IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Sitoutumaton

/ #1025 Re: Re:

24.03.2012 21:55

#1023: kokoomuslainen - Re:

"Puuenergia ja tuulivoima on tappiollista toimintaa."

Vai niin. Väite perustuu...   Aha, mutta:

Sen sijaan kokoomuslaisen mielestä turvetuotanto ei ilmeisesti ole tappiollista toimintaa (eikä varmaan kepu Pekkarisenkaan mielestä). OK. Varmaan juuri näin, mutta vain seuraavin edellytyksin:

Kun asiaa tarpeeksi veronmaksajien piikkiin tuetaan alusta loppuun, aiheuttamistaan jäljistä (ympäristörikoksista) ei tarvitse lainkaan kantaa vastuuta eikä muutoinkaan välittää ja ennen kaikkea tässäkin valtion yhtiössä saadaan voittoja aikaiseksi, joka päällekkäiseksi muodostetulle pomoporukalle "solidaarisesti" jaetaan (vaikka "vain" sitouttamiseksi), niin mikä ettei!

Ja todellakin on huomioitava, että puuta voi korjata talteen vaikka sateella. Kylmimpinä pakkaspäivinä taloja, tehtaita sekä tiloja jäähdyttää viima (eli tuuli, eikä mikään energiakäyttö ole noin pöljästi muutoinkaan suoraviivaista, kuin annat ymmärtää).

Lämpimimpinä kesäpäivinä turvepölly lentää erinomaisen kauas ihan pystyvirtauksissa, tuuli tai ei. Ja silloinhan ns. tuotanto on vauhdikkaimmillaan! Ja märkinä päivinähän se tosi tuho lasketaan aivan suoraan vastaanottavaan vesistöön!