Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.05.2010 11:51


Marja-Liisa Vikholm
Vantaa

#2 Cesar Millan

08.05.2010 21:45

Suosittelen lukemaan Cesar Millanin kirjat ennenkuin tuomitsette!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.05.2010 16:03


Mirka Helin
Kauniainen

#4 Haukutaan väärää puuta

14.05.2010 11:05

Katsokaa hyvät ihmiset Cesarin ohjelma ja lukekaa kirjat niin huomaatte että adressissa haukutaan aivan syyttä suotta Cesaria.
Väitteet adressissa on vallan perättömiä. Miksi kukaan viitsii tuomita ihmistä jolle koirien hyvinvointi on elämäntehtävä???????
Vaihtakaa kanavaa siksi aikaa kun ohjelma tulee jos se kerran ärsyttää noin kovin ja antakaa me cesar fanit katsomme ohjelmaa ja otamme neuvoja loistavalta koirankorjaajalta joka painottaa hyvää laumanjohtajuutta joka meillä monella suomalaisella on oman koiran kanssa hakusessa :D
Liikunta, kuri ja hellyys siinä myös sinulle miettimistä saako oma koirasi tarpeeksi liikuntaa jota se tarvitsee onko koiralla rajat eli tietty kuri vai pallottaako koirasi sinua kun tennispalloa ja muistatko palkita eli antaa hellyyttä koirallesi silloin kun siihen on aihetta vai ruokitko hellyydellä väärään aikaan ja palkitset koiran väärin käyttäytymistä?????
Näin minä olen ohjelmasta itse asian ymmärtänyt ja sitä koiralleni soveltanut. Eikä koira rieku ja rääky kylillä eikä rähise muille koirille eikä vedä. Ja pienintäkään väkivaltaa ei käytössä ole ollut vaan pelkästään cesarin ohjenuora :D :D
Elina Lahdenperä
Seinäjoki

#5 Cesar Millan

16.05.2010 23:13

Karvathan tässä nousee pystyyn! Maailma on mennyt sellaiseksi, että koirille tulisi ostaa lastenrattaat jossa sitä "lenkitettäisiin" puistossa, tavattaisiin vaaleanpunaisilla hattarapilvillä toisia yhtä "mahtavia" ja "oikeuden mukaisia" koirien äitejä/isejä karvaisine vauvoineen.
Hyvä isä siunaa! Koira on koira. Raaempaa meininkiä on luonnossa, susilaumassa. Omega susi on aina se jota nälvitään, revitään, nipistellään ja se saa viimmeisenä syödäkseen. On koiralle reilua, että me pidämme sitä alimpana laumassa, koiralla on laumaeläimen psyyke, se on joko johtaja tai omega. Ei ole välimaastoa, sellaista jossa se voisi olla ihmislapsi, eivät osaa puhua ihmisten kieltä. Mieti kuinka rankkaa olisi olla sellaisessa työyhteisössä johtajana jossa kukaan ei osaa kommunikoida kanssasi ja missä sinulle on lyöty sitä varten koko vastuu harteillesi. On erittäin vastuutonta ja väärin lyödä tällainen myllynkivi koiran kaulaan!

Cesar Millan ei ole KOIRANKOULUTTAJA vaan KOIRAPSYKOLOGI, siitä hän sanoo jokaisessa jaksossaan. Koirapsykologia ei ole temppujen opettamista. Cesar ei käytä väkivaltaa koiriin vaan koskettaa koiraa, niinkuin sudet susilaumassa. Ei sudet opeta toisiaan istumaan, antamaan tassua ja menemään maahan! Sellainen on meitä ihmistä varten! Ja Amerikan eläinsuojelulaki EI kiellä sähköpantoja eikä piikkipantoja, se kannattaa varmaankin ottaa huomioon. Siellä se on ihan joka päiväistä.

Yhdyn edellisiin kommentoijiin! Katsokaa Cesarin ohjelmia avoimin mielin, älkää ajatelko ärsyttääkö ihmisen persoona sinua, vaan sitä kuinka hän toimii. Tutkikaa sen jälkeen kuinka koirat keskenään selvittävät välinsä ja kuinka ne toimivat keskenään. Se keskinäinen toimiminen ei tarvitse turhia sanoja väliinsä, kaikki tapahtuu ääntelemällä ja koskettamalla. Oma koirani ei ole milläänlailla vinoutunut ja olen myöskin soveltanut Cesar Millanin käyttämiä menetelmiä. Omaan suuhuni ei sovi esim. Victoria Stillwellin opetukset.

Maailmassa on niin paljon mielipiteitä, kuin on ihmisiäkin ja siksi olisi väärin, että tietyltä ihmisjoukolta vietäisiin mahdollisuus olla jotain mieltä!

Victoria Stillwellin ohjelmia saa katsoa LIV kanavalta.
Saara Sormunen
Jyväskylä

#6

17.05.2010 17:52

Cesar Millan tuottaa tarpeetonta kärsimystä koirille jokaisessa ohjelman jaksossa.
Elsa Pohjalainen
Adressin tekijä

#7

17.05.2010 19:39

Myönnän, etten ole lukenut Cesar Millanin kirjoja, mutta en usko niissä neuvottujen metodien poikkeavan ohjelmassa käytetyistä millään lailla. Siispä pysyn mielipiteeni takana.

Tässä vaiheessa jo toivon, ettei keskustelu mene syyttelyksi tai muuten epämiellyttäväksi, vaan pysyy rakentavana ja toisia kunnioitetaan, luetaan jokainen asia johon aikoo kommentoida tarkasti, vääristelemättä muiden sanoja. Tottakai aina sattuu vipoja, voi olla, että tästäkin tekstistä niitä löytyy, toivottavasti ei.

