IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Rex

/ #1049 Re: Terveiset Simosta

04.04.2012 20:37

#1047: - Terveiset Simosta

Noniin, jokohan minä nyt löysin henkilön, joka voi näyttää minulle sen turvesuovesistön, joka ei ole pilaantunut jossain määrin :D Simoon ei meiltä ole edes kovinkaan pitkä matka.

Samanlainen kantahan se on meidänkin kunnaniseillä - kumma kyllä - kaikkissa naapurikunnissa kuitenkin kunnat itsekin vastustavat suohankkeita.

Luulisin, että kirjoittajankin mielipide alkaa horjumaan, kun postiluukusta mäjähtää avin kirje, jossa kerrotaan, että 200m:n päähän asuintalostasi tulee 100 ha:n turvesuo ja se laskee moskavetensä juuri siihen järveen/jokeen, jonka rannalla kesämökkisi sijaitsee. Ja annetaanhan siinä kirjeessä ruhtinaalisesti kokonainen kuukausi aikaa selvittää koko kupletin juoni, mitä Vapon lakimiehet ovat vuosikymmeniä juonineet - siis jos haluaa asiasta esittää mielipiteensä.  Kyseisen kokoinen suo työllistää suoraan n. 3,5 htv (eikä sotketa tähän nyt niitä välillisiä työpaikkoja, koska ne työpaikat työllistävät silti, vaikka lämmitettäisiin lehmänläjillä) ja sotkee pahimmillaan 3-4 pikkujärveä (ennen sitä isompaa) - siinähän on vaarassa, että naapuritkin vaurastuu.

Vaan jospa te saisitte sinne lohdutuspalkintona suoalaa vaikkapa 45% kunnan pinta-alasta, kun se isojytkykin karkasi Pyhäjoelle.