiden lausuntoja on lakiluonnosvaiheessa kuultu? Entä keiden lausuntoja huomioidaan, kun hallituksen esitys viimeistellään?

Eikä tässä kaikki.

Keitä kuullaan eduskunnan valiokuntavaiheissa? Keiden lausumilla on painoarvoa? Milloin valiokuntavaiheen lausumiset tulevat julkisiksi.

Tässä tietopaketti kuulemisista koskien vakuutuslääkärijäsenen lausumien 80 vuoden salaamissäänöstä:

HE 12/2006 + Avoin muistio vakuutusoikeudesta

Sitten tuoretta tietoa vakuutusoikeuslain tilanteesta eduskunnasta. Marraskuu 2014. Lisäseurantaa kannattaa suorittaa eduskunnan nettisivustoilta. Ja nostaa esiin eri sosiaalisen median kanavilla.

> <


Milloin asiantuntijalausuntoja voi eduskunnasta pyytää:

Hei,
pyydätte alla olevassa viestissänne avoimesti saataville vakuutusoikeuslakia (HE 104/2014 vp) koskevat asiantuntijalausunnot. Eduskunnan toiminnan ja valiokunnan asiakirjojen julkisuudesta säädetään perustuslain 50 §:ssä ja eduskunnan työjärjestyksen 43 a §:ssä. Eduskunnan työjärjestyksen 43 a §:n 1 momentin mukaan asian käsittelyasiakirjat tulevat julkisiksi, kun asia on valiokunnassa loppuun käsitelty.

Kyseessä olevan hallituksen esityksen käsittely on lakivaliokunnassa vielä kesken, joten em. säännöksiin perusten valiokunnan saamat asiantuntijalausunnot eivät ole vielä julkisia.

Ystävällisin terveisin,
Marja Tuokila
valiokuntaneuvos


> <

- annetut lausunnot eivät tule jostain julkisiksi automaattisesti.
- suullisesti valiokunnassa annettuja lausuntoja ei litteroida mukaan.
- lausuntoja kannattaa verrata myös ministeriövaiheessa annettuihin. Esim. Hare-rekisteristä.
- lopun linkistä, hyvää tilannekatsausta vakuutusoikeuden tilanteisiin, vuosina 2006-2014

> <

Vain yhdessä toimien voimme olla, härskiä maan tapaa vastaan, enemmän.

Vaikka koko kuvaa tuntemattomalle tilanne saattaa vaikuttaa sekavalta, niin se ei haittaa. Tässä muutamia avainsanoja avoimeen internetiin:

konsensus
korporatismi

Mitä isompi joukko meitä suomalaisia ymmärtää näiden kahden sanan välisen eron, niin sitä selkeämpiä parannuksia alamme saada Suomessakin yhteistyöllä aikaiseksi.

Sillä kaikki se, mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta, niin sitä ei ole olemassa. Ja se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

Joten toivotaan, että positiivinen nyt saa riittää - henki/tietoisuus meidän suomalaisten keskuudessa kasvaa huikealla vauhdilla. Vain sitä kautta Suomessa pahasti kesken jääneet pohjoismaiseen oikeusvaltioon ja demokratiaan johtavat prosessit; voidaan saada vietyä loppuun asti. Ennen kuin Suomi täyttää 100-vuotta.