Kuten adressiin lisätyn linkin takaa selviää, Suomessa näytettäviä jaksoja sensuroidaan Suomen lakien mukaisiksi, mikä on hyvä asia. Näin saadaan ohjelmat edes vähän tasokkaammiksi. Siksi rajuimpia metodeja ei ole enää vähään aikaan Suomen telkkareista nähty.

Joku sanoi Cesarin asiakkaiden olevan lopetusuhan alla olevia koiria, enkä kiellä, etteikö niitäkin olisi, koska jokaista jaksoa en ole katsonut (olen silti seurannut sarjaa pidemmän aikaa). Suurin osa niistä koirista, joita jaksoissa olen nähnyt, ovat kuitenkin olleet suht pinillä ongelmilla varustettuja. Ei siis mitään syytä piikille laittaa. Eräästä pitbullista hän sanoi, että se on ollut hänen haastavin tapauksensa, eikä se minusta ollut millään lailla lopetuspiikin arvoinen.

Koira vietiin pitkäksi ajaksi (en muista tarkkaan, ehkä 8vk?) "leirille" opettelemaan koirien käytöstä. Leirillä koira kykeni olemaan normaalisti, mutta kun se palasi omistajien käsiin, ongelma palasi entiselleen. Jaksossa Cesar alisti koiran täysin pakottamalla sen kyljelleen. Jakson lopussa Cesar ympäripyöreästi neuvoi omistajia. Eikö olisi kannattanut kouluttaa omistajat kunnolla ja harjoitella heidän kanssaan tämän sijaan?

Tähän vastapainoksi samana päivänä juuri ennen Cesarin jaksoa tullut Victoria Stillwellin jakso käsitteli melko tarkalleen samaa ongelmaa. Hänellä oli täysin erilaiset metodit, ja tulokset näkyivät kahden viikon päästä aivan mielettömänä muutoksena käytöksessä. Victoria nimenomaan koulutti omistajat sekä pohjusti koiran koulutuksen, josta omistajat itse jatkoivat. Hän opetti koiran (ensin television, myöhemmin oikeiden koirien avulla) ottamaan katsekontaktin ihmiseen aina, kun se näki koiran. Metodi toimi loistavasti, ja pian he ohittivat koirien kanssa toisen koiran aivan vierestä.

Äskeiset kaksi kappaletta tarkoitin vastaukseksi jonkun esittämään ajatukseen siitä, ettei lopetusuhan alla olevan koiran käytöstä pystytä korjaamaan palkitsemalla. Olen siis ehdottomasti erimieltä asiasta.

Sitten mitä ajattelen johtajuudesta ja alistamisesta.

Laumassa täytyy ehdottomasti olla johtaja, eikä se tehtävä todellakaan kuulu koiralle. Tätä mieltä ovat selkeästi myös Cesar sekä Victoria. Johtajuutta ei tarvitse (eikä mielestäni myöskään pidä) selvittää fyysisesti, vaan sen voi tehdä selväksi arkisilla asioilla. Kuka syö ensin? Kuka astuu ovesta ensin? Kuka päättää etenemisen vauhdin? Kuka päättää ketä tervehditään? Kuka päättää milloin tapellaan? Kuka päättää mitä tehdään? Yksinkertaisia pieniä asioita, jotka todellisuudessa ovatkin ihmeen isoja. En muista Cesarin kertaakaan puhuneen ohjelmassa näistä johtajuuteen liittyvistä asioista, pelkästään alistamisesta.

Minun ei ole koskaan tarvinnut kellistää koiraa johtajuuden selvittämiseksi (ja minulla todellakin on ollut käsissäni hyvinkin dominoivia koiria), vaan johtajuus on ratkennut itsestään juuri noilla pienillä asioilla.
Elsa Pohjalainen
Adressin tekijä

#8 Tarkennus adressiin

17.05.2010 20:02

"Uskomaton määrä ongelmakoirien omistajia katsoo kyseistä ohjelmaa toteuttaen siinä käytettyjä koulutusmetodeja omiin koiriinsa. Nämä koirat joutuvat liian usein elämään onnetonta ja väärinymmärrettyä elämää."

Tähän tahdon lisätä tarkennuksen. Esimerkiksi nyt tästä paljon puhuttaneesta alistamisesta johtajuuden ratkaisemiseksi. Ihmiset katsovat ohjelmasta, että ahaa, koira täytyy alistaa. No, he alistavat koiran, mutta jatkavat muuten normaaliin malliin. Eivät huolehdi esim. ruokailujärjestyksestä ja ovista kulkemisista. Johdonmukaisuus puuttuu ja koira menee hämilleen, eikä yhtään ymmärrä, mistä on kyse. Olen siis pohtinut, miksi Cesar ei anna yleisiä ohjeita omistajille, tarkkaile heidän toimintaansa normaalipäivänä ja neuvo heitä toimimaan oikein? Hän kyllä pureutuu oireisiin (tosin ei mielestäni missään muodossa oikein), eikä hoida itse ongelmia.

Kuten sanottu, mielipiteitä on moneksi.
Elina Lahdenperä
Seinäjoki

#9 Cesar Millan

17.05.2010 21:57


"Laumassa täytyy ehdottomasti olla johtaja, eikä se tehtävä todellakaan kuulu koiralle. Tätä mieltä ovat selkeästi myös Cesar sekä Victoria. Johtajuutta ei tarvitse (eikä mielestäni myöskään pidä) selvittää fyysisesti, vaan sen voi tehdä selväksi arkisilla asioilla. Kuka syö ensin? Kuka astuu ovesta ensin? Kuka päättää etenemisen vauhdin? Kuka päättää ketä tervehditään? Kuka päättää milloin tapellaan? Kuka päättää mitä tehdään? Yksinkertaisia pieniä asioita, jotka todellisuudessa ovatkin ihmeen isoja. En muista Cesarin kertaakaan puhuneen ohjelmassa näistä johtajuuteen liittyvistä asioista, pelkästään alistamisesta."

