IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Miltei keskustalainen

/ #1542 Laulussahan todetaan: "Finski traktor paras traktor"

14.10.2012 22:26

Etelä-Saimaa lehti 30.7.2012, otsikon "Sade liikuttaa turvetta" alla jutussa lausuu Vapon ympäristöjohtaja Mia Suominen:

"Vapon ympäristöjohtaja Mia Suominen myöntää, että sateet aiheuttavat kuormituspiikkejä. Hänen mukaansa uudet suodatinkentät on kuitenkin suunniteltu käsittelemään myös suuria vesimääriä. Enemmän murheita sateet ovat aiheuttaneet maankäytölle.

-Turvetuotantoalueilla on niin paljon vettä, että osalla soista tuotanto on täytynyt tilapäisesti keskeyttää ja tämän kesän tavoitteesta tullaan jäämään. Arvion mukaan jäämme ehkä puoleen, mutta arviot tarkentuvat kun kesä etenee.

Sadepäästöt saadaan Suomisen mukaan kuriin tehokkaalla omavalvonnalla ja kunnossapidolla. Kaikki suot tarkistetaan kahden viikon välein. Rankoista ukkosista huolimatta, tänä kesänä ei ole havaittu patovallien murtumisia, mutta tulvimisia ja ohijuoksutuksia on ollut."

HUOM !

"Sadepäästöt saadaan Suomisen mukaan kuriin tehokkaalla omavalvonnalla ja kunnossapidolla."
Siis luonnon tapahtumat saadaan kuriin omavalvonnalla? Ja kunnossapito? vertaa edellisissä oleva totuus pintavalutuskentistä ja niiden "kunnossapidosta" / kuormituksesta tänäkin kesänä.

"Rankoista ukkosista huolimatta, tänä kesänä ei ole havaittu patovallien murtumisia"
Muina kesinä siis ilmeisimmin on?

"mutta tulvimisia ja OHIJUOKSUTUKSIA on ollut." ja kuitenkin aikaisemmin: "uudet suodatinkentät on kuitenkin suunniteltu käsittelemään myös suuria vesimääriä."
Mitkä uudet? Siis tulevien valtauksienko järjestelmät?? Nyt "metsäojitetut" suot??? Missä, mitkä????