IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Rex

/ #1221 Laaja-alaista näkemystä myös paikallistason suuntaan kaivataan

27.04.2012 09:09

Epäilenpä kovasti, että yritysjohtaja ei ole käynyt lähelläkään turvesuota saatikka sitä alapuolista vesistöä. Kannattaisi ehkä miettiä myös omalle kohdalleen tässä laaja-alaisuuskeskustelussa, että entäpä jos oman asunnon, mökin tms. viereen tulee turvesuo. Kuten edellinen kirjoittajakin mainitsee, että tasaisesti jattuna koko maassa haitat on pienehköjä, mutta sille yksittäiselle asukkaalle tai kyläyhteisölle haitta voi olla sietämätön mm. ympärivuorokautisen melun ja pölyn muodossa. Järkyttävää luettavaa nuo Vapon lupahakemukset, joissa todetaan, ettei alle 100 m:n päässä olevan talon vuoksi ole edes tarvetta määrätä rajoitteita toiminnalle, koska mm. pöly ei leviä oleellisesti enää 50 m:n jälkeen.

Kaikkinensa tällainen toiminta - niin turve-, kuin kaivosalallakin - muistuttaa kovasti siirtomaavaltaa, jossa paikallisille luvataan töitä ja luonnonvarat kuoritaan pois ja pääomat kilahtavat ihan jonnekkin muualle. Paikallisille jää vain ne kaikki tuhot ja haitat.

Toivoisin kovasti mm. arvoisalta yritysjohtajalta, että osallistuisit keskusteluihin myös näissä paikallistason asioissa vai ovatko ne liian mitättömiä keskusteluaiheita johtajatasolla?