Jos olisit katsonut ohjelmaa hieman tarkemmin olisit saattanut huomata, että juuri samoista asioista puhuu myös Cesar Millan. Kirjassa Laumanjohtaja, käsitellään myöskin samoja asioita. Ihminen menee ovesta aina ensin, ihminen syö aina ensin, ihminen päättää niin suunnan kuin tahdinkin etenemisessä sekä ihminen lopettaa ja aloittaa leikit. Mikäli kaikilla jotka allekirjoittavat adressin olisi oikeasti mielenkiintoa tutkia itse asioita, voisi huomata kuinka samankaltaiset Victorian ja Cesarin opetukset ovat.
tuija sorsa
tampere

#10 CESAR MILAN koiraohjelma!

18.05.2010 16:49

PARAS OHJELMA IKINÄ...tämä Cesar Milanin koiraohjelma...Hän on koirapsykologi ja osaa asiansa todella hienostI!! En pysty ymmärtämään miten joku tällasenkin adressin on kyennyt värkkäämään...Hommat toimii kun Cesar tulee ja ottaa JOHTAJUUDEN ... VIKA ON AINA IHMISEN, jos/kun koira ei tottele tai on holtiton...Ei koiraa pitäis koskaan ottaa hetken mielijohteesta tms...Koira on maailman paras kaveri ja uskottu ja rakas jne.jne. kunhan pysyy noissa Cesarin puhumissa perusasioissa: laumalla pitää olla johtaja, ja johdonmukaisuus...SUOSITTELEN ENNEMMIN TÄTÄ CESAR MILANIN OHJELMAA KAIKILLE JOILLA ON ONGELMIA KOIRIENSA KANSSA...TOIVOTTAVASTI SAAMME JATKOSSAKIN NÄHDÄ CESARIN OHJELMIA JA PALJON ENEMMÄN!!! meitä on hurjan paljon, jotka hänen jutuistaan tykkäämme! eikä hänen "metodeissaan" oo mitään mitä ei vois soveltaa SUOMALAISIIN KOIRIIN!!!!!!!!!! TODELLA HYVÄ TV-OHJELMA...
Mirka Helin
Kauniainen

#11 Vielä täytyy sanoa

23.05.2010 12:27

Tilanteet joissa Cesar on väkisin alistanut koiran kyljelleen on ollut tilanteita missä koira on siis yrittänyt purra Cesaria ja todella hyökännyt agressiivisena kimppuun. Jolloin Cesar on pakottanut koiran maahan ja koira on rauhoittunut. Oletteko huomanneet miten koirat keskenään hoitavat tilanteen eikö tilanne ole aikalailla sama.. Eikä Cesar siinä koiraa vahingoita vaan osaa pitää kiinni juuri oikeasta kohdasta ettei koira pääse häntä puremaan jolloin agressiivinenkin koira rauhoittuu.

Sähköpanta oli viimeviikolla eräässä jaksossa perheellä käytössä mutta Cesar sanoi ettei sitä tarvita ja otti sen pois.
Sähkö- ja piikkipannat ovat siis jenkeissä laillisia johon meidän ei pitäisi kiinnittää huomiota sillä se on heidän lainpäättäjien heiniä. Ei siis Suomalaisten katsojien päätettävissä mitä siellä käytetään tai ei käytetä. Joten jos se ärsyttää että ohjelmassa jotkin perheet ovat pitäneet koirallansa näitä vempaimia tulisi minun mielestäni olla yhteydessä lainpäättäjiin eikä alkaa syyttämään yhtä ihmistä joka mielestäni tekee hyvää työtä koirien kanssa ja toimii täysin lain puitteissa. Sähköpantaa en ole siis Cesarin nähnyt käyttävän mutta piikkipanta on ollut muutamassa käytössä mutta sekin on jätetty pois Cesarin opastuksen jälkeen jolloin koira on rauhoittunut.

Ja mitä omistajien opastukseen tulee niin eikös joka jaksossa Cesar puhu ihmisten kanssa ja on monessa todennut että koira on täydellinen koira mutta omistajalla on ongelmia??? Eikö tämä ole sitä omistajan koulutusta ja neuvomista jos jokin. Kyllä Cesar antaa omistajille neuvoja joka jaksossa ja kouluttaa ihmisiä olemaan koirillensa hyvä johtaja.
Rauhallinen mieli auttaa koiraakin pysymään rauhallisessa mielentilassa. Siinäkö se väkivalta koiria kohtaan on?????

Eikö teitä häiritse se että todella moni ohjelmassa olevista koiranomistajista ei käytä koiriaan lenkillä vaan pitää niitä ainoastaan omalla pihalla. Minä koen sen huomattavasti vakavemmaksi rääkkäykseksi ettei koira pääse lenkille päivittäin. Omistajat eivät anna koirilleen tarvittavaa aktiviteettia jolloin koirat turhautuu ja alkaa ongelmakäyttäytyminen. Cesarin ohjenuora on vieläkin se Liikunta, Kuri ja hellyys. Lähestulkoon joka jaksossa Cesar painoittaa miten tärkeää koiralle on päästä lenkille jokapäivä. Ja vielä mielellään rodunomainen tekeminen olisi kaikista parasta koiralle. Missä siinä näette sen Cesarin väkivallan???? Ja kuri ei vieläkään tarkoita sitä koiranpahoinpitelemistä!

