Seppo Lehdon tuomion korjaus ja oikeiden rikosten tuomioiden tarkistus

Kimmo Koljonen
Lahti

/ #3

01.07.2009 22:31

Veikkaisin, että suurin osa suomalaisita, jotka ovat Lehdon Youtube-videoihin törmänneet, pitivät sitä vitsinä tai hyvänä huumorina.
Tuomio takasi Seppo Lehdolle marttyyrin aseman.

Vaikka tuomio tuli aiheesta (mikäli Seppo Lehto teki blogeja toisten nimissä), tuomio oli kohtuuton yleiseen käytäntöön verrattuna.

Samaan aikaan, kun poliittisesti (eli Suomen Perustuslain vastaisesti) toimiva syyttäjä painosti Seppo Lehdolle 2 vuotta 4 kuukautta vankeutta, Joensuussa tuomittiin henkilö 1v 3kk vankeuteen (muistaakseni) 8:sta tapon yrityksestä ja lukuisista pahoinpitelyista.

Joensuussa tekijä päästettiin vapaaksi ja ainoa syy, miksi tapaus tuli julki (uutiskynnys ylittyi), oli että ko. henkilö puukotti ensimmäistä vastaantulijaa. Ei sen takia että puukotti, vaan sen takia että kyseessä oli mustaihoinen henkilö.

En niinkään vastusta Seppo Lehdon tuomiota, vaan sitä että valtakunnansyyttäjänvirasto ei ole enää Suomen perustuslaissa määritelty esivalta. Kyseessä on muitakin toimia, kuin tämä oikeusjuttu, etenkin Mika Illmanin ja Jorma Kalskeen esille tuoma toiminta.