Energiajuomien myynti lapsille kiellettävä.


Vieras

/ #100 Re:

12.02.2012 17:28

#99: Anne - En allekirjoita. Ei ole oikea tie että kielletään kaikki, ennemmin tuetaan vanhempia pitämään lapsistaan huolta. Ei ole lähikaupan tehtävä kasvattaa. Vastuu takaisin vanhemmille.

Jos energiajuomasta olisi haittaa vain sille jonnelle joka sitä juo, eivät monet varmaankaan olisi tällaista adressia allekirjoittamassa. Esimerkiksi makeiset ovat epäterveellisiä, kuten myös sipsit ja sihi-juomat, mutta niitä ei olla kieltämässä. Minullakin olisi sama mielipide tähän asiaan kuin äskeisessä kommentissa, jos näin olisi.

Mutta näin ei ole. Energiajouma aiheuttaa haittaa muillekkin kuin energiajuomanjuojajonnelle. Energiajuoma nimittäin aiheuttaa häiritsevää käyttäytymistä. Siitä ei ole haittaa ainoastaan energiamyrkky-idiootille itselleen, vaan kaikille samassa tilassa oleville. Koulussamme on muutama tällainen idiootti. Möykkä kuuluu viereiseen luokkaan saakka. Vielä pahempaa on välitunneilla.

Tässä lähiaikoina oli uutinen siitä, että Tampereella koulu oli kieltänyt energiajuomat. Tästä oli seurannut, että koulun opettajat olivat havainneet häiriökäyttäytymisen vähentyneen.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194698086534/artikkeli/energiajuomia+ei+enaa+lipitella+kaikissa+tampereen+kouluissa.html