Henkilökohtaisesti en ymmärrä näitä syytöksiä Cesaria kohtaan ja toivonkin että saamme katsoa Cesaria vielä pitkään ja enemmän. Kanavaa vaihtamalla saa toisen ohjelman jos Cesar henkilönä ärsyttää. En minäkään pidä esim. kauniista ja rohkeista mutta vaihdan kanavaa enkä ala haukkumaan ohjelmaa koska tiedän että todella moni siitä pitää. Minulla on kaukosäädin.
Antakaa meidän katsoa ohjelmaa ja vaihtaaka tekin siksi aikaa kanavaa.
Erkku Kottonen
Nummela

#12 Kohteena ei ole ihminen vaan käytetty metodi

25.05.2010 15:42


Cesar Millan ihmisenä ei välttämättä ole pekkaa pahempi, mutta jokaisen katsojan tulisi katsoa ohjelmaa myös koiran kannalta. Se, mitä ihmiset puhuvat ovat toisarvoista. Ohjelmaa pyydetään poistamaan ympäri maapallon TV-kanavilta, siksi että sen käyttämät koulutusmenetelmät mm. vahingoittavat koiria. Lähes kaikissa jaksoissa hän käyttää hirttosilmukkana toimivaa narua koiran kurkulla ja nostaa koiran ilmaan. Kun koira on hetken ollut ilman happea, se lysähtää kyljelleen. Näin tekisi jokainen ihminenkin jos joutuisi kuristettavaksi, onko se siis johtajuuden osoitusta? Johtajuutta voi osoittaa myös koiraan koskematta.

Ja vaikka kuinka kielletään tekemästä samoja asioita kotona, ihmiset tekevät niitä kuitenkin. Kouluttajilta, koiranomistajilta ja eläinlääkäreiltä on tullut kokemuksia, että mm. niskan vauriot ovat lisääntyneet viimeaikoina. Hirttäminen ei ole kouluttamista ja aiheuttaa eläimille tarpeetonta tuskaa, joka on eläinsuojelulain vastaista.

Ohjelmassa on myös hyviä puolia, mutta samoja hyviä asioita, mm. liikunnan lisäämistä ja hellyttäkin, neuvovat asiantuntevat kouluttajat lisäämään myös kotimaassa. He osaavat kouluttaa, eivätkä käytä menetelmiä, jotka ovat vaarallisia eläimille. Menetelmät voivat aiheuttaa myös siirrettyä aggressiota, joka tarkoittaa että eläin siirtää aggression lähimpään kohteeseen, eli ihmiseen, esimerkiksi heti happea saatuaan.

Tätä ohjelmaa ilman Suomikin pärjää oikein hyvin.

Suomen Eläinsuojeluyhdistys on ottanut kantaa asiaan ja viestin lopussa Cesar Millan is a hack - FB ryhmästä poimittu lista linkkejä niille jotka englantia osaavat. Huomaathan, että listalta löytyy esimerkeiksi suuria eläinlääkäreiden yhdistyksiä ja muita arvostettuja tahoja, jotka vastustavat ohjelman esittämistä.


http://www.sey.fi/ajankohtaista/sey_on_pyytanyt_liv-kanavaa_lopettamaan_koirakuiskaaja-ohjelman_lahettamisen.html

Cesar Mllan is a hack:

Cesar Millan has as much business training dogs as a dog has driving a car. His lack of credentials and outdated, harmful training methods should have never brought him to fame. Like a fad diet, he was marketed to America as a quick-fix for animal behavior, requiring no thought or effort. Real dog trainers, behaviorists, and animal experts know that his training strategy is dangerous, both for the animal and for the human handler.


Why Not Cesar's Way?


http://beyondcesarmillan.weebly.com/ (BEYOND CESAR MILLAN)

http://www.4pawsu.com/dogpsychology.htm (The Dog Whisperer Controversy)

http://www.4pawsu.com/cesarfans.htm (The Dog Whisperer: Frequently Asked Questions)

http://www.urbandawgs.com/divided_profession.html (Modern Dog Training vs. Cesar Millan)

http://www.askdryin.com/dominance.php (The Dominance Controversy and Cesar Millan)

http://www.urbandawgs.com/luescher_millan.html (From Andrew Luescher, DVM, Veterinary Behaviorist)

http://www.animalbehavior.net/Visitors/WhatAboutCesarMillan.htm (Reputable Behaviorists and Dog Trainers Speak Out, "Cesar Millan's philosophy is not ours.")

http://companionanimalsolutions.com/blogs/avma-conference-the-controversy/ (Behind the Behavior Blog Archive AVMA Conference: The Controversy)

http://www.lyonsagility.com/Dog%20Whisperer%20Training%20Approach%20More%20Harmful%20Than%20Helpful%20-%20AHA.pdf ('Dog Whisperer' Training Approach More Harmful Than Helpful)

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=950CE3DF1E3EF932A0575BC0A9609C8B63 (New York Times - Pack of Lies)

http://www.4pawsu.com/cesar.htm (Cesar's Way) [A review of Cesar's book]

http://www.livescience.com/animals/091112-dog-training.html (Critics Challenge 'Dog Whisperer' Methods)

http://www.vet.ohio-state.edu/2725.htm (Read More About Cesar Millan)

http://www.vet.ohio-state.edu/2726.htm (Quotes From Experts)





