Vetoomus Betaniankadun päiväkodin puolesta

Suvi Pukero
Adressin tekijä

/ #1 Seuraavaksi opetuslautakunnan lausunto

28.01.2010 18:39

Lakkautusesitys palautettiin lausunnon pyytämistä varten
Turun päiväkotien kohtalo jäi auki

Turun Sanomat 28.1 2010 08:12:37

Turun peruspalvelulautakunta ei vielä tehnyt ratkaisua virkamiesten esittämästä viiden päiväkodin lakkauttamisesta. Lautakunta päätti palauttaa päivähoidon toimitiloja koskevan esityksen ja pyytää siitä opetuslautakunnan lausunnon.

Peruspalvelulautakunta jatkaa asian käsittelyä saatuaan haluamansa lausunnon. Jos alkuperäinen ehdotus toteutuu, se vähentää kaupungin päiväkotipaikkojen määrää noin 200:lla.

Ensi elokuussa on tarkoitus lakkauttaa esityksessä mainitut Inspehtorinkadun, Kotkankadun, Kämnerinpolun, Betaniankadun ja Jäkärlän Puistokadun päiväkodit.

Käytännössä kaupunki irtisanoisi päiväkotien vuokrasopimukset. On mahdollista, että kaupungin toiminnan lakattua samoihin tiloihin perustetaan yksityinen päiväkoti. Esimerkiksi Kotkankadulla jatkanee yksityinen hoitopalvelujen tuottaja, jos tarha päätetään lopettaa.

Betaniankatu 1A:n, 1B:n ja 2:n lakkauttamista perustellaan sillä, että alueen muista päiväkodeista löytyy paikkoja lopetettavan päiväkodin asiakkaille.

Päiväkotien alasajot vähentäisivät kaupungin päiväkotien työvoimatarvetta 25 henkilötyövuoden verran. Ketään ei irtisanottaisi, mutta tilapäisiä työsuhteita ei jatkettaisi. Kaupunki laskee säästävänsä vuokratilojen irtisanomisilla 390 000 euroa vuodessa.

MATTI ARVAJA