IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Turvetta tarvitaan pitkälle tulevaisuuteen

/ #1003 Turpeen vesistöhaitat erittäin pieniä

14.03.2012 10:23

 

Luin myös tuon uutisen. Vihreiden Ville Niinistö tietysti yrittää turve-energiankin lannistaa mutta kaikki muut puolueet onneksi elävät tässä ajassa eivätkä haihattele kuten vihreät. Vihreiden politiikan mukaan Suomessa ei saisi energiaa tuottaa kivihiilellä, ydinvoimalla, turpeella, maakaasulla, öljyllä jne. Jos heidän politiikkansa toteutuisi, niin kyllä me suomalaiset vajoaismme melkoiseen alkukantaisuuteen. Teollisuudella ei olisi enää mahdollisuutta toimia maassamme. Asuminen, liikkuminen ja tavaroiden hinta nousisi sille tasolle, että täältä olisi muutettava muualle.

Suomi kuten muutkin maat tarvitsevat vielä todella pitkään kaikenlaisilla energiamuodoilla tuotettua energiaa. Tietysti jossain todella kaukaisessa tulevaisuudessa nykyisten energiatuotantotapojen tilalle tulee muita vaihtoehtoja. Mutta nuo muut todelliset vaihtoehdot ovat vasta kehittelyssä ja odottamassa todellista läpimurtoa. Esimerkkeinä vetytalous, fuusioenergia, suuren mittakaavan aurinkoenergia joka tuotetaan autiomaissa jne.

Turvetta tullaan käyttämään Suomessa vielä pitkälle tulevaisuuteen vaikka joku Ville Niinistö olisikin toista mieltä. Itse olen sitä mieltä, että maisemaa rumentavat tuulimyllyt eivät sovi rannikoille ja tuntureiden ja mäkien rinteille. Tällaista visiota Ville Niinistö ajaa.

Ydinvoimaa tarvitaan lisää Suomeen, nykyisten jo päätettyjen voimaloiden lisäksi. Näillä hoidetaan pääosa Suomen sähkön tarpeesta. Turpeella ja puulla hoidetaan kaupunkien ja taajamien kaukolämmöntarve. Sitten aivan pieneltä osin sähkö voidaan tuottaa tuulella ja muilla marginaalisilla tavoilla. Näin saadaan "haihattelijoillekkin" oma leikkikenttänsä, vaikkakin verorahoja tuossa touhussa tuhlaantuu valtaisat määrät.