Dog & Wolf Behavior & Behavioral Misconceptions


http://www.nonlineardogs.com/ (Nonlinear Dogs)

http://askdryin.com/blog/tag/aggression-dog-dominance-alpha-cesar-millan-behavior-training/ (New Study Finds Popular “Alpha Dog” Training Techniques Can Cause More Harm Than Good)

http://www.journalvetbehavior.com/article/S1558-7878%2808%2900115-9/abstract (Dominance in domestic dogs—useful construct or bad habit?)

http://www.cleardogtraining.com.au/index.php?view=article&catid=5%3Atraining-articles&id=70%3Athe-alpha-theory-based-on-a-misguided-premise-by-debra-millikin&option=com_content&Itemid=12 (The Alpha Theory: based on a misguided premise - by Debra Millikan)

http://www.wolf.org/wolves/news/iwmag/2008/winter/alphawolf.pdf (Whatever Happened to the Term 'Alpha Wolf'?)

http://www.nonlineardogs.com/100MostSillyPart1-2.html (Myth 10: Dogs live in a dominance hierarchy, with the Alpha dog at the top as the absolute leader.)

http://www.nonlineardogs.com/100MostSillyPart1-3.html (Myth 11: Retake: Dogs live in a dominance hierarchy)

http://www.4pawsu.com/267alphastatus_english.pdf (Alpha Status, Dominance, and Division of Labor in Wolf Packs by L. David Mech)

http://www.upenn.edu/pennnews/article.php?id=1548 (If You’re Aggressive, Your Dog Will Be, Too, Says Veterinary Study at University of Pennsylvania)

http://www.dogwelfarecampaign.org/why-not-dominance.php (Welfare in Dog Training - What′s Wrong with Using ‘Dominance’ to Explain the Behaviour of Dogs?)

http://www.apdt.com/petowners/choose/dominance.aspx (Dominance and Dog Training)

http://sciencecodex.com/using_dominance_to_explain_dog_behavior_is_old_hat (Using 'dominance' to explain dog behavior is old hat)


http://www.animalsandsociety.org/assets/library/205_s15327604jaws07047.pdf (A Fresh Look at the Wolf-Pack Theory of Companion-Animal Dog Social Behavior)

http://www.dogscouts.org/Letting_go_of_Dominance.html (Some Thoughts on letting go of the Dominance Paradigm in Training Dogs)





Punishment & Dominance Based Training Stances


http://www.avma.org/onlnews/javma/feb08/080215l.asp (Veterinary behavior society announces position on punishment)

http://www.apdt.com/about/ps/pdf/PositionStatement.Dominance.pdf (Dominance and Dog Training - Association of Pet Dog Trainers Position Statement)





Training Alternatives & Information


http://web.me.com/support.notation/Site/Dog_Resource_Page_-_Intro.html (Dog +R Resource Page)

http://www.dogstardaily.com/ (Dog Star Daily)

http://www.clickertraining.com/ (Karen Pryor Clicker Training)

http://www.askdryin.com/ (Ask Dr. Yin)

http://www.dogwelfarecampaign.org/ (Welfare in Dog Training)

http://www.apdt.com/ (Association of Pet Dog Trainers)

http://www.shirleychong.com/index.html (The Well-Mannered Dog)

http://www.k9deb.com/ (K9Deb)

http://www.clickersolutions.com/articles/ (Clicker Solutions)

http://www.coape.org/awsn.html (Ask Why? Say NO!)




Other/Misc:


http://www.usatoday.com/life/people/2006-05-05-dog-whisperer_x.htm (Lawsuit due to injury as a result of his methods)

http://www.iaabc.org/articles/dog_whisperer.htm (Concerns about child safety from the International Association of Animal Behavior Consultants)

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=%2Fc%2Fa%2F2006%2F10%2F15%2FCMGPHL9D1N1.DTL (Comparison of Millan to a qualified trainer)





Recommended Books


The Culture Clash by Jean Donaldson
Don't Shoot the Dog! by Karen Pryor
Power of Positive Dog Training by Pat Miller
Clicker Training For Dogs by Karen Pryor
Before and After Getting Your Puppy by Ian Dunbar



Quotes:
"Millan's techniques are almost exclusively based on two techniques: Flooding and positive punishment. In flooding, an animal is exposed to a fear (or aggression) evoking stimulus and prevented from leaving the situation, until it stops reacting. To take a human example: arachnophobia would be treated by locking a person into a closet, releasing hundreds of spiders into that closet, and keeping the door shut until the person stops reacting. The person might be cured by that, but also might be severely disturbed and would have gone through an excessive amount of stress. Flooding has therefore always been considered a risky and cruel method of treatment.

. . . The last episode (compulsive disorder) is particularly unsettling because compulsive disorder is related to an imbalance in neurotransmitter levels or receptors, and is therefore unequivocally a medical condition. Would it be appropriate to treat obsessive compulsive disorder in people with punishment? Or have a layperson go around treating such patients?" -Andrew Luescher, DVM

"Mr. Millan builds his philosophy from a simplistic conception of the dog's ''natural'' pack, controlled by a dominant alpha animal (usually male). In his scheme, that leader is the human, which leads to the conclusion that all behavior problems in dogs derive from the failure of the owner or owners to dominate. (Conveniently, by this logic, if Mr. Millan's intervention doesn't produce lasting results, it is the owner's fault.)

Women are the worst offenders in his world. In one of the outtakes included in the four-DVD set of the first season of ''Dog Whisperer,'' Mr. Millan explains that a woman is ''the only species that is wired different from the rest.'' And a ''woman always applies affection before discipline,'' he says. ''Man applies discipline then affection, so we're more psychological than emotional. All animals follow dominant leaders; they don't follow lovable leaders.''
-Mark Derr, author of ''A Dog's History of America: How Our Best Friend Explored, Conquered and Settled a Continent.''

