Big Brother 2009 pois ruudusta!

Anita Ojala
Kuhmoinen

/ #13 Vakava juttu

16.09.2009 13:00

En omista televisiota enkä ole katsonut ainoatakaan jaksoa BB-ohjelmasta, mutta olen kuullut ohjelmasta ystäviltäni ja lukenut muusta mediasta.

Suomen uskovien tulisi rohkeammin vastustaa tämänkaltaisen henkisen saasteen leviämistä. Kansankirkon johdonkin tulisi joskus uskaltaa korottaa ääntänsä. Mutta se on tunnetusti niin lepsua ja varovaista, ettei puutu asioihin kannatuksen menettämisen pelossa. Tältä ainakin vaikuttaa.

Aikuiset ovat itse vastuussa mitä katsovat, mutta vastuu lapsista ja nuorista on aikuisilla. Nuoriso ei osaa varjella itseään vahingollisilta ohjelmilta, ja luokanopettajana tiedän, että on suuri joukko vanhempia, jotka eivät jaksa eivätkä ymmärrä kontrolloida lastensa katsomisia. On silkkaa puppua ja psykologista ymmärtämättömyyttä väittää, ettei tällaisten ohjelmien katsomisella ole mitään vaikutusta.

Uskovien tulisi nyt yhdessä tuumin aloittaa rukouskampanja BB:n ja muidenkin ala-arvoisten ohjelmien poistumiseksi. Kuka aloittaisi?

Ohjelman tekijät joutuvat aikanaan vastuuseen tekemisistään, niinkuin me kaikki, sillä Jumala on oikeudenmukainen. Me kaikki joudumme Hänen edessään vastuuseen kaikista teoistamme, sanoistamme ja ajatuksistammekin. Niistä, jotka houkuttelevat lapsia tavalla tai toisella väärille teille, Jeesus on sanonut hyvin vakavat sanat.