Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Autotkin saastuttavat.

/ #129 Järki mukaan

07.05.2012 15:43

Ymmärrän kyllä huolen luonnon, tässä tapauksessa etenkin vesistöjen tilasta. Täytynee kuitenkin ihmetellä, mistä nämä "Tahkolla asti", "satojen kilometrien päässä", "kaasuihin kuolee", ym jutut ovat peräisin? Fakta on se, että saasteita on tullut, mutta asioiden liiottelu ei kai johda mihinkään. Raporttien mukaan kaasuja ei lienee vaarallisia määriä missään ja haju on vain merkki siitä, että kaasumäärät ilmassa ovat vaarattomia. Toki hajuhaitat harmittavat, mutta niistä päästäneen eroon pienillä prosessimuutoksilla. Niin ja prosessin ylijäämäveden sisältämät (mistä päästöt lähinnä koostuvat) sulfaatti ja mangaani eivät kerry kaloihin.

Ennemmin kun tuhottaisiin Talvivaarassa sijaitseva valtava potentiaali lakkauttamalla kaivos, pitäisi meidän kaikkien keskittää voimavaramme ongelmien ratkomiseen, ei jatkuvaan syyttelyyn ja sättimiseen - eikä varsinkaan uhkailuun. Niinistö uhkaili kaivoksen sulkemisella hyvinkin nopeasti, vaikka käsittääkseni uhkailu on todettu nykyjohtamisopissa yhdeksi kurjimmaksi tavaksi päästä ongelmasta eroon.

Oikeilla muutoksilla kaivoksesta on valtava hyöty. Luulen että päästöille on vielä varsin paljon tehtävissä, eikä voida puhua katastrofista.

Maanviljely saastuttaa järviä, lopetetaan se! NOOOT. Miksi? Koska minimoimalla haitat suhteessa maksimaaliseen ruoan tuotantoon, meillä on vielä tästäkin eteenpäin suomalaista ruokaa. Kyllä tällä samalla periaatteella pitäisi maanviljely lopettaa monilta pelloilta, sen verran on reheviä nuo peltojen lähettyvillä sijaitsevat järvet...missä siis adressit näihin?