World-renowned dog trainers, behaviorists and veterinarians had all warned National Geographic that Millan’s methods had the potential for disaster. Below are quotes from noted experts:

“Cesar Millan's methods are based on flooding and punishment. The results, though immediate, will be only transitory. His methods are misguided, outmoded, in some cases dangerous, and often inhumane. You would not want to be a dog under his sphere of influence. The sad thing is that the public does not recognize the error of his ways. My college thinks it is a travesty. We’ve written to National Geographic Channel and told them they have put dog training back 20 years.”
Dr. Nicholas Dodman - Professor and Head, Section of Animal Behavior
Director of Behavior Clinic, Tufts University - Cummings School of Veterinary Medicine

“Practices such as physically confronting aggressive dogs and using of choke collars for fearful dogs are outrageous by even the most diluted dog training standards. A profession that has been making steady gains in its professionalism, technical sophistication and humane standards has been greatly set back. I have long been deeply troubled by the popularity of Mr. Millan as so many will emulate him. To co-opt a word like ‘whispering’ for arcane, violent and technically unsound practice is unconscionable.”
Jean Donaldson, The San Francisco SPCA-Director of The Academy for Dog Trainers

"A number of qualified professionals have voiced concern for the welfare of pet dogs that experience the strong corrections administered by Mr. Millan. My concerns are based on his inappropriateness, inaccurate statements, and complete fabrications of explanations for dog behavior. His ideas, especially those about “dominance”, are completely disconnected from the sciences of ethology and animal learning, which are our best hope for understanding and training our dogs and meeting their behavioral needs. Many of the techniques he encourages the public to try are dangerous, and not good for dogs or our relationships with them ."
Dr. Suzanne Hetts, Certified Applied Animal Behaviorist
Co-owner of Animal Behavior Associates, Inc., Littleton, CO

"Cesar Millan employs outdated methods that are dangerous and inhumane. Using a choke chain and treadmill to treat fear of strangers and dogs is completely inappropriate. Hopefully the National Geographic Channel will listen to the scientific community and discontinue production of The Dog Whisperer."
Vyolet Michaels, CTC (Certified Dog Trainer and Behavior Counselor)
Owner of Urban Dawgs, LLC of Red Bank, NJ

"On his TV show, the main method Millan uses for aggression is aversives (leash jerks, kicks, snaps of the hand against the neck, and restraint, among others) applied non contingently. The aversives are non contingent because they are so frequent that they're not connected to any particular behavior on the part of the dog—the dog gets popped pretty much constantly. This results in a state called learned helplessness, which means the animal hunkers down and tries to do as little as possible. This is what Millan calls "calm submission." It's exactly the same thing you see in a rat in a Skinner box that is subjected to intermittent shocks it can do nothing to avoid. This can happen quite fast, by the way, shall we say in ten minutes? The dangers to the dog are obvious, ranging from chronic stress to exacerbating the aggression, i.e., some dogs fight back when attacked. This latter is the simplest reason that aversives are a bad idea in treating aggression. Even used technically correctly as positive punishment for specific behaviors like growling and snarling, aversives do nothing to change the underlying fear or hostility, so the best you can hope for, in the words of famed vet and behaviorist, Ian Dunbar, is "removing the ticker from the time bomb." Thus such methods substantially increase the risk to humans of getting bitten."
Janis Bradley, Instructor at The San Franciso SPCA Academy for Dog Trainers
Author of the book, "Dogs Bite"

Excerpt of letter from Lisa Laney, Dip. DTBC, CPDT, CBC to National Geographic before airing “The Dog Whisperer”:
“The intended program depicts aversive and abusive training methods - treatment for some serious anxiety and fear based issues - being administered by an individual with no formal education whatsoever in canine behavioral sciences. The "results" that are shown are more than likely not long lasting changes, but the result of learned helplessness, or fatigue, neither of which impact behavior to any significant long term degree - at least not in a good way. For those of us who are pioneering the effort to end the ignorance that drives the cruel treatment administered upon our canine companions, it is disappointing to see that this programming will reach the masses - especially on the NG Channel. The ignorance that this program perpetuates will give equally ignorant people the green light to subject their dogs to abuse. In turn these dogs will react even more defensively, will bite more people - and end up dead.”

"I have serious concerns because his methods are often intimidating rather than motivating. On TV, the dogs do comply but often they're being forced to - you can tell by their body language: tail down, mouth closed, ears back, eyes dilated... I argue that motivating leadership is far more effective than leading through intimidation."
Steve Dale

Want to complain to National Geographic?

National Geographic Channel/Information or Inquiries
+1 202 857 7000

comments@natgeochannel.com

purtu
Vieras

#13 huonosti koulutettu koira on vaarallinen

29.05.2010 21:42

Kerran kun on iso koira purrut, niin ymmärtää Cesar Millania. Siis isännässä/emännässähän se vika on!! Ei Cesaria pois telkkarista, vaan kaikki koiranomistajat/koiran hankintaa suunnittelevat sitä katsomaan.

dogi
Vieras

#14 Cesar vs Victoria

02.06.2010 18:06

Miettikääpä pystyisikö Victoria hallitsemaan isoa laumaa namipaloilla houkuttelemalla? Takuulla ei.

Eläinaktivisti
Vieras

#15 Cesar Millan

03.06.2010 01:49

Minäkään en ymmärrä tällaista kohua vaikka kuulun useampaan eläinsuojeluyhdistykseen. Ajatelkaapa kuinka monta koiraa Cesar on pelastanut kuolemantuomiolta! Mieshän on nero! Taitaa kateelliset olla asialla. Ihailen häntä erittäin paljon.

