Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Tiitinen
Vieras

/ #100 Mietitäänpä...

22.10.2010 21:20

Suurin osa ihmisistä pitää tänäpäivänä koiraa karvallisena lapsena, hyvin pieni osa koirista saa nykyään elää VAIN KOIRANA. Koira elää tässä ja nyt aika muodossa, ei menneessä tai tulevassa. Lähes tulkoon kaikki ongelmat (haukkuminen, murina, hyökkäily, eroahdistus yms yms...) johtuu omistajasta itsestään, koirat peilaavat ihmistä ja sen energiaa, eivät ne huvikseen hauku tai tee mitään ihmisen mielestä häiritseviä asioita.
Jokaisen ihmisen pitäisikin koiraa hankittaessa ottaa huomioon oma energia taso, onko nopea liikkeissään, äkkipikainen, liikunnallinen yms. tällaiselle ihmiselle, ei välttämättä ole paras vaihtoehto esim mastiffeihin lukeutuva rauhallinen koira ja päinvastoin. Jos taas rauhallinen ja kotioloissa viihtyvä ihminen ottaa koirakseen esim. työkoiriin lukeutuvan koiran, niin suurempi riski on "käytös ongelmille" kuin jos ottaisi omaa energiatasoaan vastaavan koiran. Mielestäni liian usein koira otetaan sen ulkonäön ja hinnan takia, kannattavempaa olisi miettiä sen alkuperäistä käyttötarkoitusta ja pystyykö toteuttamaan sitä vaikka sitten soveltavasti.
Terrierit luokitellaan pahimpiin räyhääjiin, onko ihme kun rottakoira joka on kehitetty tuhoamaan tuhoeläimiä ja sillä on nopeat reflexit joka suhteessa, osoittautuukin "ongelma käyttäytyjäksi" koska on vain ns. seurakoiran virkaa toteuttamassa. Terrieri ei ole mikään seura- ja sylikoira, vaan tarvitsee lähestulkoon poikkeuksetta jatkuvaa seurantaa mitä sen mielessä milloinkin liikkuu ja paljon aivotyöskentelyä sekä tietysti liikuntaa, sohvaperuna se ei ole, ja vaikka pieni onkin, niin silti maan pinnalla pitäisi pysyä eikä omistajan sylissä.

Joten, miettikääpä ongelmia, joita koirillanne on ja miettikää miten itse reagoitte / käyttäydytte "ongelma" hetkellä ja vielä enemmän, miten käyttäydytte juuri ennen ongelmaa. Jos koira haukkuu ja alat sille huutamaan tai räjäämään, niin sehän vain innostuu ja olettaa asian jopa niin, että sai sinut mukaan omaan haukkumiseensa. Jos et kiinnitä mitään huomiota koiran haukkumiseen, huom! ei edes ajatusta mielessä "että olisi nyt jo hiljaa tai pää kiinni!". Pelkkä ajattelu tuottaa energiaa, jonka koira ja mikä tahansa muukin eläin aistii. Rauhallisuus ja tyyneys ovat valttia ja monen ongelman avain. Se miten voit olla rauhallinen ja tyyni koiran louskuttaessa leukojaan korvasi juuressa, on sekin vain harjoittelua vaativa juttu, kun osaat itse pysyä rauhallisena ja varmana, niin olet parhaimmillasi kouluttamaan koiraasi.

Tätä Cesar yrittää meille ihmisille opettaa...