 

Una perra vieja
Vieras

#16 Cesar Millan on puoskari

03.06.2010 17:48

Cesar Millanin menetelmillä koirista tehdään käveleviä aikapommeja. Hän ei rakenna koiraan luottamussuhdetta, jossa koira voisi luottaa ihmiseen, vaan hän alistaa koiran usein jopa fyysistä väkivaltaa käyttäen (esim. jaksossa, jossa hän nosti koiran päätä pannalla ylöspäin, niin että koiran niska joutui kivuliaaseen asentoon). Kun vihainen koira on alistettu toivottamaksi, siitä ei suinkaan tule kilttiä, vaan syy, miksi se alunperin oli vihainen, on edelleen olemassa. Kun sitten tulee jokin vaikea tilanne, tällainen koira saattaa reagoida raivoisalla vihalla ilman mitään ennakkovaroitusta.

Cesar Millanin otteissa ei ole mitään koirapsykologiaa, ne pohjautuvat vain ja ainoastaan koiran alistamiseen kivun avulla. Cesar Millanilla ei näytä olevan myöskään mitään tietoa susien käyttäytymisestä. Mikä muuten on hänen tittelin pohja? Itseoppinut? No just joo, siltä se näyttääkin.

Toinen juttu on sitten nämä jenkkilän koiraihmiset, jotka kohtelevat koiria kuin ihmisiä, pukevat röyhelöihin jne. He voisivat oikein hyvin ostaa itselleen robottikoiria ja pukea ja hemmotella niitä ja jättää elävät olennot rauhaan.

 

Bullit
Vieras

#17 Re: Cesar Millan on puoskari

04.06.2010 16:17

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari

Millanin menetelmähän on liikunta, kuri ja hellyys ja tässä järjestyksessä kuten millan aina korostaa. Sehän ilmenee joka jaksossa siten, että ensin koira viedään pitkälle lenkille. Kun koiran kanssa tulee ongelma, se tulee niin nopeasti, että makupaloja ei edes ehdi miettimään saatikka mitä oppia tässä tilanteessa tulisi soveltaa. Jokainen koiran omistaja toimii taatusti silloin kukin omalla tavallaan.

Muista toki myös, että aina ei henkilökemia kahdenkaan ihmisen välillä toimi. Sen jokainen kouluttaja tietää ja tuntee. Näin tässäkin ohjelmassa on käynyt. On katsojia joiden kemiaan Millan ei istu ja sen takia myös ohjelmaa vastustetaan. TV:ssä pyörii tusinoittain Koirankuiskaajaa huonompiakin ohjelmia, miksei niitä sitten vastusteta ja lähetellä adresseja?

Muiusta toki myös, että koira on laumaeläin kuten on ihminenkin. Ja, lauma tarvitsee aina johtajan. Sitähän Millan myös tuo esiin jokaisessa jaksossa. Jos laumalla on huono johtaja, silloin niitä ongelmia syntyy. Tämäkin ontoteamus, jonka Millan tuo esiin, jopa niin että ihmiset sen itse toteavat.

Mielummin niin, että ne joiden henkilökemia ei synkkaa Millanin kanssa poistuvat TV:n äärestä ohjelman ajaksi. Minä ainakin seuraan kyseistä ohjelmaa ja koirani on mitä tasapainoisin onnellinen yksilö. 

Bullit

#18 Re:

04.06.2010 19:36

#7: Elsa Pohjalainen -

 Elsa Pohjalaiselle! Keskustelufoorumilla esiintuomasi näkökohdat osoittavat selvästi, että sinun ja Millanin henkilökemia ei synkkaa. Millanin metodi on yksinkertaisuudessaan liikunta, kuri ja hellyys. Ja tässä järjestyksessä. Samaa metodia toistetaan ja perustellaan erinomaisella tavalla myös kirjassa. Se, että jonkun toimintatapaa tai esitystä ei kaikkli hyväksy on tosiasia jonka jokainen opetustehtävissä ollut tietää. Koulussa on luokanopettaja joka hoitaa tasapainoiset oppilaat ja erityisopettajat jotka keskittyy häiriköihin. Niitäkään menetelmiä eivät kaikki luokanopettajat ymmärrä. Näin on sinullekin käynyt Millanin kohdalla. Jos sinulla asiat eivät ole kirkastuneet, ei ole mikään edellytys hyvän ohjelman poistamiseen. Toivottavasti otat myös muita ohjelman katsojia huomioon ja peruutat aloitteesi.

Älä vertaa Stillwellin ja Millanin tapauksia keskenään sillä jokainen ongelmatapaus on aina erilainen vaikka ulospäin näyttävätkin samanlaisilta. Kun katselet ohjelmaa, voisit myös seurata koirien omistajien tekemistä. Sitä seuraamalla saat paljon enemmän irti ko. ohjelmasta. Siitä nimittäin selviää miksi ongelmatilanteisiin on ajauduttu. Niistä sitä oppii paljon enemmän kuin jos yrittää miettiä mikä se menetelmä oikein on.

Ota uusi näkökulma koiraohjelmaan! 

Saana
Vieras

#19 Re: Re: Cesar Millan on puoskari

04.06.2010 20:57

#17: Bullit - Re: Cesar Millan on puoskari

Millä perusteella voit väittää että Cesarin menetelmillä koirista tulee aikapommeja??? Tuo fyysisen väkivallan käyttämisen väittäminen on täyttä puppua. EI koiraa satuteta, vaan hihnaa käytetään vaikeasti hallittavilla agressiivisilla koirilla niskan herkällä alueella joka auttaa koiran hallinnassa, ja saa koiran helpommin rauhoittumaan. Totta kai ongelma on edelleen olemassa, mutta sen takiahan Cesar auttaa ja neuvoo koiran kouluttamisessa jotta ongelmat saadaan poistettua. Ja kun koira on rauhallisen alistuva ei tilanteita jotka ovat ongelmia aiheuttaneet pääse syntymään.

 

2 palveluskoiran omistaja
Vieras

#20 Cesar vai Victoria?

04.06.2010 23:18

Ihmisillä on eroavat mielipiteet näiden kahden kouluttajan välillä...Minusta molemmat ovat hyviä.

Ajatelkaapas sitä, että koirat ovat jokainen luonteeltaan erilaisia ja oppivat eri tavalla... niinkuin ihmisetkin toinen oppii parhaiten kuuntelemalla, toinen lukemalla ja kolmas kirjoittamalla muistiinpanoja...

Minulla on kaksi koiraa, kun ensimmäinen koirani minulle tuli käytin saman tyylistä "herkku taktiikkaa" ja "lähes koko ajan palkinto" taktiikkaa, joka ei toiminut koiraan yhtään, joten "jouduin" ottamaan kovemman taktiikan käyttöön joka on taas aika lähellä Cesarin taktiikkaa ja se toimi, koirani on nyt hyvin käyttäytyvä ja BH-kokeen hyväksytysti läpäissyt yksilö...

Toiselle koiralleni en voisi taas edes kuvitella tälläistä "kovempaa" taktiikkaa jota Cesar käyttää, koska se on muutenkin niin herkkä ja kunnioittaa ohjaajaan paljon helpommin kuin toinen, se toimii loistavasti tällä Victorian herkku-tekniikalla.

Joten itse olen sitä mieltä, että koiran koulutus keinot ovat ihan koira kohtaiset! Ja jos joku haluaa yrittää niin tervetuloa kouluttamaan toista koiraani herkkujen avulla, voin sanoa ettei tule mitään. =)

Ja kyllä, koiristani vanhempi alistaa nuoremman juuri kuten Cesar jos nuorempi alkaa liian "päällekäyväksi" tai muuten vain ylittää rajan. JA olen itse alistanut vanhemman koirani eikä meillä ole minkäännäköistä luottamus ongelmaa, koira ei pelkää minua ja sillä EI ole ongelmia... :)

Bullit
Vieras

#21 Re: Re: Re: Cesar Millan on puoskari

05.06.2010 12:14

#19: Saana - Re: Re: Cesar Millan on puoskari

 Saana hyvä. Vastaatkohan nyt ihan oikeaan asiaan. En ole missään kohdin väittänyt, että koirista Millanin menetelmillä tulisi aikapommia. Kaikki uu mitä kirjoitat vastaa täysin sitä, mitä minäkin ko. ohjelmassa näen.

Saana
Vieras

#22 Re: Re: Re: Re: Cesar Millan on puoskari

06.06.2010 11:51

#21: Bullit - Re: Re: Re: Cesar Millan on puoskari

Juu olin tarkoittanut tuon aikapommi kysymyksen Una perra viejalle joka aikapommeista puhui, mutta tuli näköjään jostain syystä tullut sinun vastaukseen.

 

 

Orvokki
Vieras

#23

10.06.2010 19:16

Muistakaa yksi asia: koira on kehittynyt sudesta. Domestikaatiostaan huolimatta sen laumakäyttäytyminen on samanlaista kuin susilla. Susilaumassa EI ole tasavertaisia jäseniä. Joku on aina jonkun alapuolella ja toinen yläpuolella. Tämä on syytä pitää mielessä. Silloin kun koira ei tiedä paikkaansa laumassa, sen on siinä hyvin huono olla, silloin syntyy ongelmia. Koiran on AINA oltava lauman alimmainen. Tasavertaista suhdetta ihmiseen ei voi olla. On haihattelua kuvitella mitään muuta. Ko ohjelman koirat ovat ongelmakoiria, ja niitä on käsiteltävä sen mukaisesti. Kun niille on osoitettu paikka laumassa, niidenkin stressitaso laskee ja rauha laumaan palautuu. Sen "alistetun ja runtatun" koirankin on paljon mukavampi olla!

voimanainen
Vieras

#24 elsalle

14.06.2010 14:16

Minusta olisi järkevämpää suunnata Milaniin kohdistuva energia vaikkapa taistelukoirien käytön kitkentään. Milan käsittelee koiria koirina ja tapauksesta riippuen kohtelee niitä vaadittavalla herkkyydellä tai kovuudella.

Vaikka asia on monelle vaikea myöntää, niin eläimet eivät tunne sääliä eikä niitä tarvitse sääliä sen takia, että joskus joutuu johtajuutta osoittamaan joillekin tiukemmin kuin toisille.

Upeinta onkin eläinten kanssa juuri se, kun kontaktin saa syntymään nelijalkaiseen, jolla on täysin erilainen ajatus maailman menosta.

Hyvää Kesää kaikille, pidetään asiat tärkeysjärjestyksessä.

 

Vieras

#25 Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

20.06.2010 21:09

#3: Eva Kalliala - Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

Sähkö ja piikkipantaa käyttävät vain ne jotka eivät osaa koiraansa muuten kouluttaa!

Koiran saa hallintaan ilman että sille tuotetaan tarpeettomasti kipua, koiraan ei saa purkaa omaa osaamattomuuttaan piikkipannan tai minkään muunkaalaisen turhakkeen avulla!